Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage
Stor ovnbagt pandekage med bær
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Ret: Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage
Servings: 4 pers.
- 3 æg
- 2 dl mælk kærnemælk ell. lign. kan også bruges
- 50 gram sukker kan udelades
- 160 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 10 gram smeltet smør
- 1 nip salt
- evt. vaniljesukker/kardemomme
Smelt smørret i mikroovnen. Pisk æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen. Bland hvedemel med bagepulver og rør det i dejen. Tilsæt smeltet smør. Tilsæt evt. evt. kardemomme ell. vaniljesukker til dejen
Smør en bageform med rigeligt smør eller beklæd med bagepapir og hæld pandekagedejen heri. Min form målte 22x16x6 cm. Hæld gerne dejen i en større og fladere form, så får den større sprødere overflade
Bag nu pandekagen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (afhængigt af størrelsen på bageformen). Den er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
Servéres lun med f.eks. friske bær på. Pandekagen falder lidt sammen efter afkøling
Pandekagen kan laves uden sukker og bruges til madpandekage.
Hvis du bager den på en stor bageplade, og udelader sukker, vil du kunne bruge den som en stor madpandekage, du kan putte fyld i