Go Back Email Link
+ servings
Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift

En svampet og lækker chokoladekage med kærnemælk
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 75 g smør blødt
  • 250 g sukker
  • ½ tsk. vaniljesukker
  • 2 æg
  • 50 g kakao
  • 300 g Hvedemel
  • 2 dl kærnemælk kan erstattes af andet surmælksprodukt eller mælk
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver

Glasur:

  • 200 gram flormelis
  • 2-3 spsk kogende vand
  • Revet mørk chokolade

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt.
    Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
  • Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk godt efter hvert æg.
    Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
  • Bland hvedemel med natron, bagepulver og kakao. Sigt det i dejen.
    Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
  • Tilsæt kærnemælk og rør dejen, til den er fri for klumper.
    Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
  • Smør et tærtefad eller en bradepande/ildfast fad og hæld dejen heri. Min tærteform målte 28 cm i diameter. Formen skal max. fyldes ½ op, da kagen hæver en del op
    Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
  • Sæt kagen i ovnen, når ovnen har rette temperatur. Bag kagen på nederste rille ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Kagen skal føles lidt klæg, så bag den ikke for længe.
    Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
  • Rør glasuren. Lad kagen afkøle før du putter glasuren på.
    Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
  • Riv mørk chokolade på kagen imens glasuren stadigvæk er våd.
    Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift
  • Lad glasuren stivne lidt, før du skærer kagestykker ud.
    Chokoladekage med kærnemælk nem opskrift

Noter

Prøv også denne version med skyr. Du kan erstatte glasuren med f.eks. hindbærskum eller flødeskum med andre friske bær.
 Tilsæt evt. lidt chokolade til dejen også og evt. revet appelsinskal (af øko.appelsiner)
Fryses, men kagen er ret porøs, så den skal nok fryses i kageformen