Go Back Email Link
+ servings
Tykke pandekager med skyr og havregryn
Udskriv
5 fra 1 stemme

Tykke pandekager med skyr og havregryn

Nemme små tykke pandekager med skyr og havregryn
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Tykke pandekager med skyr og havregryn
Servings: 16 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 400 gram skyr kan erstattes med andet surmælksprodukt, yoghurt, ylette el. lign
  • dl vand kan erstattes med mælk el. lign
  • 3 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker kan udelades
  • ¼ tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 50 gram havregryn kan udelades eller erstattes med andet groft mel/ekstra hvedemel
  • 225 gram hvedemel
  • smør til stegning

Sådan gør du

  • Hæld skyr i en skål og rør det ud med vandet. Tilsæt æg, havregryn, salt, sukker og evt. vaniljesukker. Bruger du et mere flydende surmælksprodukt, skal du bruge knap så meget vand.
    Tykke pandekager med skyr og havregryn
  • Rør melet i lidt efter lidt.
    Tykke pandekager med skyr og havregryn
  • Tilsæt smør på en pande og hæld pandekagerdej på. Jeg fik plads til 3-4 pandekager på panden af gangen.
    Tykke pandekager med skyr og havregryn
  • Bag pandekagerne 1-2 minutter ved middelvarme på hver side, eller til de er gyldenbrune og sprøde
    Tykke pandekager med skyr og havregryn
  • Læg pandekagerne på en tallerken og hold dem lune, til de er færdige allesammen. Skal det gå stærkt, kan du bruge 2 pander af gangen
    Tykke pandekager med skyr og havregryn
  • Servér pandekagerne lune med f.eks. sirup til. En evt. rest kan nydes kolde smurt med smør og drysset med sukker

Noter

Skyr kan erstattes med andet surmælksprodukt.
Bruger du f.eks. kærnemælk i stedet for skyr, skal du måske bruge knap så meget vand og/eller mere mel. Du kan tilsætte 1-2 mosede bananer.
Pandekagerne er fryseegnede. Smager også godt kolde smurt med smør og drysset med sukker.