Squashbrud – uhm nogle dejlige lækre boller med squash, du får opskriften på hér.

Saftige, bløde, luftige og lækre boller med grøntsager. Tænk sig, at man kan trylle så dejlige boller så nemt?

Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Siden jeg bagte de populære gulerodsbrud, har jeg luret på om jeg mon ikke kunne prøve at erstatte gulerødder med andre grøntsager.

Det er squash sæson lige nu, og sikke da en god idé at lave squashbrud!

Squashbrud - lækre bløde boller med squashDe smagte bare super godt. Der blev ca. 15-16 boller ud af denne portion.

Vi er tæt på at have spist dem alle, bare os 2 i sommerhuset. Det må da vist siges at være en god anbefaling. 🙂

Bollerne smager skønt med ost eller syltetøj på, både som morgen og frokostboller.

Et kæmpe hit og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Den er super nem og du får den lige her:

Squashbrud – lækre bløde boller med squash – få en god nem opskrift her

Squashbrud - lækre bløde boller med squash
Bløde, lækre squashboller - nemme og hurtige at lave
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Ret: Squashbrud - lækre bløde boller med squash
Kategori: Brød og boller
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5 dl lunkent vand lunkent. Mælk eller surmælkprodukt kan også bruges
  • 25 gram gær
  • 50 gram sukker du kan nøjes med mindre - f.eks. 1-2 spsk
  • 2 æg
  • 1 dl olie raps- solsikkeolie ell. lign. Du kan nøjes med ½ dl
  • 100 gram havregryn kan erstattes med 100 gram solsikkekerner
  • 100 gram solsikkekerner kan udelades ell. erstattes med andre kerner / havregryn
  • 350 gram revet squash kan erstattes med gulerod, æble, rødbede?
  • 1-1,1 kg hvedemel ca. Måske du kan nøjes med lidt mindre. 1/3 kan erstattes med grovere meltype
  • tsk salt
  • Pensling: sammenpisket æg

Sådan gør du

  • Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og olie. Rør æggene i
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Riv squashen. Hvis skrællen er fin, så lad den blive på. Squash'en skal IKKE presses fri for væde.
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Tilsæt squash, solsikkekerner og havregryn. Tilsæt salt og hvedemelet lidt af gangen. til dejen bliver som tyk klistret havregrød. Dejen skal ikke æltes, men kan røres bare med ske.
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Tildæk skålen og stil dejen til hævning et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader. Den skal hæve ca. 30-40 minutter eller ca. til dobbelt størrelse
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Beklæd 2 bradepander med bagepapir og sæt nu squashbruddene på, med 2 skeer. Jeg fik 16 stk af denne portion. Stil bagepladen til hævning et lunt sted i 20-30 minutter eller ca. til dobbelt størrelse (gerne i ovnen v. 30 grader)
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Pensl squashbruddene forsigtigt med sammenpisket æg Bag squashbruddene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde på toppen. Bag dem ikke for længe
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash
  • Squashbruddene kan nydes kolde men smager også skønt nybagte med smeltet smør på
    Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Noter

Squash kan erstattes med gulerødder, kartoflerrødbeder, græskar eller andre rodfrugter
Squashbruddene kan holde sig friske i 2-3 dage, men de kan også fryses
Kan også bages som squashbrød.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Squashboller – eller boller med squash, zucchini eller courgette – bløde, luftige og lækre

Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Hvorfor bruge squash i boller?

Squash giver saftighed til bollerne. Det betyder, at bagværk med squash holder sig friske i dagevis. Smart!

Det er også temmelig genialt, når det er squashsæson og man måske har temmelig mange squash i haven.

Hvad skal man da ellers bruge alle de squash til? 🙂Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Squashbrød indeholder vitaminer og grøntsagsfibre. Geniale boller at servere både til morgenmad, som mellemmåltid og som boller til madpakken.
Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Hvad er squashbrud?

Ja faktisk så er brud bare boller, der er rustikke / brudte i overfladen.

Dejen er lavet ved at alle ingredienser røres sammen uden æltning. Den kan fint røres bare med ske. Konsistensen bliver som tyk klistret havregrød.Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Bruddene sættes på bagepladen med 2 skeer. Bollerne flyder lidt ud under bagningen. Der vil ikke være 2 brud der er ens, men sådan skal det være.

Sådan laver du squashbrud, ihvertfald på min nemme facon.Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Kan man lave squashbrud med andet end squash?

Jep – gulerødder, æble, rødbeder, pastinak, kartofler? Der er mange versioner jeg glæder mig til at afprøve, både til det søde og salte køkken. Prøv også disse kartoffelboller

Jeg har prøvet at lave æblebrud og de blev også super gode. Tilsæt gerne kanel. Uhm.

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Lækre saftige æbleboller med revet æble
Se opskriften her
Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

Man kan også lave lækre brud/boller med pærer og ingefær?

Jeg har også prøvet at lave rabarberbrud. På rekordtid er den blevet én af bloggens mest populære opskrifter:
Rabarberbrud - gode luftige boller med rabarber
Lækre rabarberboller med vanilje - luftige rabarberbrud
Se opskriften her
Rabarberbrud - gode luftige boller med rabarber

Du kan lave bruddene mere frokostagtige ved at tilsætte f.eks. revet ost og skinke.

Prøv også disse græskarboller – eller græskarbrud med hokkaidogræskar.

Græskarboller - luftige boller med græskar
Bløde lækre græskarbrud med solsikkekerner
Se opskriften her
Græskarboller - luftige boller med græskar

Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Jeg har brugt havregryn og solsikkekerner til disse lækre squashbrud. Du kan sagtens tilsætte flere korn og kerner.

Du kan også erstatte noget af hvedemelet med en lidt grovere meltype, så bollerne bliver lidt grovere. Jeg tænker du sagtens kan erstatte 1/3 af hvedemelet.Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Wow sikke flot squashbrødene hævede op.

Jeg lod dejen hæve i ovnen og det giver altså bare en rigtig god hævning, fordi temperaturen er konstant – og lun.

Temperaturen sætter jeg til 30 grader varmluft og lader begge plader hæve der på samme tid.

Tag squashbruddene ud af ovnen, når de skal pensles og her kan du lade ovnen varme op imens.

Vær lidt forsigtig, når du flytter rundt på bagepladerne. Når bollerne er hævede, kan de nemt falde sammen, så easy touch 🙂

Spring du bare på en portion af de lækre squashbrud – de er et kæmpe hit.

Squashbrud - lækre bløde boller med squashUhm. Jeg kan love dig for, at sådan en lækker nybagt squashbolle smager skønt med smeltende smør på.Squashbrud - lækre bløde boller med squash

Måske du skulle bage en portion til weekenden og den kommende uges madpakker?

Her i huset er vi vilde med dem og det bliver I med garanti også hjemme hos jer 🙂

Få flere opskrifter på lækre brud / boller med grøntsager eller frugt her:

1.

Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift
Bløde lækre gulerodsbrud med solsikkekerner
Se opskriften her
Gulerodsbrud - gulerodsboller - nem opskrift

2.

Koldhævede gulerodsbrud - boller med gulerod
Nemme æltefrie koldhævede gulerodsboller
Se opskriften her
Koldhævede gulerodsbrud – boller med gulerod

3.

Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble
Lækre saftige æbleboller med revet æble
Se opskriften her
Æbleboller - æblebrud. Gode boller med æble

4.

Squashbrud med ost - lækre boller med squash
Bløde, lækre squashboller med ost - nemme og hurtige at lave
Se opskriften her
Squashbrud med ost - lækre boller med squash

5.

Rabarberbrud - gode luftige boller med rabarber
Lækre rabarberboller med vanilje - luftige rabarberbrud
Se opskriften her
Rabarberbrud - gode luftige boller med rabarber

6.

Squashbrød - nem opskrift på brød med squash
Saftige franskbrød med squash, solsikkekerner og havregryn
Se opskriften her
Squashbrød - nem opskrift på brød med squash

7.

Gulerodsbrød med solsikkekerner & havregryn
Saftige franskbrød med gulerødder, solsikkekerner og havregryn
Se opskriften her
Gulerodsbrød med solsikkekerner & havregryn

8.

Kartoffelbrød opskrift – brød med revet kartoffel
Saftigt groft brød med kogte kolde kartofler
Se opskriften her
Kartoffelbrød opskrift – brød med revet kartoffel

9.

Kartoffelboller - opskrift på boller med kartofler
Grove boller med havregryn og kolde kartofler - stop madspild
Se opskriften her
Kartoffelboller - opskrift på boller med kartofler

10.

Rødbedeboller opskrift - boller med rødbeder
Nemme saftige boller med rødbeder, havregryn og solsikkekerner
Se opskriften her
Rødbedeboller opskrift - boller med rødbeder

11.

Rødbedeboller opskrift - boller med rødbeder
Nemme saftige boller med rødbeder, havregryn og solsikkekerner
Se opskriften her
Rødbedeboller opskrift - boller med rødbeder

12.

Græskarboller - luftige boller med græskar
Bløde lækre græskarbrud med solsikkekerner
Se opskriften her
Græskarboller - luftige boller med græskar


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3200 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.