Go Back Email Link
+ servings
Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød
Udskriv
5 fra 1 stemme

Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød

Sprødt lækker foccacia madbrød bagt i airfryer
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 10 minutter
Ret: Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Foccacia dej:

  • 3 dl lunkent vand mælk el. surmælksprodukt kan bruges
  • 10 gram gær
  • 1 tsk sukker el. honning
  • 1 tsk salt
  • 50 gram havregryn kan erstattes med andet groft mel eller ekstra hvedemel
  • 300 gram hvedemel ca. Gerne Manitoba eller Tipo 00 hvedemel

Hvidløgsolie:

  • 4-5 spsk olie raps-solsikke eller olivenolie
  • 1 tsk groft salt el. lidt mere
  • 1 spsk oregano tørret. Kan udelades eller erstattes med andre krydderurter f.eks. rosmarin /tørret/frisk.
  • 1-2 fed friskpressede hvidløg kan udelades eller erstattes med hvidløgssalt/tørret hvidløg.

Sådan gør du

  • Lun vandet i elkedlen til fingervarmt. Rør gæren ud heri og tilsæt sukker. Tilsæt havregryn, salt og hvedemel lidt efter lidt. Tilsæt hvedemel, til dejen slipper fad og fingre. Kan røres med røremaskine.
    Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød
  • Beklæd en lille springform med bagepapir og fordel dejen heri. Min målte 18x6 cm. Du kan også klippe bagepapir til og beklæde trådkurven/airfryerristen incl. sider og bage brødet heri. Bagetiden forkortes hvis du bager uden springform. Bageform af silicone kan også bruges
  • Rør olien med friskpressede hvidløgsfed/hvidløgssalt og oregano. Dryp hvidløgsolien over brødet. Brug alle finge til at trykke huller ned i dejen med, så olien fordeles godt i dejen. Drys evt. ekstra groft salt på toppen
    Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød
  • Lynhæv nu brødet i airfryren ved laveste temperatur (50-70 grader) i ca. 15-20 minutter. Kan også hæve tildækket ved stuetemperatur ca. 30-45 minutter
  • Bag nu brødet 20 minutter v. 160 grader. Tag brødet ud og løsn det forsigtigt fra bagepapiret og vend det om. Bag det yderligere 15-17 minutter v. 160 grader. Airfryere varmer forskelligt, så bagetiden er kun vejledende
    Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød
  • Tjek brødet undervejs. Det er færdigt, når det er sprødt og lyder hult, når du banker det under bunden
    Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød
  • Lad gerne brødet hvile 5-10 minutter før du skærer det ud, så det kan dampe lidt af. Brug en savtakket kniv til at skære brødet ud med. Er også lækkert som sandwichbrød.
    Foccacia brød i airfryer - opskrift på madbrød

Noter

Brødet kan tilberedes med anden topping end hvidløgsolie:
 olie/chili, olie/friske krydderurter f.eks. rosmarin, olie/cherrytomater
Hvis du lader dejen hæve ½ time i skålen v. stuetemperatur før lynhævningen i airfryeren, bliver brødet mere luftigt. 
Foccacia brødet kan også bages i almindelig ovn: Beregn lidt længere tilberedningstid og lidt højere temperatur. 
Bagetiden forkortes, hvis du bager brødet uden springform men direkte på bagepapir på risten/i trådkurven. Bageform af silicone kan også bruges
Fryseegnet