Smelt smørret og mælken i mikrobølgeovnen og lade det køle lidt, til fingervarmt. Rør så gæren ud heri. Tilsæt sukker og æg. Tilsæt vaniljesukker, salt og hvedemel, lidt efter lidt. Brug kun mel, til dejen slipper fad og fingre. Gem lidt til udrulning.
Stil dejen til hævning et lunt sted i min. 30 min. Dejen kan også speedhæves 15 minutter i ovnen på 30 grader.
Drys lidt hvedemel på køkkenbordet.. Rul dejen ud i ca. 3-4 mm tykkelse. Jeg fik 15 fastelavnsboller af denne portion
Læg 2 tsk vaniljecreme på hver fastelavnsbolle. Fordel creme på dejstykkerne, indtil du har brugt al cremen. Fyld ikke for meget i bollerne.
Saml fastelavnsbollerne godt, ved at samle spidserne og klemme sammen på sammenføjningerne. Luk dem godt og sæt dem sammenføjningen nederst på en bageplade beklædt med bagepapir. eller i siliconeforme/muffinforme af papir
Tildæk med et klæde og efterhæv fastelavnsbollerne 30 minutter (kan speedhæves i ovnen på 30 grader). Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og sæt dem i en 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn).
Bag fastelavnsbollerne 10-15 minutter, alt efter hvor store/små de er. Bag dem ikke for længe. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
Rør glasur og pynt fastelavnsbollerne