Hurtige boller. Her får du opskriften på nemme hurtige boller uden æltning.
De lækreste boller, der er lynhurtige at lave.
Bollerne kan røres bare med en røreske og dejen skal bare sættes på bagepladen med to skeer.
Dejen skal ikke æltes og bollerne skal hverken formes eller trilles. Nemmere bliver det ikke. Æltefrie boller uden dej på fingrene, ja tak 🙂
Jeg laver tit dejen når vi er i sommerhuset. Dejen er hurtig at røre sammen og ingredienserne har vi altid i huset.
Med denne opskrift er det nemt at trylle hurtige boller til morgenmad, frokost eller som brød til tapas.
Man kunne også kalde bollerne ske-boller eller klat-boller? Bollerne er de nemmeste boller og du får opskriften lige her:
Hurtige boller – få en nem opskrift på boller lavet uden æltning
Ingredienser
- 6 dl mælk lunkent. Vand el. surmælksprodukt kan også bruges
- 50 gram gær du kan nøjes med 25 gram og vælge lidt længere hævetid
- 1 tsk sukker eller honning
- 175 gram havregryn ca. 4 dl gram. Kan erstattes med andet groft mel
- 2 tsk salt
- 6-700 gram hvedemel (ca.) ca. 10 dl.. Gerne Manitobamel eller Tipo 00 mel
Sådan gør du
- Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker
- Rør havregryn, salt og hvedemel i. Dejen kan røres bare med ske. Dejen bliver hård og fast, men den må godt være lidt klistret. Den skal ikke æltes
- Dæk skålen med et låg eller viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ½ time (eller 20 minutter i ovnen v. 30-40 grader)
- Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt bollerne på pladen med 2 spiseskeer. Jeg fik 12 store boller af denne dej. Tildæk bollerne med et viskestykke lad dem hæve et lunt sted i ½ time (eller 20 min. i ovnen v. 30-40 grader)
- Varm ovnen op til 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) og bag bollerne 15-20 minutter, afhængigt af bollernes størrelse. De er færdige, når de er sprøde og gyldne og lyder hule, når du banker dem under bunden
- Nyd bollerne lune med smør, ost eller syltetøj på.
Noter
Bollerne er fryseegnede
Kan laves som koldhævede boller i køleskab, men brug så kun 5 gram gær.Bollerne kan også bages som et helt brød i form f.eks. - beregn ca. den dobbelte bagetid
Nemme boller, der hverken skal æltes eller trilles. Hurtige æltefrie ske-boller
Dejen bliver hård at høre, men den må godt være lidt klistret. Rør kun mel i, til røreskeen kan stå selv. Det er så nemt med en dej man ikke skal have fingrene i.
Måske vi skulle kalde bollerne ske-boller? Det er super nemt at de bare kan sættes på bagepladen med to skeer.
Bollerne er bløde og luftige og vi nyder dem både til morgen og frokost. De vil også være fine som nemme burgerboller eller som tapasbrød.
En aften smurte vi bollerne med grøn pesto og puttede chorizopølse på. Det smagte skønt og det var nem aftensmad på få ingen tid.
Resten af bollerne tog vi med i madpakkerne dagen efter. Smart!
Bollerne smager også skønt som eftermiddagsboller med smør på, honning, syltetøj, Nutella eller hvad der nu ellers er din favorit?
Bare spring på en portion af de super nemme boller – det er næsten hurtigere at trylle en portion end at køre en tur til bageren.
Perfekte weekend eller ferie boller. Måske du skulle prøve?
Prøv også disse nemme saftige grødboller, du kan lave med f.eks. havregrød, Jeg kan også anbefale disse boller du kan lave – næsten – uden hævning.
Du kan også prøve disse brusebadsboller.
Få flere opskrifter på nemme hurtige lækre boller her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.