•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Er du også vild med lækre hjemmelavede flødekarameller?

Så skulle du altså næsten prøve at lave en portion af disse bløde fudge karameller – halløj de er virkelig en lækkerbisken 🙂

Karamellerne er lavet med kondenseret mælk og de er super nemme at lave og der bliver mange lækre karameller ud af én portion. Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Jeg brugte kun ½ dåse kondenseret mælk og alligevel fik jeg 60 karameller eller flere.

Du laver dem bare tykkere, hvis du synes. Det passer mig og mine smagsløg rigtigt godt at karamellerne ikke er så store/høje, for de er nemlig ret søde i det.

Jeg har puttet et strejf Læsøsalt sydesalt på toppen og er du vimmer hvor det klæder de fudge-agtige karameller rigtigt godt.Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Fudge er en slags særligt bløde toffeeagtige karameller, men hvis du opbevarer dem køl, kan de godt blive som almindelige karameller.

Karamellerne er nemme at lave og du skal kun bruge ganske få ingredienser. Du kan godt begynde at glæde dig 🙂Kondenseret mælk

Hvad er kondenseret mælk?

Kondenseret mælk er mælk der er kogt ind sammen med sukker. Det kaldes derfor også for sødet kondenseret mælk. Farven er lysebrun og konsistensen er tyktflydende.

Kondenseret mælk smager skønt i kager, karameller og desserter og du kan finde en masse gode opskrifter på kondenseret mælk fra bloggen lige her

Kondenseret mælk kan du efterhånden købe i alle supermarkeder og også discountsupermarkeder. En dåse koster max. 25-30 kr kr, men hold øje, for indimellem er de på tilbud og så må man gerne hamstre 🙂
Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
I dag blev godtedåsen fyldt med en masse små fudge-agtige karameller. De skønneste julegodter, der heldigvis smager godt hele året rundt.

Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig og den kommer lige her. 😉Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
Lækre hjemmelavede fudge karameller af kondenseret mælk
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
Kategori: slik, karameller og brændte karameller
Keyword: fudge, karameller, kondenseret mælk
Portioner: 60
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • ½ dåse kondenseret mælk ca. 200 gram
  • 40 gram smør
  • 75 gram rørsukker eller brun farin almindeligt sukker kan også bruges
  • 2 tsk vaniljesukker eller marven fra ½ vaniljestang
  • drys: ½ tsk groft salt kan sagtens udelades

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser i en gryde og smelt ingredienserne langsomt sammen
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Kog karamelblandingen langsomt op, imens du rører ofte
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Beklæd en lille metalform med bagepapir (ca. 20x20 cm eller mindre). Formen skal kunne klare høj temperatur. Jo mindre form, jo højere fudge
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Fortsæt med at røre i karamellen. Når karamellen begynder at slippe gryden, skal du være vaks, nu er karamellen snart færdig
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Lav nu karamelprøven. Dryp lidt karamel på en kold tallerken. Når karamellen kan trilles til en kugle, er karamellen færdig. Har du et bolchetermometer, så gå efter en temperatur på ca. 120 grader. 130 grader giver hårde karameller
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Hæld massen i formen og drys nu straks groft salt på toppen
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Stil karamelmassen til afkøling, gerne i det fri i et kvarter. Klip eller skær nu karamellerne ud. Jeg skar på den ene led med en skarp kniv og lod herefter stængerne køle lidt igen.
  • Klip nu karamellerne ud
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift
  • Læg karamellerne i en lille dåse med et stykke mellemlagspapir imellem hvert lag. Karamellerne skal ikke røre hinanden, så klæber de sammen
    Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

Noter

Jo mindre form du bruger, jo højere fudge får du.
Du kan også pakke karamellerne ind i madpapir.
Karamellerne kan også dyppes i chokolade, så vil de blive som guldkarameller
Karamellerne kan holde sig på køl i 1-2 uger. Tag dem ud nogle minutter før servering, så bliver de bløde og fudge-agtige
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Nemme fudge-agtige karameller – med lækker karamelsmag

Uhm – disse karameller er jeg altså ret så vild med og det er slet ikke svært at lave sine egne karameller. Faktisk er det rigtigt nemt at se hvornår karamellerne er færdige, når først lige du har prøvet det et par  gange.

Jeg foretrækker at lave karamelprøven. Jeg drypper bare karamel på en kold tallerken, men nogle bruger også et glas koldt vand. Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Se lige hvor fint min lille karamelkugle kunne trilles og det smarte er, at kuglen jo kan prøvesmages bagefter 🙂Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Jeg er totalt vild med saltkarameller, så jeg drysser glad og gerne mine karameller med groft salt. Du kan tro, det smager godt!

Er du lidt skeptisk, så kan du fint udelade salt eller måske nøjes med bare at putte salt på et lille hjørne til en start? (jeg er sikker på, at du bliver fan 🙂Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Her nedenfor ser du karamellerne efter jeg har skåret de første stænger ud. Kniv først og saks bagefter.

Jeg synes klart det er nemmest at klippe karamellerne i små karamelstykker med en saks, men du bestemmer.

Karamellerne frister og det er umuligt ikke at snuppe en lille smagsprøve.

Uhm – hvor er det altså bare nogle lækre karameller!

Den brune farin giver en særligt dyb og karamelagtig smag, men du kan sagtens også bare nøjes med almindeligt sukker eller rørsukker, hvis du synes.
1-2-haps- så er der lækre bløde fudge-agtige karameller til folket! 🙂Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Jeg fyldte godte-dåsen i sommerhuset og skyndte mig at lægge låg på. Se lige hvor fine de er.

Vi prøvesmagte og fudge karamellerne smager godt både ved stuetemperatur og afkølede. Jeg foretrækker nok mine karameller lidt hårde, så jeg opbevarer mine på køl og så holder de sig jo også bedst.Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Smart at lade godte-skålen stå i sommerhuset, for så går vi ikke og smugspiser karamellerne før jul. Det er faktisk temmeligt adfærdsregulerende at de søde sager er 40 km væk. Smart! 🙂

Så. Nu er der julegodter klar, til vi kommer ud i sommerhuset næste weekend. Hvor er det altså bare en dejlig udsigt: både ferie-udsigt og karamel-udsigt 🙂Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift Måske du tænker: Hvad stiller jeg op med den sidste halve dåse kondenseret mælk?

Tjo jeg lavede en portion lækre bounty-kokosbidder, som du også kommer til at høre om snarest og her skal du lige præcis bruge ½ dåse.

Hvis du er vildt nysgerrig og ikke kan vente, så smugkig opskriften her  🙂

Foreløbigt måtte du nøjes med karamellerne, men de er til gengæld også et kæmpe hit, så spring du bare på en portion. 🙂
Fudge karameller af kondenseret mælk opskrift

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •