Go Back Email Link
+ servings
Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage

Stor ovnbagt pandekage med bær
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 dl mælk kærnemælk ell. lign. kan også bruges
  • 50 gram sukker kan udelades
  • 160 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 10 gram smeltet smør
  • 1 nip salt
  • evt. vaniljesukker/kardemomme

Sådan gør du

  • Smelt smørret i mikroovnen. Pisk æg, mælk, sukker og vaniljesukker sammen. Bland hvedemel med bagepulver og rør det i dejen. Tilsæt smeltet smør. Tilsæt evt. evt. kardemomme ell. vaniljesukker til dejen
    Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage
  • Smør en bageform med rigeligt smør eller beklæd med bagepapir og hæld pandekagedejen heri. Min form målte 22x16x6 cm. Hæld gerne dejen i en større og fladere form, så får den større sprødere overflade
    Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage
  • Bag nu pandekagen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft (afhængigt af størrelsen på bageformen). Den er færdig, når den er sprød, gylden og gennembagt
    Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage
  • Servéres lun med f.eks. friske bær på. Pandekagen falder lidt sammen efter afkøling
    Pandekage i ovn - nem ovnbagt pandekage

Noter

Pandekagen kan laves uden sukker og bruges til madpandekage.
Hvis du bager den på en stor bageplade, og udelader sukker, vil du kunne bruge den som en stor madpandekage, du kan putte fyld i