Go Back Email Link
+ servings
Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
Udskriv
4.67 fra 3 stemmer

Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Lækker makronkage med marengs med tvebakker
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Kagebund:

  • 100 gram blødt smør
  • 50 gram sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 3 æggeblommer
  • 200 gram hvedemel
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 dl mælk
  • 1 tsk mandelessens/mandelaroma Amaretto likør kan bruges
  • 8 spsk syltetøj jeg brugte rabarbersyltetøj.Syltetøj kan udelades

Tvebakkemarengs

  • 3 æggehvider
  • 150 gram sukker
  • 10 tvebakker (fintknuste) kan erstattes med makroner
  • 3 tsk mandelessens/mandelaroma

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt sammen. Pisk æggene i ét af gangen og pisk godt efter hvert
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Bland hvedemel med bagepulver og sigt det i dejen. Vend dejen rundt, imens du tilsætter mælken. Brug bare dejspatel her. Tilsæt mandelessens
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Smør en springform og hæld dejen heri. Min springform målte ca. 24-25 cm i diameter. Du kan beklæde en bageform med bagepapir og bruge i stedet
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Fordel syltetøjet på toppen af kagedejen og bag nu kagen 15 minutter v. 150 grader varmluft. Syltetøj kan udelades
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Tvebakkemarengs:

  • Pisk hviderne let stive (kun lige så der kan dannes toppe)
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Tilsæt sukkeret meget langsomt imens du pisker fortsat. Pisk marengsen til den er tyk, blank og glat og der nemt kan trækkes lange spidser i marengsen - se billede)
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Knus tvebakkerne ved at putte dem i en plasticpose og kør på dem med en kagerulle. Du kan også knuse dem med hænderne
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Fintknuste tvebakker
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Vend de knuste tvebakker forsigtigt i marengsen og tilsæt mandelessens
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Tag kagen ud af ovnen og fordel marengsmassen på toppen
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Der er rigeligt med marengs til at dække hele kagen.
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Bag nu kagen 15-20 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Kagen er færdig, når marengsen er sprød og gylden på toppen. Bag ikke kagen for længe
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Lad kagen sætte sig nogle minutter og skær så rundt i kanten med en kniv og løsn kagen fra springformen
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Kagen smager godt lun og afkølet og den er allerbedst dagen efter
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker
  • Servér gerne kagen toppet med flødeskum og friske bær
    Tvebakkekage - makronkage med tvebakker

Noter

Al slags syltetøj kan bruges, men kan også udelades. 
Kan bages som muffins i stedet. Beregn ca. den halve bagetid
Tvebakkekagen kan holde sig frisk 2-3 dage. Opbevares tildækket med stanniol og i plastpose