Go Back Email Link
+ servings
Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
Udskriv
5 fra 1 stemme

Foccacia med tomat, ost & bacon - koldhævet

Lækre foccacia madbrød med mozzarellaost, bacon og soltørret tomat
Forb. tid25 minutter
Tilb. tid8 timer 20 minutter
Samlet tid8 timer 45 minutter
Ret: Foccacia med tomat, ost & bacon - koldhævet
Servings: 9 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Koldhævet dej:

  • 5 dl. vand
  • 1 kg mel (ca.) erstat evt. 1/3 med en grovere meltype eller havregryn
  • ½ tsk salt
  • 5-10 gram gær
  • 1 tsk honning eller sukker

Fyld:

  • 125 gram bacon i tern eller baconskiver klippet i små stykker. Kan erstattes med parmaskinke eller pepperoni
  • 100 gram soltørrede tomater - klippet i små stykker. Kan udelades eller erstattes med f.eks. oliven?
  • 125 gram mozzarella skåret i små stykker kan udelades eller erstattes med andre ostetyper
  • 250 gram cherrytomater
  • Friske rosmarinkviste kan erstattes med andre krydderurter
  • Olivenolie til pensling raps- solsikkeolie kan også bruges
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning
  • Rør mel og salt i dejen. Dejen kan røres bare med ske. Den bliver hård og klistret.
  • Lad nu dejen hæve i minimum 6-8 timer i køleskab - gerne natten over.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Klip/skær bacon og soltørrede tomater i små stykker og rør det i dejen
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt foccaciaboller på bagepladen med to spiseskeer - tryk dem lidt flade og pensl med olie. Du kan også smøre dejen ud på hele bagepladen og bage brødet som et helt foccacia brød i bradepande
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Skær mozzarellaosten i tern og stop ostestykkerne ned i brødet
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Skær cherrytomater i halve og stop også dem godt ned i dejen
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Drys med groft salt og friske rosmarinkviste - eller andre krydderurter
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Bag foccacia brødene ca. 15-20 minutter v. 200 grader varmluft(225 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Nyd foccacia brødene lune.
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet

Noter

Foccacia brødene kan bages som et helt bradepandebrød
Brødene er fryseegnede
Fyldet kan sagtens varieres/udskiftes med andet fyld