•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladekage med skyr nem kage med skyr

Fornylig inviterede vi familien på fødselsdagsskovtur i det grønne. Det var en skøn skøn dag, solen skinnede, skoven var lysegrøn og himlen dybblå. En perfekt dag til fødselsdag i det grønne.2014-04-26 17.39.34 Vi spiste lækre flæskestegssandwich og store fødselsdagskager. Du kan læse mere om vores fødselsdagsskovtur her.

Jeg har skrevet om en af de lækre kager vi spiste i skoven, den kæmpestore squash/gulerodsskage med osteglasur og ristede hasselnøddekerner og i dag skal du så høre om chokoladekagen.2014-04-26 15.39.27Kagen blev SÅ lækker og svampet, helt som en chokoladekage skal være. Jeg brugte en halv liter frugtskyr, og det kan stærkt anbefales at bruge skyr i kager! (eller surmælksprodukter i det hele taget). Det tilfører fugt og saftighed til kager. Uhm!

Måske du godt kunne tilsætte mere skyr og så reducere i smørmængden? Jeg tror det.

Jeg iler med at bringe opskriften. Dejen er nem og kan røres hurtigt sammen.

Opskriften er inspireret af min opskrift på lækre svampede chokolademuffins – jeg lavede bare dobbelt portion, så passede det fint med en bradepande på 24×34 cm.Chokoladekage med skyr nem kage med skyr Ovnens store bradepande kan også bruges, så bliver kagen bare ikke så høj (min blev 5-6 cm).

Jeg pyntede kagen med chokoladestykker, du kan også bruge almindeligt krymmel eller chokoladespåner. Chokoladekage med skyr nem kage med skyr

Chokoladekage med skyr – bradepandekage

Chokoladekage med skyr - bradepandekage
En skøn svampet chokoladekage med skyr
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Chokoladekage med skyr - bradepandekage
Kategori: dessertkager, frugtkager og bradepandekager
Keyword: chokoladekage, skyr
Portioner: 20 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej

  • 7 dl skyr jeg brugte blåbærskyr men skyr naturel kan også bruges eller tykmælk/yoghurt eller andet surmælksprodukt
  • 450 gram sukker
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 500 gram mel
  • 100 gram kakao
  • 2 tsk. natron
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 æg
  • 200 gram smeltet smør

Glasur

  • 6 dl. flormelis
  • 6-7 spsk. kogende vand.
  • Gerne krymmel eller chokoladespåner/ revet chokolade frysetørret hindbær/jordbær måske?

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
    Chokoladekage med skyr - bradepandekage
  • Bland de tørre ingredienser og tilsæt de våde herefter (smeltet smør, skyr og æg). Dejen kan fint røres bare med dejspatel.
    Chokoladekage med skyr - bradepandekage
  • Beklæd en bradepande med bagepapir eller smør den med smør og hæld dejen heri. Fordel dejen godt med en dejskraber. Min form målte ca. 24x34 cm. Du kan også bruge ovnens store bradepande, men så bliver kagen bare ikke så høj. Min kage blev 5-6 cm. høj
    Chokoladekage med skyr - bradepandekage
  • Bag kagen 45-50 min nederst i ovnen ved 150 grader. Kagen er færdig, når den er gennembagt. Hold øje med den de sidste minutter.
    Chokoladekage med skyr nem kage med skyr
  • Stil kagen til afkøling.
  • Rør glasuren sammen og fordel den på kagen, når kagen er helt afkølet.
  • Strø evt. chokoladestykker på toppen, imens glasuren stadigvæk er fugtig så chokoladen kan "sætte" sig i glasuren.
    Chokoladekage med skyr - bradepandekage
  • Du kan bruge krymmel eller chokoladespåner/ revet chokolade, frysetørret hindbær/jordbær i stedet

Noter

Al slags skyr kan bruges og andet surmælksprodukt også
Kagen holder sig svampet og frisk i mange dage, p.g.a. den store mængde skyr. Overdæk blot kagen med stanniol i formen.
Kagen kan fryses med glasur og den er stadigvæk lækker svampet efter optøning.
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En lækker svampet chokoladekage med skyr – en nem bradepandekage

Chokoladekage med skyr - bradepandekage

Jeg brugte chokoladechunks, men du kan bruge al slags chokolade på toppen af kagen. Kagekrymmel vil også fint – og chokoladeknapper eller M&M’s også? Farvet pynt vil være et hit til børnefødselsdagen.

Jeg brugte blåbærskyr, fordi vi lige havde det på lager, men du kan bruge al slags skyr og andet surmælksprodukt også. Det er genialt at bage med, fordi det gør kager og bagværk svampet og lækker. Uhm 🙂Chokoladekage med skyr - bradepandekageDet bliver den lækreste chokoladekagedej!
DSC_5075Så er kagen klar til at komme med på skovtur. Lidt flag på toppen og en fødselsdagskage er gjort. 🙂

Kagen holder sig frisk i mange dage, p.g.a. den store mængde skyr. Overdæk den blot med stanniol i formen. Kagen kan fryses med glasur og den er stadigvæk lækker svampet efter optøning.

God fornøjelse med din chokoladekage, der med garanti vil blive et hit hjemme i dit køkken.

En perfekt fødselsdagskage til børnefødselsdagen

Kagen er hurtig at lave og den kan mætte mange kagesultne munde. Den vil passe perfekt som kage på et  fødselsdagsbord, som “klassens time kage”, som kollega-kage eller som skovturs-kage til en udflugt i det grønne?DSC_5174God fornøjelse med bageriet til dig 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •