Go Back Email Link
+ servings
Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Fudge opskrift - karamel af kondenseret mælk

Lækre hjemmelavede fudge karameller af kondenseret mælk
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time 5 minutter
Ret: Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
Servings: 60 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ dåse kondenseret mælk ca. 200 gram
  • 40 gram smør
  • 75 gram rørsukker eller brun farin almindeligt sukker kan også bruges
  • 2 tsk vaniljesukker eller marven fra ½ vaniljestang
  • drys: ½ tsk groft salt kan sagtens udelades

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser i en gryde og smelt ingredienserne langsomt sammen
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Kog karamelblandingen langsomt op, imens du rører ofte
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Beklæd en lille metalform med bagepapir (ca. 20x20 cm eller mindre). Formen skal kunne klare høj temperatur. Jo mindre form, jo højere fudge
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Fortsæt med at røre i karamellen. Når karamellen begynder at slippe gryden, skal du være vaks, nu er karamellen snart færdig
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Lav nu karamelprøven. Dryp lidt karamel på en kold tallerken. Når karamellen kan trilles til en blød kugle, er karamellen færdig. Har du et bolchetermometer, så gå efter en temperatur på ca. 113-120 grader.
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Hæld massen i formen og drys nu straks groft salt på toppen. Jo mindre form du bruger, jo højere fudge får du. Hvis du ønsker en luftig fudge, så pisk massen med elpisker 1-2 minutter, før du hælder den i formen
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Stil karamelmassen til afkøling, gerne i det fri i et kvarter. Klip eller skær nu karamellerne ud. Jeg skar på den ene led med en skarp kniv og lod herefter stængerne køle lidt igen.
  • Klip nu karamellerne ud
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Læg karamellerne i en lille dåse med et stykke mellemlagspapir imellem hvert lag. Karamellerne skal ikke røre hinanden, så klæber de sammen
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

Noter

Hvis du ønsker en luftig fudge, så pisk massen med elpisker 1-2 minutter, før du hælder den i formen.
Pak evt. karamellerne ind i madpapir.
Hvis du dypper dem i chokolade, så vil de blive som guldkarameller
Kan holde sig på køl i 1-2 uger. De bliver blødere efter nogle minutter v. stuetemperatur.