Go Back Email Link
+ servings
Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
Udskriv
5 fra 1 stemme

Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød

Nemme knækdbrød uden mel, lavet af havregrød
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
Servings: 1 portion
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Havregrød

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vand ell. mælk
  • 1 knivspids salt
  • evt. kerner og nødder: hørfrø, chiafrø grofthakkede mandler,

Drys:

  • 1 spsk kanelsukker kan udelades eller erstattes med andre krydderier eller bare salt, evt. havsalt. Sukker kan udelades, hvis du vil lave knækbrødene sukkerfrie
  • 2 spsk solsikkekerner kan erstattes med f.eks. sesamfrø, birkes ell. lign

Sådan gør du

Havregrød i mikroovn:

  • Mål havregryn af og hæld det i en gryde eller mikroovns fast skål
    Havregrød - i mikroovn eller i gryde. Nem opskrift
  • Mål vand eller mælk af og hæld det i skålen
    Havregrød - i mikroovn eller i gryde. Nem opskrift
  • Kog havregrøden i mikroovnen i 1- 2 minutter v. høj effekt
    Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
  • Smør havregrøden meget tyndt ud på en bageplade
    Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
  • Drys med f.eks. kanelsukker
    Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
  • Drys gerne solsikkekerner på toppen og tryk dem lidt ned i havregrøden
    Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
  • Bag havregrøden ca. 40 minutter v. 150 grader varmluft eller 175 grader alm. ovn. Grødchips'ene er færdige, når de er sprøde. Holde øje med dem og pas på de ikke bliver for mørke
    Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød
  • Lad knækbrødene afkøle på bagepladen og bræk dem herefter ud i små stykker. De kan nydes som de er eller serveres med ost på (hvis du laver dem uden kanel)
    Knækbrød uden mel - grødchips af havregrød

Noter

Du kan også bare bruge en rest kold havregrød
Du kan tilsætte nødder, mandler og andre frø/kerner til havregrøden. Du kan drysse knækbrødene med f.eks. sesam, birkes eller solsikkekerner.
Havregrøds knækbrødene holder sig sprøde og friske i dagevis. Opbevar dem i tætsluttende beholder - kagedåse f.eks. 
Har du en rest til overs, kan du bruge den til lækre havregrødsvafler