Æblesirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med æbler
Nem hjemmelavet sirup med æbler
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid5 minutter min
Samlet tid10 minutter min
Ret: Æblesirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med æbler
Servings: 1 portion
- 2-2½ dl æblesaft æblemost kan også bruges. Du kan sagtens lave en større mængde end jeg.
- 2-3 spsk sukker ca. Smag til - afhænger af, hvor sød din æblesaft er
- 1 tsk vaniljesukker kan udelades
Kog æblesaften (se opskriften i noter). Hæld 2-2½ dl æblesaft tilbage i gryden og kog op uden låg. Tilsæt vaniljesukker og 1 spsk sukker ad gangen, til siruppen har ønsket konsistens og sødme. Smag til. Saften tykner til sirup efter 10-15 minutter.
Efterhånden som saften fordamper, vil den automatisk tykne til sirup. Siruppen tykner hurtigere, hvis du tilsætter mere sukker fra starten. Dryp et par dråber sirup på en kold tallerken, så kan du fornemme siruppens konsistens efter afkøling.
Æblesiruppen tykner mere efter afkøling. Skulle den være blevet for tyk, så kan du koge den op igen med lidt ekstra æblesaft. Din æblesirup er nu klar til brug.
Opskrift på hjemmelavet saft med æbler.
Sukkermængden kan svinge afhængigt af hvor sød/syrlig den æblesaft eller æblemos du bruger er.
Holdbarhed: Flere uger/måneder i køleskab i tætsluttende glas.