Go Back Email Link
+ servings
Pæremuffins - opskrift på muffins med pærer
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Pæremuffins - opskrift på muffins med pærer

Nemme muffins med pærer og ingefær - saftige og lækre
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid14 minutter
Samlet tid24 minutter
Ret: Pæremuffins - opskrift på muffins med pærer
Servings: 12 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram smør smeltet
  • 2 æg
  • 80 gram sukker
  • 60 gram brun farin kan erstattes med alm. sukker eller rørsukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1-2 tsk stødt ingefær erstat gerne 1 tsk med kardemomme
  • 1 nip salt
  • 2 pærer i tern. Æbler kan også bruges. Syltede pærer kan også bruges
  • Drys: Mandelflager/grofthakkede mandler/perlesukker eller alm. sukker

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft
  • Pisk æg med brun farin, sukker og vaniljesukker. Bare brug piskeris
    Karamelkage med chokolade - nem opskrift
  • Smelt smør få sekunder i mikroovnen eller i gryde og tilsæt til dejen.
    Karamelkage med chokolade - nem opskrift
  • Skræl pærerne og skær dem i tern
    Pæremuffins - opskrift på muffins med pærer
  • Bland mel med salt, ingefær og bagepulver og vend det i dejen med en dejskraber. Tilsæt tern fra den ene pærer til dejen og gem resten til toppen
    Pæremuffins - opskrift på muffins med pærer
  • Fordel dejen i 12 muffinforme. Jeg brugte papirforme, jeg satte i en muffinforme af metal. Det holder på formen. Fordel resten af pæreternene på toppen. Stop dem lidt ned i dejen. Drys med f.eks. mandelflager og perlesukker
    Pæremuffins - opskrift på muffins med pærer
  • Bag kagerne ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn) Bag dem ikke for længe. Kagerne er færdige, når de er gennembagte, men stadig saftige indeni.
    Pæremuffins - opskrift på muffins med pærer
  • Muffins'ene kan serveres lune eller afkølede. De holder sig friske og saftige i dagevis. Servér gerne lidt creme fraiche til
    Pæremuffins - opskrift på muffins med pærer

Noter

Muffins'ene kan bages som en hel pærekage /pæretærte. Bagetid ca. ca. 18 minutter i et lille tærtefad. 
Syltede pærer kan også bruges
Erstat evt. brun farin med almindelig sukker og tilsæt revet appelsinskal/ revet citronskal. 
Pærer kan erstattes med anden frugt. F.eks. blommer eller æbler
Muffins'ene holder sig friske i 3-4 dage. Kagerne er fryseegnede