•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Er du vild med and, men synes du bare at en hel and er et lidt for stort og uoverskueligt projekt at lave hjemme hos dig, så kig med her.

I dag får du opskriften på et sprødt og lækkert andebryst, der er nemt at lave i ovnen.

Det er super smart hvis I er få omkring middagsbordet – 1 andebryst rækker til 2-3 personer og vi havde faktisk en rest til overs.

Et andebryst er også et overskueligt projekt at lave en hverdag, så bare spring på.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Andebrystet bliver sprødt og lækkert og så kræver det kun ganske få minutters forberedelser.

Jeg stegte mit andebryst i ovnen uden at forbrune, men du kan sagtens brune det på panden først og herved reducere noget af tilberedningstiden.

Et andebryst er et rimeligt smalt stykke kød, så du kan faktisk også sagtens stege det på panden og vende det ofte. Start med at stege det med brystsiden nedad, i så fald. Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Jeg synes det var nemmere at stege det i ovnen, men du bestemmer 🙂

Kernetemperaturen på det andebryst jeg stegte var ca. 65-68 grader, men jeg kan se at andre anbefaler en kernetemperatur på helt ned til 55 eller op til 75.

Jeg foretrækker kødet gennemstegt, hvor andre serverer andebrystet rosastegt. 75 grader tror jeg vil blive for meget? Du må prøve dig lidt frem? Prøv f.eks. med en lille generalprøve før jule- eller Mortensaften 🙂Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Mit andebryst var et berberi andebryst og det vejede 700 gram, men jeg kan se at nogle andebryster kun vejer ca. 300 gram. Vær derfor obs på om at din tilberedningstid måske skal forkortes, hvis dit andebryst vejer mindre end mit.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Andebrystet blev saftigt og lækkert og du kan faktisk sagtens også lave en lækker andesauce af fonden.

Jeg hældte 1 liter vand i bunden af stegefadet, som andefedtet så dryppede ned i og herefter var det nemt at lave en lækker sauce.

En nem og lækker julet menu.
Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
Opskriften på det saftige andebryst får du lige her:

Andebryst i ovn nem, saftig og lækker opskrift

Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
Saftig og lækker andebryst stegt i ovn
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 3 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 3 minutter
Ret: Andebryst i ovn nem, saftig og lækker opskrift
Kategori: Jul hos Bagenørden
Keyword: andebryst, andesteg
Portioner: 3 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 andebryst mit vejede 700 gram
  • groft salt
  • 1 liter kogende vand til fond

Sådan gør du

  • Dup andebrystet tørt med køkkenrulle og gnid det med groft salt. Læg andebrystet på en stegerist i et stegefad, med brystsiden opad.
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
  • Kog vand og hæld det i stegefadet.
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
  • Steg andebrystet nederst i ovnen v. 150 grader varmluft i ca. 50-55 minutter eller til en kernetemperatur på 65-68 grader. Skru temperaturen op til 200 grader varmluft de sidste 5 minutter, for at få skindet sprødt (vær obs på at stegens temperatur stiger lidt her)
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift
  • Lad andebrystet hvile imens du laver saucen. Skær det herefter ud i skiver
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Andesauce:

  • Hæld fonden i en gryde og jævn og smag til med f.eks. rødkålssaft og salt.
    Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Noter

Rids gerne skindet på andebrystet, så det ikke trækker sig sammen (det gjorde jeg dog ikke)
65-68 grader giver et gennemstegt andebryst, gå efter 55-60 grader hvis du foretrækker rosastegt kød. Det kan være smag og behag, hvordan du ønsker dit andebryst stegt, så prøv dig frem. Obs ovne varmer forskelligt
Vær obs på at mit andebryst vejede 700 gram - vær obs på at forkorte tilberedningstiden, hvis dit vejer mindre. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Saftigt sprødt og lækkert andebryst

Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Jeg synes bare at det var super nemt at lave andebryst på den måde. Det kræver ganske få anstrengelser og kødet bliver mørt og lækkert.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Det kan være smag og behag hvordan man ønsker sit andebryst tilberedt, rosa eller gennemstegt, så prøv dig frem, det gjorde jeg. Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift Andesaucen blev super lækker og den var rigtig nem at lave fra fonden i stegefadet.

Et sprødt og saftigt lækkert andebryst – det må du prøve

Andebrystet vil være et hit til jul og Mortens aften men også resten af året. Andesteg smager jo skønt hele året rundt, så bare spring på.Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

Det var en rigtig nem og lækker julet menu, der blev tryllet med ganske få armbevægelser. Andesauce, rødkål og brunede kartofler  uhm. Ikke et øje var tørt. 🙂

Jeg håber du synes om menuen og at du har fået mod på at prøve at stege dit eget andebryst i ovnen?

Hvo intet vover, intet vinder. 🙂Andebryst i ovn nem, sprød og lækker opskrift

0 0 vote
Article Rating

  •  
  •  
  •  
  •  
  •