Hurtige boller - nem opskrift uden æltning
Nemme lækre boller lavet med ske
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid1 time t 20 minutter min
Samlet tid1 time t 30 minutter min
Ret: Boller opskrift - nemme hurtige uden æltning
Servings: 16 stk.
- 6 dl mælk lunkent. Vand eller kærnemælk kan også bruges
- 50 gram gær du kan nøjes med 25 gram og vælge lidt længere hævetid
- 1 tsk sukker eller honning
- 175 gram havregryn ca. 4 dl gram. Kan erstattes med andet groft mel
- 2 tsk salt
- 6-700 gram hvedemel (ca.) ca. 10 dl.. Gerne Manitobamel eller Tipo 00 mel
Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker. Rør havregryn, salt og hvedemel i. Dejen er æltefri og kan røres bare med ske. Dejen bliver hård og fast, men den må godt være lidt klistret.
. Dæk skålen med et låg eller viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ½ time (eller 20 minutter i ovnen v. 30-40 grader)
Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt bollerne på pladen med 2 spiseskeer. Jeg fik 12 store boller af denne dej. Tildæk bollerne med et viskestykke lad dem hæve et lunt sted i ½ time (eller 20 min. i ovnen v. 30-40 grader).
Varm ovnen op til 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) og bag bollerne 15-20 minutter, afhængigt af bollernes størrelse. De er færdige, når de er sprøde og gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden
Nyd bollerne lune med smør, ost eller syltetøj på.
Bollerne er fryseegnede
Kan laves som koldhævede boller i køleskab, men brug så kun 5 gram gær.
Bollerne kan også bages som et helt brød i form f.eks. - beregn ca. den dobbelte bagetid