Go Back Email Link
+ servings
Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
Udskriv
5 fra 1 stemme

Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf

En lækker gryderet i stegeso med svinemørbrad og flødesovs
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer 30 minutter
Ret: Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
Servings: 6 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1-2 svinemørbrad - afpudset svinekoteletter eller kyllinge- eller kalkunkød kan bruges i stedet.
  • 3 hakkede løg i tern
  • 250 gram champignon eller 2 glas
  • 1 rød eller gul peberfrugt skåret i tern. Kan udelades eller erstattes med rødløg
  • 3-4 spsk mel
  • Lidt smør til stegning
  • Salt/peber
  • 200 gram flødeost naturel kan udelades eller erstattes med 2-2½ dl fløde ekstra
  • dl. fløde evt. kaffe- eller madlavningsfløde
  • 5 dl. vand - kogende
  • 1-2 svinebouillonterninger
  • Jævning
  • Lidt kulør.
  • Evt. 125 bacon klippet i mindre stykker

Sådan gør du

  • Lad Römertopfen trække i vand i minimum 15 minutter. Fyld den ene del og sænk den anden del ned oveni og fyld også den.
  • Afpuds svinemørbraden. Skær den i skiver og vend stykkerne i mel. Krydr godt med salt og peber
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Steg mørbraden i smør på en pande.
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Snit løg, peberfrugt og champignon og læg halvdelen af grøntsagerne i Römertopfen.
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Læg de stegte mørbradbøffer ovenpå. Gem pandens stegesky.
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Fordel flødeosten i klatter ovenpå mørbradbøfferne (flødeosten kan udelades). Steg resten af løg, peberfrugt og champignonblandingen i pandeskyen sammen med evt. bacon. Tilsæt evt. lidt ekstra smør
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Fordel resten af den færdigstegte løgblanding ovenpå bøfferne.
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Kog panden af med vand, fløde og bouillonterning. Har I brug for meget sovs, så tilsæt evt. 2½ dl. vand ekstra
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Tilsæt lidt kulør og jævning. Smag den til med salt og peber. Lad pandesovsen køle lidt af, før du hælder den ned i fadet (hvis den er for varm, kan Römertopfen sprænge)
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Sæt stegesoen i en kold ovn og tilbered retten v. 175 grader varmluft i ca. 2 timer (200 grader alm. ovn). Du kan tilberede over længere tid, f.eks. 3 timer v. 150 grader varmluft eller 4 timer v. 125 grader, 5 timer v. 100 grader varmluft.
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Rør evt. lidt rundt i retten før den serveres. Drys gerne lidt salt og peber på inden servering.
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf
  • Serveres med ris eller råstegte kartofler
    Mørbradgryde i stegeso - mørbrad i Römertopf

Noter

Opskriften kan også laves med svinekoteletter, kalkunbryst eller kyllingebryst. 
Du kan bruge 1 eller 2 svinemørbrad til retten. Tilsæt evt. 2½ dl. vand ekstra, hvis I har brug for meget sovs.
Fryseegnet
Kan laves i stegeso af glas eller i en stegegryde/støbejernsgryde, som du sætter i ovnen. Retten kan langtidssteges f.eks. 3 timer v. 150 grader varmluft eller 4 timer v. 125 grader, 5 timer v. 100 grader varmluft. 
Også mørbradgryde er også fin som gryderet eller lavet i sautérpande.