Go Back Email Link
+ servings
Kyllingebryst i flødesovs med bacon & ærter
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Kyllingebryst i flødesovs med bacon & ærter

Lækker kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og forårsløg
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 800 gram kyllingebryst
  • 125 gram bacon i skiver
  • 1 stort rødløg i små tern alm. løg kan bruges
  • 4-5 forårsløg i skiver
  • 3 fed hvidløg
  • ½ liter madlavningsfløde eller 2½ dl piskefløde og 2½ dl mælk
  • 600 gram ærter
  • Salt/peber
  • 3 spsk hvidvinsddike eller 1 dl hvidvin
  • Evt. pebersauce
  • Hvid saucejævner eller alm. jævning

Sådan gør du

  • Skær kyllingebrysterne i mindre stykker (jeg skar et bryst op i 3 dele)
  • Klip/skær baconskiverne halvt over og omvikl et stykke bacon omkring kyllingebrystet
    Kyllingebryst i flødesovs med bacon & ærter
  • Svits kylling med bacon på en rygende varm pande, så baconskiverne "lukker sig" omkring kyllingen. Sprødsteg på begge sider og krydr godt.
  • Brug en god dyb stegepande med låg
  • Tag kyllingen af panden og steg herefter rødløg og forårsløg i baconfedtet.
    Kyllingebryst i flødesovs med bacon & ærter
  • Læg kyllingen tilbage på panden. Tilsæt hvidvinseddike
  • Hæld ærter og fløde ved
    Kyllingebryst i flødesauce med bacon, ærter og rødløg
  • Læg låg på panden et kvartérs tid. Skru ned for temperaturen (retten bobler nemt over, når først der er hældt fløde ved).
  • Efter ærterne er tilsat, skal retten max. have et kvarter ved svag varme og gerne mindre, så ærterne ikke bliver helt udkogte.
    Kyllingebryst i flødesovs med bacon & ærter
  • Jævn flødesovsen, til retten har en fin konsitens.
  • Smag evt. til med pebersauce og/eller lidt mere hvidvinseddike + salt og peber
  • Læg låg på og hold retten varm ved svag varme til den skal serveres
    Kyllingebryst i flødesovs med bacon & ærter
  • Servér pasta eller ris til
    Kyllingebryst i flødesovs med bacon & ærter

Noter

Du kan bruge andre grøntsager til retten, men ærter og forårsløg går fint i spænd.
Ønsker du en mere "light" version af retten, kan du tilsætte mælk i stedet for fløde
Retten er fryseegnet