Go Back Email Link
+ servings
Honningkage muffins med smørcreme - opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Honningkage muffins med smørcreme - opskrift

Nem små honningkage muffins med smørcreme
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Honningkage muffins med smørcreme - opskrift
Servings: 16 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Honningkage dej:

  • 175 gram honning
  • 75 gram sukker
  • 2 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 3 tsk bagepulver eller 2 tsk. natron, hvis du bruger surmælksprodukt
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 nip salt
  • ½ dl kærnemælk/yoghurt/creme fraiche kan erstattes med mælk

Smørcreme:

  • 125 gram blødt smør
  • 100 gram flormelis smag til
  • 1-2 spsk vand
  • 2 tsk vaniljesukker smør til. Kan udelades
  • evt. 100-150 gram abrikos/appelsinmarmelade
  • evt. lidt citronsaft

Chokoladeglasur - kan erstattes med chokolade eller chokoladeganache

  • 75 gram flormelis
  • 1 spsk kakaopulver
  • 1-2 spsk kogende vand til passende konsistens
  • Pynt: krymmel

Sådan gør du

  • Hæld honning og sukker i en gryde og lad det smelte sammen ved svag varme. Det må ikke koge. Tag gryden af varmen og lad blanden afkøle til lunkent
    Honningkage med smørcreme - nem opskrift
  • Hæld honningblandingen i en skål og pisk æggene i. Dejen kan piskes bare med ske/piskeris
    Honningkage med smørcreme - nem opskrift
  • Bland melet med bagepulver, kanel, kardemomme, nellike, ingefær og salt og rør det i dejen sammen med mælken.
    Honningkage med smørcreme - nem opskrift
  • Rør dejen til den er klumpefri
    Honningkage med smørcreme - nem opskrift
  • Fordel dejen i små muffinforme, gerne af silicone. Formene skal max. fyldes 2/3 Bag muffins'ene ca. 15 min. v. 150 g. varmluft (175 gr. alm. ovn).
    Honningkage muffins med smørcreme - opskrift
  • Kagerne er færdige, når de er gennembagte, men stadig gerne svampede og klæge. Lad kagerne afkøle helt og rør smørcremen imens.
    Honningkage muffins med smørcreme - opskrift

Smørcreme;

  • Rør smørcremen ved at røre flormelis, vand og vaniljesukker ud i smørret. Smag til med vaniljesukker og evt. lidt citronsaft
    Honningkage med smørcreme - nem opskrift
  • Skær muffins'ene over og smør den underste del med smørcreme. Smør evt. et lag abrikos/appelsinmarmelade under smørcremen. Honningkage muffins'ene kan også serveres bare med glasur på toppen.
    Honningkage muffins med smørcreme - opskrift

Chokoladeglasur:

  • Rør flormelis, kakaopulver og kogende vand, til glasuren har en fin konsistens. Du kan også pynte kagen med smeltet mørk chokolade eller chokoladeganache. Få opskriften i noter
    Honningkage med smørcreme - nem opskrift
  • Pynt muffins'ene med glasur og drys straks evt. krymmel på, imens glasuren er fugtig. Lad muffins'ene køle, til glasuren er stivnet. Dine julemuffins er nu klar til servering. Skal opbevares på køl
    Honningkage muffins med smørcreme - opskrift

Noter

Smør evt. abrikos/appelsinmarmelade på bundene, før du smører smørcremen på.
Kan også pyntes med smeltet chokolade eller chokoladeganache i stedet. Kan også bages som hel honningkage. Prøv også disse honninghjerter
Opbevar kagerne på køl. Holdbarhed minimum 2-3 dage. Fryseegnede uden smørcreme