Go Back Email Link
+ servings
Udskriv
4.34 fra 3 stemmer

Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift

Fastelavnsboller med vaniljecreme - bløde og lækre
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Servings: 15 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Vaniljecreme

  • dl fløde både piskefløde og kaffefløde kan bruges, mælk også
  • ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 3 spsk Maizenamel
  • 30 gram sukker

Dej:

  • dl lunkent mælk
  • 25 gram gær
  • 100 gram smeltet smør
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 1 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 425-450 gram hvedemel
  • Pensling: 1 sammenpisket æg
  • Glasur: Flormelis og kakao

Sådan gør du

Vaniljecreme:

  • Lun 2 dl fløde eller mælk. Pisk ægget med ½ dl fløde og ½ dl mælk, Maizena, vaniljesukker og sukker. Pisk til der ikke er klumper i længere. Når fløden er varm, så pisk æggemassen i, under grundig omrøring.
  • Cremen vil tykne efterhånden. Den skal være ret tyk. Pisk godt hele tiden, så den ikke brænder på. Når cremen er tyknet, så tag gryden varmen. Lad den afkøle og rør flere gange undervejs, så den ikke danner skind.
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift

Dej:

  • Smelt smørret og mælken i mikrobølgeovnen og lade det køle lidt, til fingervarmt. Rør så gæren ud heri. Tilsæt sukker og æg. Tilsæt vaniljesukker, salt og hvedemel, lidt efter lidt. Brug kun mel, til dejen slipper fad og fingre. Gem lidt til udrulning.
  • Stil dejen til hævning et lunt sted i min. 30 min. Dejen kan også speedhæves 15 minutter i ovnen på 30 grader.
  • Drys lidt hvedemel på køkkenbordet.. Rul dejen ud i ca. 3-4 mm tykkelse. Jeg fik 15 fastelavnsboller af denne portion
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
  • Læg 2 tsk vaniljecreme på hver fastelavnsbolle. Fordel creme på dejstykkerne, indtil du har brugt al cremen. Fyld ikke for meget i bollerne.
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
  • Saml fastelavnsbollerne godt, ved at samle spidserne og klemme sammen på sammenføjningerne. Luk dem godt og sæt dem sammenføjningen nederst på en bageplade beklædt med bagepapir. eller i siliconeforme/muffinforme af papir
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
  • Tildæk med et klæde og efterhæv fastelavnsbollerne 30 minutter (kan speedhæves i ovnen på 30 grader). Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg og sæt dem i en 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn).
  • Bag fastelavnsbollerne 10-15 minutter, alt efter hvor store/små de er. Bag dem ikke for længe. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift
  • Rør glasur og pynt fastelavnsbollerne
    Fastelavnsboller med vaniljecreme opskrift

Noter

Fastelovnsbollerne er fryseegnede uden glasur
Cremen kan erstattes af marcipanremonce eller syltetøj
Du kan flække cremebollerne og fylde dem med flødeskum før servering