•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Er du også bare vild med sprød krokant drysset ovenpå is eller desserter?

Det er faktisk mega nemt at lave krokant selv og du skal faktisk kun bruge to ingredienser: sukker og mandler. Det nemmeste tilbehør i verden. Krokant - opskrift på sprød mandelkrokant Mandelkrokant kan laves på få minutter. Det er faktisk bare smeltet karamelliseret sukker med mandler i. Krokant - opskrift på sprød mandelkrokant Vejen til succes, når du laver krokant, er fuld opmærksomhed. Du må ikke gå fra panden, når du laver krokant, det er nemlig mega-ærgerligt at måtte kassere en pandefuld krokant fordi den nåede at blive for brændt.

Der er kun sekunder fra drønlækker karamel til brændt karamel, så du skal holde et vågent øje og som jeg skriver i opskriften: Lav din krokant ved meget svag varme.

Vi spiste den lækre hjemmelavede krokant på en skøn koldskålsfromage med flødeskum på toppen. Du kan tro, at det bare var en skøn dessert.

Få opskriften på en masse lækre fromager lige her – krokant med mandler vil være det perfekte drys på toppen 🙂Koldskålsfromage med mandelkrokant opskriftOrker du ikke lige at lave fromage, så kan du altså sagtens bare nyde krokanten på en hjemmerørt softice f.eks. – uhm det er også et hit, kan jeg godt betro dig 🙂

Opskriften på krokant er rigtig nem og du får den lige her:

Krokant – opskrift på sprød mandelkrokant

Mandelkrokant
Krokant med mandler - lækker mandelkrokant til desserter
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Krokant - opskrift på sprød mandelkrokant
Kategori: Dessert og sødt
Keyword: krokant, mandelkrokant, mandler
Portioner: 2 dl
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Mandelkrokant:

  • dl. sukker
  • 2-2½ dl mandler kan erstattes andre nødder

Sådan gør du

Mandelkrokant:

  • Hæld sukker på en pande og lad det smelte ved svag varme. Tilsæt mandler, når sukkeret er helt smeltet. Bliv ved panden og rør ofte.
    Krokant - opskrift på sprød mandelkrokant
  • Lad mandlerne varme 5-10 minutter ved meget svag varme. Når mandlerne har suget al sukkermassen, er de færdige. Pas på krokanten ikke mørkner.
  • Læg et stykke bagepapir på en bageplade og fordel nu mandlerne herpå. Glat "mandel-klumpen" ud så godt du kan, i så jævnt et lag så muligt, så er mandlerne lettere at skille bagefter.
    Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
  • Lad mandlerne køle helt af. Nu kan mandlerne hakkes. Hakker du groft, får du grov krokant, hvis du hakker fint, så får du fin krokant
    Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
  • Nu er krokanten klar til brug på is, på fromage, som drys på pandekager med sirup eller, som pynt på f.eks. ostekager?
    Mandelkrokant

Noter

Prøv krokanten på hjemmelavet is, på fromage, på ostekage eller på pandekager med is måske?
Prøv at tilsætte lidt revet appelsinskal til krokanten. Det smager også skønt.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Sprød krokant med mandler – perfekt toppingdrys med på kager og desserterMandelkrokant

Du bestemmer helt selv, om din mandelkrokant skal være grofthakket eller finthakket, det kommer lidt an på hvad den skal serveres på eller til tænker jeg?

Med en portion finthakket krokant, vil du kunne lave den lækreste hjemmelavede nougatis f.eks. Uhm – den skulle vi da næsten prøve vi to?

Få opskriften på en rigtig lækker hjemmelavet vaniljeis her.  Du skal såmænd bare røre krokanten i isen, voila 🙂
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift
God fornøjelse med din mandelkrokant. Skriv da gerne lige en kommentar herunder om hvad du fandt på at bruge den til? Jeg er altid nysgerrig efter at lure dine gode ideer jo 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •