Go Back Email Link
+ servings
Hurtige boller - nem opskrift uden æltning
Udskriv
4.42 fra 12 stemmer

Hurtige boller - nem opskrift uden æltning

Nemme lækre boller lavet med ske
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid1 time 20 minutter
Samlet tid1 time 30 minutter
Ret: Boller opskrift - nemme hurtige uden æltning
Servings: 16 stk.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6 dl mælk lunkent. Vand eller kærnemælk kan også bruges
  • 50 gram gær du kan nøjes med 25 gram og vælge lidt længere hævetid
  • 1 tsk sukker eller honning
  • 175 gram havregryn ca. 4 dl gram. Kan erstattes med andet groft mel
  • 2 tsk salt
  • 6-700 gram hvedemel (ca.) ca. 10 dl.. Gerne Manitobamel eller Tipo 00 mel

Sådan gør du

  • Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker. Rør havregryn, salt og hvedemel i. Dejen er æltefri og kan røres bare med ske. Dejen bliver hård og fast, men den må godt være lidt klistret.
    Boller nem opskrift uden æltning hurtige boller
  • . Dæk skålen med et låg eller viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ½ time (eller 20 minutter i ovnen v. 30-40 grader)
    Boller nem opskrift uden æltning hurtige boller
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt bollerne på pladen med 2 spiseskeer. Jeg fik 12 store boller af denne dej. Tildæk bollerne med et viskestykke lad dem hæve et lunt sted i ½ time (eller 20 min. i ovnen v. 30-40 grader).
    Hurtige boller - nem opskrift uden æltning
  • Varm ovnen op til 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) og bag bollerne 15-20 minutter, afhængigt af bollernes størrelse. De er færdige, når de er sprøde og gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden
    Hurtige boller - nem opskrift uden æltning
  • Nyd bollerne lune med smør, ost eller syltetøj på.
    Hurtige boller - nem opskrift uden æltning

Noter

Bollerne er fryseegnede
Kan laves som koldhævede boller i køleskab, men brug så kun 5 gram gær. 
Bollerne kan også bages som et helt brød i form f.eks. - beregn ca. den dobbelte bagetid