•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Andebryst i ovn. Uhm i dag får du opskriften på en saftig andesteg, der er nem og hurtig at lave.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Hvis du er vild med and, men bare synes. at en hel and er et lidt for stort og uoverskueligt projekt at lave hjemme hos dig, så kig med her.

I dag får du nemlig opskriften på et sprødt og lækkert andebryst, der er nemt at lave i ovnen.

Det er super smart hvis I er få omkring middagsbordet. 1 andebryst rækker til 2-3 personer og vi havde faktisk en rest til overs.

Et andebryst er også et overskueligt og realistisk projekt at lave en hverdag, så bare spring på.

Hvis Mortensaften falder på en hverdag, er det rart at kunne servere andesteg, der ikke tager en hel dag at tilberede. 🙂Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Andebrystet bliver sprødt og lækkert og så kræver det kun ganske få minutters forberedelser.

Jeg stegte mit andebryst i ovnen uden at forbrune. Du kan sagtens også brune det på panden først og herved reducere noget af tilberedningstiden.

Et andebryst er et rimeligt smalt stykke kød, så du kan faktisk også sagtens stege det på panden og vende det ofte. Se en god opskrift på stegt andebryst på panden her

Start med at stege det med brystsiden nedad, i så fald. Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Jeg synes det var nemmere at stege det i ovnen, men du bestemmer 🙂

Kernetemperaturen på det andebryst jeg stegte var ca. 65-68 grader. Jeg kan se at andre anbefaler en kernetemperatur på helt ned til 55 eller op til 75.

Jeg foretrækker kødet gennemstegt, hvor andre serverer andebrystet rosastegt. Du må prøve dig lidt frem? Prøv f.eks. med en lille generalprøve før jule- eller Mortensaften 🙂Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Mit andebryst var et berberi andebryst og det vejede 700 gram, men jeg kan se at nogle andebryster kun vejer ca. 300 gram.

Vær derfor obs på om at din tilberedningstid måske skal forkortes, hvis dit andebryst vejer mindre end mit.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Andebrystet blev saftigt og lækkert og du kan faktisk sagtens også lave en lækker andeovs af fonden.

Jeg hældte 1 liter vand i bunden af stegefadet, som andefedtet så dryppede ned i og herefter var det nemt at lave en lækker sauce.

En nem og lækker julet menu.
Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
Opskriften på det saftige andebryst får du lige her:

Andebryst i ovn – få en nem, saftig og lækker opskrift her

Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
Saftig og lækker andebryst stegt i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 3 minutter
Ret: Andebryst i ovn nem, saftig og lækker opskrift
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 andebryst mit vejede 700 gram
  • groft salt
  • 1 liter kogende vand til fond

Sådan gør du

  • Dup andebrystet tørt med køkkenrulle og gnid det med groft salt. Læg andebrystet på en stegerist i et stegefad, med brystsiden opad.
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
  • Kog vand og hæld det i stegefadet.
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
  • Steg andebrystet nederst i ovnen v. 150 grader varmluft i ca. 50-55 minutter eller til en kernetemperatur på 65-68 grader. Skru temperaturen op til 200 grader varmluft de sidste 5 minutter, for at få skindet sprødt (vær obs på at stegens temperatur stiger lidt her)
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
  • Lad andebrystet hvile imens du laver saucen. Skær det herefter ud i skiver
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Andesovs:

  • Hæld fonden i en gryde og jævn og smag til med f.eks. rødkålssaft og salt.
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Noter

Rids gerne skindet på andebrystet, så det ikke trækker sig sammen (det gjorde jeg dog ikke)
65-68 grader giver et gennemstegt andebryst, gå efter 55-60 grader hvis du foretrækker rosastegt kød.
Det kan være smag og behag, hvordan du ønsker dit andebryst stegt, så prøv dig frem. Obs ovne varmer forskelligt
Vær obs på at mit andebryst vejede 700 gram - vær obs på at forkorte tilberedningstiden, hvis dit vejer mindre. 
Få en opskrift på andebryst stegt på panden her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Andebryststeg nemt og hurtigt tilberedt i ovn – perfekt som menu Morten aften eller til julemiddag

Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Jeg synes bare at det var super nemt at lave andebryst på den måde. Det kræver ganske få anstrengelser og kødet bliver mørt og lækkert.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Det kan være smag og behag hvordan man ønsker sit andebryst tilberedt, rosa eller gennemstegt, så prøv dig frem, det gjorde jeg. Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Andesaucen blev super lækker og den var rigtig nem at lave fra fonden i stegefadet.

Ovnstegt andebryst – en nem måde at lave andesteg på og andesovsen bliver du ikke snydt for

Andebrystet vil være et hit til jul og som Mortens aften menu, men også resten af året. Andesteg smager jo skønt hele året rundt, så bare spring på.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Det var en rigtig nem og lækker menu, en mini julemiddag, der blev tryllet med ganske få armbevægelser.

Andesauce, rødkål og brunede kartofler  uhm. Ikke et øje var tørt. 🙂

Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte
Helt perfekte brunede kartofler
Se opskriften her
Brunede kartofler opskrift - lækre og perfekte

Jeg håber du synes om menuen og at du har fået mod på at prøve at stege dit eget andebryst i ovnen? Hvo intet vover, intet vinder. 🙂

Prøv også andebryst stegt på panden:

Stegt andebryst på pande - nem hurtig opskrift
Pandestegt andesbryst - nemt, saftigt og lækkert
Se opskriften her
Stegt andebryst på pande - nem hurtig opskrift

God fornøjelse med din andesteg. Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift


  •  
  •  
  •  
  •  
  •