Lun vandet i elkedlen til fingervarmt. Rør gæren ud heri og tilsæt sukker. Tilsæt havregryn, salt og hvedemel lidt efter lidt. Tilsæt hvedemel, til dejen slipper fad og fingre. Kan røres med røremaskine.
Beklæd en lille springform med bagepapir og fordel dejen heri. Min målte 18x6 cm. Du kan også klippe bagepapir til og beklæde trådkurven/airfryerristen incl. sider og bage brødet heri. Bagetiden forkortes hvis du bager uden springform. Bageform af silicone kan også bruges
Rør olien med friskpressede hvidløgsfed/hvidløgssalt og oregano. Dryp hvidløgsolien over brødet. Brug alle finge til at trykke huller ned i dejen med, så olien fordeles godt i dejen. Drys evt. ekstra groft salt på toppen
Lynhæv nu brødet i airfryren ved laveste temperatur (50-70 grader) i ca. 15-20 minutter. Kan også hæve tildækket ved stuetemperatur ca. 30-45 minutter
Bag nu brødet 20 minutter v. 160 grader. Tag brødet ud og løsn det forsigtigt fra bagepapiret og vend det om. Bag det yderligere 15-17 minutter v. 160 grader. Airfryere varmer forskelligt, så bagetiden er kun vejledende
Tjek brødet undervejs. Det er færdigt, når det er sprødt og lyder hult, når du banker det under bunden
Lad gerne brødet hvile 5-10 minutter før du skærer det ud, så det kan dampe lidt af. Brug en savtakket kniv til at skære brødet ud med. Er også lækkert som sandwichbrød.