Go Back Email Link
+ servings
Squashbrud - lækre bløde boller med squash
Udskriv
4.42 fra 12 stemmer

Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Bløde, lækre squashboller - nemme og hurtige at lave
Forb. tid1 time 15 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Ret: Squashbrud - lækre bløde boller med squash
Servings: 16 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand lunkent. Mælk eller surmælkprodukt kan også bruges
  • 25 gram gær
  • 50 gram sukker du kan nøjes med mindre - f.eks. 1-2 spsk
  • 2 æg
  • 1 dl olie raps- solsikkeolie ell. lign. Du kan nøjes med ½ dl
  • 100 gram havregryn kan erstattes med 100 gram solsikkekerner
  • 100 gram solsikkekerner kan udelades ell. erstattes med andre kerner / havregryn
  • 350 gram revet squash kan erstattes med gulerod, æble, rødbede?
  • 1-1,1 kg hvedemel ca. Måske du kan nøjes med lidt mindre. 1/3 kan erstattes med grovere meltype
  • tsk salt
  • Pensling: sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og olie. Rør æggene i
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Riv squashen. Hvis skrællen er fin, så lad den blive på. Squash'en skal IKKE presses fri for væde.
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Tilsæt squash, solsikkekerner og havregryn. Tilsæt salt og hvedemelet lidt af gangen. til dejen bliver som tyk klistret havregrød. Dejen skal ikke æltes, men kan røres bare med ske.
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Tildæk skålen og stil dejen til hævning et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader. Den skal hæve ca. 30-40 minutter eller ca. til dobbelt størrelse
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Beklæd 2 bradepander med bagepapir og sæt nu squashbruddene på, med 2 skeer. Jeg fik 16 stk af denne portion. Stil bagepladen til hævning et lunt sted i 20-30 minutter eller ca. til dobbelt størrelse (gerne i ovnen v. 30 grader)
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Pensl squashbruddene forsigtigt med sammenpisket æg Bag squashbruddene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde på toppen. Bag dem ikke for længe
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Squashbruddene kan nydes kolde men smager også skønt nybagte med smeltet smør på
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Noter

Squash kan erstattes med gulerødder, kartoflerrødbeder, græskar eller andre rodfrugter
Squashbruddene kan holde sig friske i 2-3 dage, men de kan også fryses
Kan også bages som squashbrød.