Vaniljekage opskrift - nem svampet vanilje kage i bradepande
Nem bradepandekage med vaniljesauce
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid35 minutter min
Samlet tid45 minutter min
Ret: Vaniljekage opskrift - nem svampet vanilje kage i bradepande
Servings: 12 pers.
Vaniljekage dej:
- ½ liter vaniljesauce/vanlijecreme jeg brugte en færdigkøbt i karton
- 125 gram smør smeltet
- 200 gram sukker
- 1 spsk vaniljesukker
- 400 gram hvedemel
- 3 tsk bagepulver
- 1 nip salt
Drys:
- 50-75 gram grofthakkede mandler - med skal kan udelades eller erstattes med andre nødder
- 2-3 spsk perlesukker kan udelades eller erstattes med lidt alm. sukker/rørsukker
Hæld vaniljecremen i en skål. Smelt smørret i mikroovn eller gryde og rør det i crmeen. Sigt alle de tørre ingredienser i. Rør til dejen er klumpefri
Beklæd en bageform/ildfast fad bradepande med bagepapir eller smør den med lidt smør. Min form målte 22x30 cm. Hæld dejen eri og drys evt. med grofthakkede mandler og perlesukker. Tryk drysset lidt ned i dejen.
Bag nu vaniljekagen ca. 30-35 minutter nederst i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Skru lidt ned for temperaturen, hvis mandlerne bliver for mørke. Kagen er færdig, når den er sprød og gennembagt, men stadig svampet
Kagen kan nydes lun eller afkølet. Den er svampet og frisk i dagevis. Servér gerne flødeskum og friske bær til. Kan også pyntes med flødeskum og bær.
Fryseegnet.
Du kan tilsætte f.eks. grofthakket choklade eller lidt bær eller frugt til kagen, hindbær, jordbær, rabarber?
Hvis du tilsætter 3-4 spsk kakao og gerne chokolade også, så kan du bage vaniljekagen som chokoladekage