•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævetPrøv lige at se nogle smukke foccacia brød man kan lave af koldhævet dej.Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævetJeg er storfan af koldhævede deje og faktisk så bager vi hver morgen brød af den kæmpe skål dej, som vi altid har stående i køleskabet. Det er så smart, for så har familien nemlig brød til morgenmad og madpakkebrød og måske et madbrød i ugens løb. Tjek da lige denne opskrift ud – måske det også kunne være noget for din familie?

Koldhævede boller - opskrift med havregryn
Koldhævede boller med havregryn - så nemme og lækre
Se opskriften her

I dag fremtryllede jeg lækre foccaciabrød af en koldhævet dej og det er den opskrift du får her. Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævetWow nogle lækre brød og så nemme også – hurtige at frembringe til aftensmaden, buffet eller frokosten.Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævetFaktisk så smager de lækre foccaciabrød så godt som små pizzabrød og de kan fint spises som hovedret også, serveret med en god fyldig salat til.Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet

Jeg høstede stor anerkendelse og ros fra hele familien med dagens opfindels

Lækre nemme foccacia madbrød med soltørret tomat, bacon, mozzarella, friske tomater og rosmarin. Uhm et hit og se lige hvor smukke de er <3Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævetDu kan sagtens udskifte og variere fyldet i foccacia brødene. Bacon kan udelades eller erstattes med f.eks. pepperoni eller parmaskinke og du kan sagtens også bruge andre krydderurter end rosmarin.

Du kan sagtens udskifte lidt af hvedemelet med en grovere meltype, hvis du ønsker en grovere variant. DSC_4220Du kan udelade eller måske erstatte soltørret tomat med f.eks. oliven?  Mozzarella kan sagtens også udelades eller erstattes med f.eks. feta eller parmesanost? Du bestemmer

Grundopskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet

Foccacia med ost, bacon & tomat – koldhævet

Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
Lækre foccacia madbrød med mozzarellaost, bacon og soltørret tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 8 timer 20 minutter
Samlet tid: 8 timer 45 minutter
Ret: Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
Kategori: Brød og boller
Keyword: foccacia, koldhævet dej, madbrød
Portioner: 9 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Koldhævet dej:

  • 5 dl. vand
  • 1 kg mel erstat evt. 1/3 med en grovere meltype eller havregryn
  • ½ tsk salt
  • 5-10 gram gær
  • 1 tsk honning eller sukker

Fyld:

  • 125 gram bacon i tern eller baconskiver klippet i små stykker. Kan erstattes med parmaskinke eller pepperoni
  • 100 gram soltørrede tomater - klippet i små stykker. Kan udelades eller erstattes med f.eks. oliven?
  • 125 gram mozzarella skåret i små stykker kan erstattes med andre ostetyper
  • 250 gram cherrytomater
  • Friske rosmarinkviste kan erstattes med andre krydderurter
  • Olivenolie til pensling raps- solsikkeolie kan også bruges
  • Groft salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet. Tilsæt honning
  • Rør mel og salt i dejen. Dejen kan røres bare med ske. Den bliver hård og klistret.
  • Lad nu dejen hæve i minimum 6-8 timer i køleskab - gerne natten over.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Klip/skær bacon og soltørrede tomater i små stykker og rør det i dejen
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt foccaciaboller på bagepladen med to spiseskeer - tryk dem lidt flade og pensl med olie. Du kan også smøre dejen ud på hele bagepladen og bage brødet som et helt bradepandebrød.
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Skær mozzarellaosten i tern og stop ostestykkerne ned i brødet
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Skær cherrytomater i halve og stop også dem godt ned i dejen
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Drys med groft salt og friske rosmarinkviste - eller andre krydderurter
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Bag foccacia brødene ca. 15-20 minutter v. 200 grader varmluft. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet
  • Nyd foccacia brødene lune.
    Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævet

Noter

Brødene kan bages som et helt bradepandebrød
Brødene er fryseegnede
Fyldet kan sagtens varieres/udskiftes med andet fyld
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprøde foccacia madbrød med mozzarellaost, bacon og tomat – nemme og lækre

DSC_4238Uhm hvor bliver det altså bare nogle lækre foccacia brød! Nemme og lækre madbrød hvor fyldet sagtens kan udskiftes og varieres. Foccacia med ost, bacon & tomat - koldhævetFyldet på vores foccacia var et kæmpe hit her i familien og selvom der var en fyldt bageplade med foccaciabrød, så forsvandt de som dug for solen. Der var lige et par stykker tilbage, som var perfekte at tage med i madpakken dagen efter. DSC_4222De nemme brød vil også være perfekte at tage med på tur? Skønne brød at gnave af i det fri for både store og små 🙂

Brødene vil også være et hit som buffetbrød eller som brød til tapas. Børn vil også elske at spise brødene – måske med lidt skinkestrimler eller cocktailpølser i? Uhm pepperoni i brødene vil helt sikkert også være et hit. 
DSC_4214Brødene bliver sprøde, lækre og bløde på samme tid. Helt perfekte. Dem må du prøve 🙂
DSC_4237 Rigtig god fornøjelse til dig med de lækre foccaciabrød – jeg er sikker på at de også bliver et hit hjemme hos dig.


  •  
  •  
  •  
  •  
  •