Kalvebov i stegeso - mørt kalvekød i Römertopf
Mørt og lækkert kød i stegeso
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid3 timer t
Samlet tid3 timer t 15 minutter min
Ret: Kalvebov i stegeso - mørt kalvekød i Römertopf
Antal: 4 pers.
Kalvebov i stegeso:
- 1-2 kalvebov. Jeg brugte 2 á 6-700 gram. Oksebov ell. lign. kan også bruges
- 3-4 gulerødder i grove stykker.
- 2 spsk timian, frisk eller tørret timian andre krydderurter kan bruges
- 2 porrer
- 2 rødløg eller alm. løg
Hasselback kartofler med sesam:
- 1½ kg kartofler
- olie
- 4-5 spsk. sesam
- salt.
Flødesovs:
- 2½ dl fløde piskefløde/ kaffefløde
- Kulør
- Salt. peber
Sæt Römertopf-halvdelene i blød i vand i minimum et kvartér.
Halvér løgene og læg dem i bunden af Römertopfen sammen med gulerødder og timian.
Skær porrer i små stykker og drys på toppen
Forbrun evt. kalvebovene få minutter i smør. Du kan også bare lægge kødet direkte på gørntsagerne. Krydr kødet godt med salt og peber, hvis den/de ikke er krydret i forvejen. Jeg brugte 2 stk á 700 gram. Læg kødet på grøntsagerne og hæld stegeskyen fra panden ved.
Steg kalveboven i ovnen i 3 timer v. 125 grader varmluft all. 150 grader alm. ovn og den sidste time ved 150 grader varmluft. Stegetiden afhænger af stegens størrelse. Kødet er færdigt, når det er mørt og kernetemperatur er 80 grader
Hasselback kartofler med sesam:
Den sidste time kan du udnytte ovnvarmen til også at tilberede kartoflerne. Skræl kartofler og halvér dem. Skær riller i kartoflerne, pensl med olie og drys med krydderier og sesam. Steg kartoflerne ca. 1 time ved samme temperatur som kødet (150 grader varmluft ell. 175 grader alm. ovn)
Kalveboven er færdig, når kødet er helt mørt og kernetemperaturen er 80 grader. Lad kødet hvile imens du laver sovsen. Tildæk kødet let med stanniol
Flødesovs:
Hæld grøntsager og stegesky i en gryde, blend og tilsæt fløde. Tilsæt lidt kulør og smag til med salt og peber.
Skær kødet ud så godt du kan og servér med flødesovs og kartofler og gerne en grøn salat.