Squashbrud – uhm nogle dejlige lækre boller med squash, du får opskriften på hér.
Saftige, bløde, luftige og lækre boller med grøntsager. Tænk sig, at man kan trylle så dejlige boller så nemt?
Siden jeg bagte de populære gulerodsbrud, har jeg luret på om jeg mon ikke kunne prøve at erstatte gulerødder med andre grøntsager.
Det er squash sæson lige nu, og sikke da en god idé at lave squashbrud!
De smagte bare super godt. Der blev ca. 15-16 boller ud af denne portion.
Vi er tæt på at have spist dem alle, bare os 2 i sommerhuset. Det må da vist siges at være en god anbefaling. 🙂
Bollerne smager skønt med ost eller syltetøj på, både som morgen og frokostboller.
Et kæmpe hit og jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig.
Den er super nem og du får den lige her:
Squashbrud – lækre bløde boller med squash – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 5 dl lunkent vand lunkent. Mælk eller surmælkprodukt kan også bruges
- 25 gram gær
- 50 gram sukker du kan nøjes med mindre - f.eks. 1-2 spsk
- 2 æg
- 1 dl olie raps- solsikkeolie ell. lign. Du kan nøjes med ½ dl
- 100 gram havregryn kan erstattes med 100 gram solsikkekerner
- 100 gram solsikkekerner kan udelades ell. erstattes med andre kerner / havregryn
- 350 gram revet squash kan erstattes med gulerod, æble, rødbede?
- 1-1,1 kg hvedemel ca. Måske du kan nøjes med lidt mindre. 1/3 kan erstattes med grovere meltype
- 1½ tsk salt
- Pensling: sammenpisket æg
Sådan gør du
- Udrør gæren i det lunkne vand. Tilsæt sukker og olie. Rør æggene i
- Riv squashen. Hvis skrællen er fin, så lad den blive på. Squash'en skal IKKE presses fri for væde.
- Tilsæt squash, solsikkekerner og havregryn. Tilsæt salt og hvedemelet lidt af gangen. til dejen bliver som tyk klistret havregrød. Dejen skal ikke æltes, men kan røres bare med ske.
- Tildæk skålen og stil dejen til hævning et lunt sted, gerne i ovnen på 30 grader. Den skal hæve ca. 30-40 minutter eller ca. til dobbelt størrelse
- Beklæd 2 bradepander med bagepapir og sæt nu squashbruddene på, med 2 skeer. Jeg fik 16 stk af denne portion. Stil bagepladen til hævning et lunt sted i 20-30 minutter eller ca. til dobbelt størrelse (gerne i ovnen v. 30 grader)
- Pensl squashbruddene forsigtigt med sammenpisket æg Bag squashbruddene ca. 15-20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gyldne og sprøde på toppen. Bag dem ikke for længe
- Squashbruddene kan nydes kolde men smager også skønt nybagte med smeltet smør på
Noter
Squash kan erstattes med gulerødder, kartofler, rødbeder, græskar eller andre rodfrugter
Squashbruddene kan holde sig friske i 2-3 dage, men de kan også fryses Kan også bages som squashbrød.Squashboller – eller boller med squash, zucchini eller courgette – bløde, luftige og lækre
Hvorfor bruge squash i boller?
Squash giver saftighed til bollerne. Det betyder, at bagværk med squash holder sig friske i dagevis. Smart!
Det er også temmelig genialt, når det er squashsæson og man måske har temmelig mange squash i haven.
Hvad skal man da ellers bruge alle de squash til? 🙂
Squashbrød indeholder vitaminer og grøntsagsfibre. Geniale boller at servere både til morgenmad, som mellemmåltid og som boller til madpakken.
Hvad er squashbrud?
Ja faktisk så er brud bare boller, der er rustikke / brudte i overfladen.
Dejen er lavet ved at alle ingredienser røres sammen uden æltning. Den kan fint røres bare med ske. Konsistensen bliver som tyk klistret havregrød.
Bruddene sættes på bagepladen med 2 skeer. Bollerne flyder lidt ud under bagningen. Der vil ikke være 2 brud der er ens, men sådan skal det være.
Sådan laver du squashbrud, ihvertfald på min nemme facon.
Kan man lave squashbrud med andet end squash?
Jep – gulerødder, æble, rødbeder, pastinak, kartofler? Der er mange versioner jeg glæder mig til at afprøve, både til det søde og salte køkken. Prøv også disse kartoffelboller
Jeg har prøvet at lave æblebrud og de blev også super gode. Tilsæt gerne kanel. Uhm.
Man kan også lave lækre brud/boller med pærer og ingefær?
Jeg har også prøvet at lave rabarberbrud. På rekordtid er den blevet én af bloggens mest populære opskrifter:
Du kan lave bruddene mere frokostagtige ved at tilsætte f.eks. revet ost og skinke.
Prøv også disse græskarboller – eller græskarbrud med hokkaidogræskar.
Jeg har brugt havregryn og solsikkekerner til disse lækre squashbrud. Du kan sagtens tilsætte flere korn og kerner.
Du kan også erstatte noget af hvedemelet med en lidt grovere meltype, så bollerne bliver lidt grovere. Jeg tænker du sagtens kan erstatte 1/3 af hvedemelet.
Wow sikke flot squashbrødene hævede op.
Jeg lod dejen hæve i ovnen og det giver altså bare en rigtig god hævning, fordi temperaturen er konstant – og lun.
Temperaturen sætter jeg til 30 grader varmluft og lader begge plader hæve der på samme tid.
Tag squashbruddene ud af ovnen, når de skal pensles og her kan du lade ovnen varme op imens.
Vær lidt forsigtig, når du flytter rundt på bagepladerne. Når bollerne er hævede, kan de nemt falde sammen, så easy touch 🙂
Spring du bare på en portion af de lækre squashbrud – de er et kæmpe hit.
Uhm. Jeg kan love dig for, at sådan en lækker nybagt squashbolle smager skønt med smeltende smør på.
Måske du skulle bage en portion til weekenden og den kommende uges madpakker?
Her i huset er vi vilde med dem og det bliver I med garanti også hjemme hos jer 🙂
Få flere opskrifter på lækre brud / boller med grøntsager eller frugt her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Jeg kunne næsten ikke røre rundt med ske til sidst, alligevel blev det klatkager.
Jeg klemte en del vand ud af det revne squash, så det kan ikke have været for meget væske
Hvis gæren skal udrøres i surmælksprodukt. Skal denne så lunes? Har købt naturel yoghurt.
Er agurker en mulighed i stedet for quash eller indeholder de for meget væske? Skønne opskrifter du laver 🤗🤗
Øv øv mine er sat til at hæve i oven som du skriver, men de flyder ud mere end de hæver….
Det virker meget voldsomt med 1 kg. mel? Jeg brugte kun 800 gram, og jeg fik 24 store boller af en noget bastant dej??
Hvilke grove meltyper er egnede, som erstatning til hvedemel ?
jo grovere des bedre 🙂
Hæver ikke rigtig, måske gær er død 😡 æv æv
De ser virkelig lækre og gode ud! Mon man kan undlade solsikkekernerne helt og evt kun bruge havregryn?