Go Back Email Link
+ servings
Havregrynskager med smørcreme nem opskrift
Udskriv
5 fra 2 stemmer

Havregrynskager med smørcreme nem opskrift

Nemme og lækre sprøde havregrynskager med smørcreme
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Havregrynskager med smørcreme nem opskrift
Servings: 16 stk.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Havregrynskager:

  • 75 g smør
  • 125 g havregryn
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • 3 spsk mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker

Smørcreme:

  • 100 gram smør blødt
  • 125 gram flormelis
  • 1-2 tsk vaniljesukker
  • evt. 1-2 tsk citronsaft / appelsinsaft kan udelades

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift
  • Tag gryden af blusset og tilsæt sukker og æg. Tilsæt havregryn
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift
  • Bland mel med vaniljesukker og bagepulver og tilsæt
    Havregrynskager med appelsin - nem opskrift
  • Sæt dejen på en bageplade med to teskeer. Max. 1 tsk dej pr. kage. Vær obs på at kagerne flyder ud. Jeg fik 32 af denne portion.
    Havregrynskager med smørcreme nem opskrift
  • Bag ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde.
    Havregrynskager med smørcreme nem opskrift
  • Rør det bløde smør med flormelis og smag til med vaniljesukker
    Havregrynskager med smørcreme nem opskrift
  • Læg 1 tsk smørcreme på en havregrynskage og læg en anden ovenpå.
    Havregrynskager med smørcreme nem opskrift
  • Fortsæt med smørcremen, til alle kagerne er lagt sammen. Pynt evt. kagerne med striber af smeltet chokolade ovenpå. Opbevar kagerne på køl til de skal serveres. De er bedst på dagen, men kan holde sig på køl i 2-3 dage
    Havregrynskager med smørcreme nem opskrift

Noter

Kagerne er sprødest nybagte. Opbevares på køl i tætsluttende beholder. Vil blive bløde med tiden. 
Tips til andet fyld: Smørcreme med citron. Smørcreme med vanilje og æggeblomme, moccacreme eller appelsinsmørcreme
Kagerne kan overtrækkes med striber af smeltet chokolade.