Mørbradgryde i Römertopf med fløde, løg, peberfrugt og flødeost

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_3779

 Ikke en weekend uden en Römertopf-menu! 🙂

En selvpåfunden-én. Igen. Det er ret sjældent jeg bruger en opskrift. Bliver faktisk ALTID irriteret når jeg skal bruge en opskrift. Føler mig fastlåst og tvunget.

I dag styrede jeg løbet selv. Jeg tænkte kreativt med det der lige var i mit køleskab. Sådan laver jeg allerhelst og alleroftest mad. I dag var der en mørbrad, en flødeost naturel der skulle bruges, løg, en slatten peberfrugt og fløde.

Effekt stop madspild og retten blev så lækker!

DSC_3762

Det blev til en mørbradgryde. Som et eksperiment stoppede jeg mørbradgryden i Römertopfen. Jeg havde fuld gang i weekendrengøringen, og ville egentlig helst at maden lavede sig selv. I Römertopfen kan en ret sagtens simre i et par timer. Perfekt. Så var der frie hænder til rengøring imens.

Der er også god plads i Römertopfen til både kød og grønt og der var brug for plads, til denne ret. Retten vil også kunne laves i en dyb pande eller en stegegryde tænker jeg.

Opskrift på mørbrad i Römertopf med løg, peberfrugt, champignon, fløde og flødeost. 

DSC_3786

Du skal bruge: 

1 afpudset mørbrad

3 hakkede løg

2 glas champignon eller 1 bakke friske

1 rød peberfrugt.

Lidt smør

1 svinebouillonterning

1 Flødeost naturel (hvis du har?)

2½ dl. madlavningsfløde

2½ dl. vand.

Lidt kulør.

Du kunne også have tilsat små cocktailtomater (øv det glemte jeg. Det ville ellers have smagt godt tror jeg).

DSC_3776

Fremgangsmåde: 

Afpuds svinemørbraden. Skær den i skiver og vend stykkerne i mel. Krydr godt.

DSC_3752

DSC_3751Steg mørbraden i smør på en pande. 
DSC_3754Snit imens løg, peberfrugt og champignon og læg det i bunden af Römertopfen sammen med vandet fra champignonglassene. Gem halvdelen af løgene og 1 glas champignon. Bruger du friske champignon, så tilsæt 3-4 dl. ekstra vand. Husk at sætte din Römertopf i blød i vand en halv time før brug (fyld begge halvdele op med vand). 
DSC_3760 Læg de stegte mørbradbøffer ovenpå. Gem panden.DSC_3761..og så fandt jeg sådan en ost i køleskabet, der faktisk havde overskredet sidste holdbarhedsdato. Jeg prøvesmagte den og den var helt fin. Den måtte være god at bruge i mørbradgryden tænkte jeg? God for konsistensen og som smagsafrunder?

Selvfølgelig kan osten undværes, men har du en rest flødeost, der trænger til at blive brugt, så stop den gerne i gryderetter, supper eller kødsauce. Giver den lækreste smag og afrunder retten som var det fløde. (ja jeg ved det. Jeg brugte alligevel også fløde idag, men det ER vel kun lørdag en gang om ugen) 😉
DSC_3764

Jeg lagde flødeosten i klatter ovenpå mørbradbøfferne. DSC_3767 Resten af løgene og det sidste glas champignon steger du på panden i resten af stegeskyen fra mørbradbøfferne. Steg også din bouillonterning med heri.

Jeg deler grøntsagerne lidt op og lægger de rå i bunden af fadet, så mørbradbøfferne har noget at ligge på og så fadet ikke bliver for varmt. Det ville det blive, hvis både fløde- og løgblanding blev hældt i, i opvarmet tilstand. Römertopfen kan ikke så godt klare store temperaturforskelle.

Hæld den færdigstegte løgblanding ovenpå bøfferne. DSC_3770Kog panden af med en bøtte cremefine eller almindeligt fløde. Fyld flasken op med rent vand og tilsæt også det. 
DSC_3773

Tilsæt lidt kulør og mørk saucejævner (eller jævn med almindeligt maizenamel)DSC_3774 DSC_3775

Hæld flødeblandingen i Römertopfen (den må ikke være for varm).
DSC_3777

Nu er fadet klar til ovn. Låget på og 175 grader varmluft i et par timer.

Sådan ser en boblende mørbradgryde ud og NØJ hvor smagte den bare godt.

Ifølge datteren strøg den lige ind på top 10 over familiens favoritter!

Saucen blev ret fast. Måske du lige skal tilsætte lidt ekstra vand?DSC_3779Rør lidt rundt i retten før den serveres. Drys gerne lidt salt og peber på inden servering. 
DSC_3785Vi spiste mørbradgryden til stegte kartofler (kartoflerne havde stegt i ovnen sammen med mørbradgryden i en times tid) og stegte majs (et fad majs med smørklatter og salt på)

Et lækkert weekendmåltid! ….og der BLEV gjort rent imens! 🙂

Bon appetit. Römertopfen kom-så-og-sejrede…….IGEN! 🙂


DSC_3791


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

10
Skriv en kommentar

5 Kommentar tråde
5 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
6 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Majbritt75

Kan man bruge en alm stegeso? (Glaseret tingest med låg til ovn)

Karina Mosegaard

Hej Gitte,
Tror du at denne ret kan laves dagen før ( om aftenen) og så komme i ovnen dagen efter ?
Mvh KArina

Diana Jensen

Hej Gitte
Tak for endnu en mega lækker ret. Er også på min liste over favoritter. Dog skilte min meget, hvilket gjorde det ikke så så lækkert ud 🙁 Er det pga. flødeosten?
Også tak for den gode inspiration til stegesoen. Er begyndt at bruge den rigtig meget 🙂
Mvh. Diana

Lærke Pedersen

Hej Gitte
Hvilken størrelse Römertopf bruger du? Jeg har en 2,5 liters (står den er til 4 pers.) som skal prøvekøres for første gang og jeg tænker på om jeg skal lave opskriften her mindre eller den passer til den størrelse?
Mvh Lærke

A+K

Hvor ser det bare godt ud – lidt vinteragtigt mad er stadig på sin plads 😀

– Anne

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer