Go Back Email Link
+ servings
Rødgrød med fløde - opskrift på jordbær rabarbergrød
Udskriv
No ratings yet

Rødgrød med fløde - opskrift på jordbær rabarbergrød

Nem jordbær rabarbergrød
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid15 minutter
Ret: Rødgrød med fløde - opskrift på jordbær rabarbergrød
Køkken: dessert, grød
Servings: 4 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 500 gram jordbær friske eller frosne. Kan erstattes med eller mixes med andre røde bær
  • 400 gram rabarber skåret i små stykker. Kan erstattes med anden rød frugt/bær
  • 125-150 gram sukker smag til
  • dl vand
  • 3 spsk kartoffelmel eller Maizena majsstivelse

Sådan gør du

  • Skyl jordbær og rabarber godt. Skær jordbærrene i halve og rabarberne i små stykker. Kom jordbær, rabarber, sukker og vand i en gryde. Start med 75 gram sukker og smag til undervejs. Sukkermængden, du skal bruge, kan variere.
    Rødgrød med fløde - opskrift på jordbær rabarbergrød
  • Tilsæt vand, gerne kogende vand, og bring gryden i kog. Lad bær/frugt simre i ca. 5-10 minutter eller til frugten er mør. Kogetiden afhænger af størrelsen på frugt/bærstykkerne og om du ønsker hele frugtstykker i din rødgrød.
    Rødgrød med fløde - opskrift på jordbær rabarbergrød
  • Rør kartoffelmel eller Maizena ud i lidt koldt vand og rør jævningen i grøden, til rødgrøden har en passende konsistens.
    Rødgrød med fløde - opskrift på jordbær rabarbergrød
  • Hæld grøden i en skål og drys gerne lidt sukker på toppen, så dannes der ikke skind på jordbærgrøden. Afkøl og opbevares gerne på køl til servering.
    Rødgrød med fløde - opskrift på jordbær rabarbergrød
  • Rødgrød kan nydes både lun og afkølet. Serveres med fløde, mælk eller flødeskum.
    Rødgrød med fløde - opskrift på jordbær rabarbergrød

Noter

Alle slags røde bær kan bruges til rødgrød. Kan også laves med jordbær alene.
Fryseegnet.