Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
Nemme knækdbrød uden mel, lavet af havregrød
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid45 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Ret: Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
Servings: 1 portion
Havregrød
- 1 dl havregryn
- 2 dl vand ell. mælk
- 1 knivspids salt
- evt. kerner og nødder: hørfrø, chiafrø grofthakkede mandler,
Drys:
- 1 spsk kanelsukker kan udelades eller erstattes med andre krydderier eller bare salt, evt. havsalt. Sukker kan udelades, hvis du vil lave knækbrødene sukkerfrie
- 2 spsk solsikkekerner kan erstattes med f.eks. sesamfrø, birkes ell. lign
Havregrød i mikroovn:
Mål havregryn af og hæld det i en gryde eller mikroovns fast skål
Mål vand eller mælk af og hæld det i skålen
Kog havregrøden i mikroovnen i 1- 2 minutter v. høj effekt
Smør havregrøden meget tyndt ud på en bageplade
Drys med f.eks. kanelsukker
Drys gerne solsikkekerner på toppen og tryk dem lidt ned i havregrøden
Bag havregrøden ca. 40 minutter v. 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovn. Grødchips'ene er færdige, når de er sprøde. Holde øje med dem og pas på de ikke bliver for mørke
Lad knækbrødene afkøle på bagepladen og bræk dem herefter ud i små stykker. De kan nydes som de er eller serveres med ost på (hvis du laver dem uden kanel)
Du kan også bare bruge en rest kold havregrød
Du kan tilsætte nødder, mandler og andre frø/kerner til havregrøden. Du kan drysse knækbrødene med f.eks. sesam, birkes eller solsikkekerner.
Havregrøds knækbrødene holder sig sprøde og friske i dagevis. Opbevar dem i tætsluttende beholder - kagedåse f.eks.
Har du en rest til overs, kan du bruge den til lækre havregrødsvafler