Skyl jordbær og rabarber godt. Skær jordbærrene i halve og rabarberne i små stykker. Kom jordbær, rabarber, sukker og vand i en gryde. Start med 75 gram sukker og smag til undervejs. Sukkermængden, du skal bruge, kan variere.
Tilsæt vand, gerne kogende vand, og bring gryden i kog. Lad bær/frugt simre i ca. 5-10 minutter eller til frugten er mør. Kogetiden afhænger af størrelsen på frugt/bærstykkerne og om du ønsker hele frugtstykker i din rødgrød.
Rør kartoffelmel eller Maizena ud i lidt koldt vand og rør jævningen i grøden, til rødgrøden har en passende konsistens.
Hæld grøden i en skål og drys gerne lidt sukker på toppen, så dannes der ikke skind på jordbærgrøden. Afkøl og opbevares gerne på køl til servering.
Rødgrød kan nydes både lun og afkølet. Serveres med fløde, mælk eller flødeskum.