1tskmandelessens/mandelaromaAmaretto likør kan bruges
8spsksyltetøjjeg brugte rabarbersyltetøj.Syltetøj kan udelades
Tvebakkemarengs
3æggehvider
150gramsukker
10tvebakker (fintknuste)kan erstattes med makroner
3tskmandelessens/mandelaroma
Sådan gør du
Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen. Pisk æggene i ét af gangen og pisk godt efter hvert
Bland hvedemel med bagepulver og sigt det i dejen. Vend dejen rundt, imens du tilsætter mælken. Brug bare dejspatel her. Tilsæt mandelessens
Smør en springform og hæld dejen heri. Min springform målte ca. 24-25 cm i diameter. Du kan beklæde en bageform med bagepapir og bruge i stedet
Fordel syltetøjet på toppen af kagedejen og bag nu kagen 15 minutter v. 150 grader varmluft. Syltetøj kan udelades
Tvebakkemarengs:
Pisk hviderne let stive (kun lige så der kan dannes toppe)
Tilsæt sukkeret meget langsomt imens du pisker fortsat. Pisk marengsen til den er tyk, blank og glat og der nemt kan trækkes lange spidser i marengsen - se billede)
Knus tvebakkerne ved at putte dem i en plasticpose og kør på dem med en kagerulle. Du kan også knuse dem med hænderne
Fintknuste tvebakker
Vend de knuste tvebakker forsigtigt i marengsen og tilsæt mandelessens
Tag kagen ud af ovnen og fordel marengsmassen på toppen
Der er rigeligt med marengs til at dække hele kagen.
Bag nu kagen 15-20 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
Kagen er færdig, når marengsen er sprød og gylden på toppen. Bag ikke kagen for længe
Lad kagen sætte sig nogle minutter og skær så rundt i kanten med en kniv og løsn kagen fra springformen
Kagen smager godt lun og afkølet og den er allerbedst dagen efter
Servér gerne kagen toppet med flødeskum og friske bær
Noter
Al slags syltetøj kan bruges, men kan også udelades.
Kan bages som muffins i stedet. Beregn ca. den halve bagetid
Tvebakkekagen kan holde sig frisk 2-3 dage. Opbevares tildækket med stanniol og i plastpose