Go Back Email Link
+ servings
Key lime pie - nem opskrift på limetærte
Udskriv
No ratings yet

Key Lime Pie - nem opskrift på limetærte

Frisk syrlig limetærte med kondenseret mælk
Forb. tid9 minutter
Tilb. tid22 minutter
Samlet tid31 minutter
Ret: Key Lime Pie - nem opskrift på limetærte
Servings: 6 pers.
Author: Gitte Hansen

Equipment

Ingredienser

Bund:

  • 110 g digestivekiks knust - kan erstattes med f.eks. knust Bastogne
  • 50 g smør smeltet

Fyld:

  • 1 dåse kondenseret mælk 397 g
  • 2 æggeblommer
  • ¾ dl friskpresset limesaft af 2 lime. Citron kan også bruges
  • 2 tsk revet limeskal af øko. lime (1 tsk i fyldet og lidt ekstra til pynt)

Topping:

  • dl piskefløde
  • 3 tsk vaniljesukker ca. - smag til.

Sådan gør du

Bund:

  • Knus kiks og bland med smeltet smør. (kan smeltes få sekunder i mikroovnen).
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte
  • Tryk blandingen ud i lille smurt springform /tærteform (min var 18 cm) ca. 2 cm op af siderne. Brug et glas el. lign. til at trykke kiksemassen fast med (se billede).
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte
  • Du kan evt. klemme et stykke bagepapir sammen om springformens bund og bare nøjes med at smøre siderne. Forbag bunden nederst i ovnen i 10 minutter v. 150 grader varmluft (175 gr. alm. ovn). Lad bunden køle lidt af.
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte

Fyld:

  • Skyl limefrugterne og riv skallen fint (hvis du bruger øko.lime)
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte
  • Pres limesaften af frugterne.
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte
  • Pisk æggeblommerne sammen med kondenseret mælk og rør limesaft i.
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte
  • Smag til med limeskal
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte
  • Hæld fyldet på den forbagte bund.
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte
  • Bag tærten i 12 minutter ved samme temperatur eller til fyldet har sat sig, men stadig føles en smule blødt. Afkøl tærten helt og stil den i køleskab i mindst 1-2 timer, så er den bedst. Den er endnu bedre dagen efter.
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte
  • Pisk fløden til skum og smag til med vaniljesukker og pynt kagen med flødeskummet på toppen. Brug evt. sprøjtetylle. Du kan også bare smøre fløden på tærten i et tyndt lag. Pynt med lidt revet limeskal. Server tærten iskold.
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte
  • Skær forsigtigt stykkerne ud og løsn dem forsigtigt fra springformens bund med en skarp kniv/paletkniv. Kagen er nemmere at udskære dagen efter, hvor bunden har sat sig endnu mere.
    Key lime pie - nem opskrift på limetærte

Noter

Opbevares i køleskabet. Kan med fordel laves dagen før den skal serveres (vent med at pynte den).
Drys evt. gerne lidt krokant på toppen også