•  
  •  
  •  
  •  
  •  

I dag får du opskriften på nogle lækre sandwichbrød, der vil være perfekte som boller til en god sandwich, gode som burgerboller eller som boller der kan nydes alene til tapas.

Bollerne er bløde og lufte og bagt med det gode Manitobamel, der indeholder særligt meget protein og derfor har særlig god bageevne. Melet kan købes i alle butikker, også discount og kan du ikke lige opdrive Manitoba, så kig efter Tipo 00 melet, det vil også være perfekt.

Har du kun almindeligt hvedemel på lager, så fortvivl ej, det vil du også sagtens kunne bruge til de lækre sandwichbrød. Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

Bollerne her består af helt hvidt mel uden kerner, men du kan godt erstatte 3 dl af hvedemelet med f.eks. havregryn eller en anden grovere melsort. Bollerne vil bare ikke hæve helt så flot og luftigt op, men til gengæld så mætter de bedre og sundere er de jo også.

Du bestemmer helt selv om du vil bage sandwichbrødene /bollerne i den hvide eller lidt grovere version.

Jeg har lagt pesto ind i midten af bollen, men du kan også sagtens blande det i dejen eller helt udelade pesto, så får du jo bare helt almindelige sandwichbrød uden pesto – og de vil også være rigtigt fine som sandwichbrød 🙂

Brødene vil være fine som brød til tapas også eller som madbrød serveret til f.eks. lasagne eller pastaretter. Prøv dem også med en skive ost i – uhm 🙂
Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller

Opskriften på de gode sandwichbrød får du lige her

Sandwichbrød med pesto – bløde lækre boller

Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller
Bløde luftige boller med pesto - perfekte sandwichbrød
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 2 timer 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 45 minutter
Ret: Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller
Kategori: Brød og boller
Keyword: foccacia, pestobrød, sandwichbrød
Portioner: 20 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 6,5 dl lunkent vand
  • 1 tsk sukker
  • 50 gram gær
  • 1 kg hvedemel helst Manitobamel eller Tipo 00 mel almindeligt hvedemel kan også bruges
  • ½ tsk salt
  • 140 gram pesto alle slags pesto kan bruges, men pesto kan også udelades
  • ca. ½ dl olie raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk oregano eller anden krydderurt
  • 1-2 tsk groft salt

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i den lunkne vand og tilsæt sukker
  • Rør melet i, lidt af gangen og bland med salt. Tilsæt kun lige mel nok til at dejen kan slippe fad og fingre. Brug gerne køkkenmaskine til at ælte med
  • Tildæk skålen med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted til ca. dobbelt størrelse minimum 45 minutter. Har du travlt, kan du lade dejen hæve i ovnen på 30 grader varmluft i 20-30 miknu
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og form 20 boller
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Læg 1 tsk pesto på en bolle og "pak" dejen sammen omkring pestoen og læg sammenføjningen nederst
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Du kan evt. blot tilsætte pesto på nogle af brødene og lave de resterende som almindelige foccacia boller
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Stik 3 fingre ned i bollerne og pensl/dryp bollerne med olie og drys med oregano og groft salt
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Tildæk brødene og stil bagepladen til hævning et lunt sted i ca. 45 minutter (eller 20 minutter i ovnen på 30 grader varmluft). Bollerne skal ca. hæve til dobbelt størrelse.
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller
  • Bag brødene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og gyldne. Pas på du ikke bager dem for længe, så bliver de tørre
    Sandwichbrød med pesto - foccacia boller

Noter

Du kan erstatte 3 dl hvedemel med grovere meltype f.eks. havregryn
Bollerne er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Bløde, luftige foccacia boller med pesto – perfekte som sandwichbrød

Sandwichbrød med pesto - bløde lækre bollerSkønne brød, der er nemme at lave og som er et hit både som sandwichbrød og som brød til madpakken, som brød til suppe, burgere eller til tapas. De smager lækkert med god pølse eller parmaskinke på.

Bollerne smager skønt både med og uden pesto.

Haps – måske du skulle springe på en portion?

God fornøjelse med bageriet til dig 🙂

Sandwichbrød med pesto - bløde lækre boller


  •  
  •  
  •  
  •  
  •