Rabarbertærte nem & fedtfattig rabarber kage
Nem og lækker fedtfattig rabarbertærte - sommerens hurtigste
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Servings: 6 pers.
- 2 æg
- 170 gram sukker 2 dl
- 1 tsk vaniljesukker
- 120 gram hvedemel 2 dl
- ½ tsk bagepulver
- 4 stængler rabarber ca. 200 gram. Al anden frugt/andre bær kan bruges.
- Drys: Perlesukker
Vask rabarberstænglerne og skær dem i tynde skiver. Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende med elpisker. Bland bagepulver med hvedemel og rør det i dejen med en dejskraber
Smør et tærtefad med smør og fordel dejen heri. Mit tærtefadet var ca. 20 cm i diameter. Fordel rabarberskiverne på tærten. Tryk dem godt ned i dejen. Drys lidt sukker over
Bag tærten ca. 25 minutter (+/-) v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Tærten er færdig når den er sprød, gylden og gennembagt.
Nydes med flødeskum. vaniljeis eller creme fraiche til.
Rabarber kan erstattes af al anden frugt/andre bær
Kagen er allerbedst på bagedagen, men den kan lunes i ovnen igen dagen efter
Fryseegnet