Go Back Email Link
+ servings
Æblesirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med æbler
Udskriv
No ratings yet

Æblesirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med æbler

Nem hjemmelavet sirup med æbler
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid10 minutter
Ret: Æblesirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med æbler
Servings: 1 portion
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 2-2½ dl æblesaft æblemost kan også bruges. Du kan sagtens lave en større mængde end jeg.
  • 2-3 spsk sukker ca. Smag til - afhænger af, hvor sød din æblesaft er
  • 1 tsk vaniljesukker kan udelades

Sådan gør du

  • Kog æblesaften (se opskriften i noter). Hæld 2-2½ dl æblesaft tilbage i gryden og kog op uden låg. Tilsæt vaniljesukker og 1 spsk sukker ad gangen, til siruppen har ønsket konsistens og sødme. Smag til. Saften tykner til sirup efter 10-15 minutter.
    Æblesirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med æbler
  • Efterhånden som saften fordamper, vil den automatisk tykne til sirup. Siruppen tykner hurtigere, hvis du tilsætter mere sukker fra starten. Dryp et par dråber sirup på en kold tallerken, så kan du fornemme siruppens konsistens efter afkøling.
    Æblesirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med æbler
  • Æblesiruppen tykner mere efter afkøling. Skulle den være blevet for tyk, så kan du koge den op igen med lidt ekstra æblesaft. Din æblesirup er nu klar til brug.
    Æblesirup - nem opskrift på hjemmelavet sirup med æbler

Noter

Opskrift på hjemmelavet saft med æbler. 
Sukkermængden kan svinge afhængigt af hvor sød/syrlig den æblesaft eller æblemos du bruger er. 
Holdbarhed: Flere uger/måneder i køleskab i tætsluttende glas.