Go Back Email Link
+ servings
Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller
Udskriv
5 fra 1 stemme

Sandwichbrød med pesto - foccacia boller

Bløde luftige boller med pesto - perfekte sandwichbrød
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid2 timer 15 minutter
Samlet tid2 timer 45 minutter
Ret: Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller
Servings: 20 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk sukker
  • 50 gram gær
  • 1 kg hvedemel helst Manitobamel eller Tipo 00 mel almindeligt hvedemel kan også bruges
  • ½ tsk salt
  • 140 gram pesto alle slags pesto kan bruges, men pesto kan også udelades
  • ca. ½ dl olie raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk oregano eller anden krydderurt
  • 1-2 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt sukker
  • Rør melet i, lidt af gangen og bland med salt. Tilsæt kun lige mel nok til at dejen kan slippe fad og fingre. Brug gerne køkkenmaskine til at ælte med
  • Tildæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted til ca. dobbelt størrelse minimum 45 minutter. Har du travlt, kan du lade dejen hæve i ovnen på 30 grader varmluft i 20-30 miknu
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og form 20 boller
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Læg 1 tsk pesto på en bolle og "pak" dejen sammen omkring pestoen og læg sammenføjningen nederst
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Du kan evt. blot tilsætte pesto på nogle af brødene og lave de resterende som almindelige foccacia boller
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Stik 3 fingre ned i bollerne og pensl/dryp bollerne med olie og drys med oregano og groft salt
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Tildæk brødene og stil bagepladen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter (eller 20 minutter i ovnen på 30 grader varmluft). Bollerne skal ca. hæve til dobbelt størrelse.
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Bag brødene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne. Pas på du ikke bager dem for længe, så bliver de tørre
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller

Noter

Du kan erstatte 3 dl hvedemel med grovere meltype f.eks. havregryn
Bollerne er fryseegnede