And i airfryer: saftige andelår & andebryst
Andelår og andebryst nemt stegt i airfryer
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid35 minutter min
Ret: And i airfryer: saftige andelår & andebryst
Servings: 4 pers
- 2 andelår optøede
- 2 andebryster mine vejede 300 gram - optøede
- groft salt
- ½ liter kogende vand til bunden af airfryeren, så du kan få fond til sovs og undgå røg i køkkenet
Gnid andelårene med groft salt. Rids skindet på andebrystet og gnid med salt. Læg stykkerne i airfryeren, med skindsiden op. Den skal pakkes godt, tilbered evt. lår/bryst hver for sig. Hæld kogende vand i bunden af airfryeren
Andebryst i airfryer: stegetid:
Andelår i airfryer: Stegetid:
Steg andelårene ca. 25-27 minutter v. 180 grader, til de er sprøde. Steg dem evt. med andebrysterne de første 20 minutter. Tjek om kødsaften er klar ellers vend stykkerne og giv dem nogle minutter ekstra til kernetemperatur på 75 grader.
Stegeskyen i bunden kan du bruge til en dejlig andesovs. Begynd evt. at lave sovsen af fonden, imens andelårene steger færdig Skær andebrystet ud i skiver på skrå. Servér andelårene hele
Andebryster og andelår kan variere i størrelsen, så tilpas evt. stegetiden
Du kan stege andebrysterne og andelårene for sig, hvis du ikke kan få plads til det hele i din airfryer
Andelår kan steges i ovn og andebryst også
Et andebryst kan serveres rosa. Kernetemperatur: Rosa/let rosa : 65-68 grader. Gennemstegt: 75 grader