Iskaffe med Bailey - nem Dalgona kaffe opskrift
Nem og lækker iskaffe med Bailey på få minutter
Forb. tid1 minut min
Tilb. tid2 minutter min
Samlet tid3 minutter min
Ret: Dalgona kaffe - opskrift på nem cremet iskaffe
Servings: 2 pers.
- 2 spsk instant kaffe f.eks. Nescafé pulver. Du kan nøjes med 1 spsk
- 2 spsk sukker
- 2 spsk kogende vand
- 1 spsk Bailey kan udelades eller erstattes med f.eks. Dooley, Kahlua ell. anden kaffelikør
- 2 glas iskoldt mælk
- isterninger kan udelades
- Drys: evt. vaniljesukker, revet chokolade eller Nesquick-kakaopulver. Kaffesirup er også fint kan udelades
Put Nescafe og sukker i en skål og hæld kogende vand ved. Rør til der ikke længere er klumper i
Pisk nu blandingen ca. 1 minut,, til det bliver en tyk creme med konsistens som æggesnaps. Brug elpisker. Rør Bailey i.
Hælk mælk i to glas og tilsæt gerne isterninger. Fordel kaffecremen på toppen i mælkeglasset
Drys evt. lidt vaniljesukker på toppen - eller lidt Nesquick kakaopulver eller fintrevet chokolade. Drys kan sagtens undværes. Dryp også gerne med lidt kaffesirup
Serveres straks. Iskaffen kan omrøres efter ca. ½ minut og så vil kaffecremen fordele sig.
Bailey kan udelades eller erstattes med f.eks. Dooleys eller Kahlua
Prøv også iskaffe med vaniljeis eller flødeskum