Æbleflæsk med løg og bacon - nem opskrift
Æbleflæsk - med løg og nyrøget bacon fra slagteren
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Samlet tid40 minutter min
Servings: 4 pers.
- 300-500 gram bacon. Køb gerne et helt stykke men alm. baconskiver/bacontern kan også bruges. mindre kan også bruges
- 1-1½ kg æbler ca. - skåret i tern. Er skrællen fin, behøver du ikke skrælle dem
- 2 store løg i tern
- 3-4 spsk sukker smag til
- Salt
- Evt. smør
Skær bacon ud i tynde skiver og svits på en pande.
Læg bacon'en på en tallerken og tildæk med folie (gem fedtet)
Steg løg og æbler i baconfedtet - steg ca. 15 minutter til æblerne er faldet lidt sammen. Rør godt rundt flere gange undervejs. Er der ikke fedt nok på bacon'en, så tilsæt lidt smør. Æblerne skal helst ikke tørstege. Du kan også stege æblernesammen med bacontern
Tilsæt salt og evt. sukker. Er dine æbler meget søde, behøver du ikke meget sukker. Smag til, før du tilsætter
Anret med bacon på toppen og servér straks. Serveres med godt rugbrød til
Du kan også stege æblerne sammen med bacontern
Æbleflæsk kan holde sig 2-3 dage i køleskab - kan også fryses - dog uden bacon
Du kan også lave æbleflæsk i ovn eller du kan lave æbleflæsk i airfryer