Lad Römertopfen trække i vand i minimum 15 minutter. Fyld den ene del og sænk den anden del ned oveni og fyld også den.
Afpuds svinemørbraden. Skær den i skiver og vend stykkerne i mel. Krydr godt med salt og peber
Steg mørbraden i smør på en pande.
Snit løg, peberfrugt og champignon og læg halvdelen af grøntsagerne i Römertopfen.
Læg de stegte mørbradbøffer ovenpå. Gem pandens stegesky.
Fordel flødeosten i klatter ovenpå mørbradbøfferne (flødeosten kan udelades). Steg resten af løg, peberfrugt og champignonblandingen i pandeskyen sammen med evt. bacon. Tilsæt evt. lidt ekstra smør
Fordel resten af den færdigstegte løgblanding ovenpå bøfferne.
Kog panden af med vand, fløde og bouillonterning. Har I brug for meget sovs, så tilsæt evt. 2½ dl. vand ekstra
Tilsæt lidt kulør og jævning. Smag den til med salt og peber. Lad pandesovsen køle lidt af, før du hælder den ned i fadet (hvis den er for varm, kan Römertopfen sprænge)
Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered retten v. 175 grader varmluft i ca. 2 timer (200 grader alm. ovn). Du kan tilberede over længere tid, f.eks. 3 timer v. 150 grader varmluft eller 4 timer v. 125 grader, 5 timer v. 100 grader varmluft.
Rør evt. lidt rundt i retten før den serveres. Drys gerne lidt salt og peber på inden servering.
Serveres med ris eller råstegte kartofler