•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_5175

Fornylig inviterede vi familien på fødselsdagsskovtur i det grønne. Det var en skøn skøn dag, solen skinnede, skoven var lysegrøn og himlen dybblå. Det var VARMT den lørdag, hov hvad er der lige sket med sommeren siden??

2014-04-26 17.39.34

Vi spiste lækre flæskestegssandwich og store fødselsdagskager. Du kan læse mere om vores fødselsdagsskovtur her. Jeg har skrevet om en af de lækre kager vi spiste i skoven, den kæmpestore squash/gulerodsskage med osteglasur og ristede hasselnøddekerner og i dag skal du så høre om chokoladekagen.

2014-04-26 15.39.27

Kagen blev SÅ lækker og svampet, helt som en chokoladekage skal være. Jeg brugte en halv liter frugtskyr, og det kan stærkt anbefales at bruge skyr i kager! (eller surmælksprodukter i det hele taget). Det tilfører fugt og saftighed til kager. Uhm!

Jeg iler med at bringe opskriften. Den er nem og kan røres hurtigt sammen. Opskriften er inspireret af min opskrift på lækre svampede chokolademuffins – jeg lavede bare dobbelt portion, så passede det fint med en bradepande på 20×30 cm. En almindelig bradepande kan også bruges, så bliver kagen bare ikke så høj (min blev 5-6 cm).DSC_5170

Opskrift på svampet chokoladekage med frugtskyr:

5 dl frugtskyr (jeg brugte blåbær, naturel kan også bruges eller tykmælk/yoghurt ell.lign.)

450 gram sukker

2 tsk. vanillesukker

500 gram mel

100 gram kakao

2 tsk. natron og 2 tsk. bagepulver

2 æg

150 gram smeltet smør.

Topping: 6 dl. glasur. 6-7 spsk. kogende vand. Gerne chokoladechunks fra Odense Marcipan eller chokoladespåner / revet chokolade eller noget helt andet, frysetørret hindbær/jordbær måske?

DSC_5172

Sådan laver du svampet chokoladekage:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.

Bland de tørre ingredienser og tilsæt de våde herefter (smeltet smør, skyr og æg).

DSC_5071 DSC_5072

DSC_5070 Det bliver den lækreste chokoladekagedej!
DSC_5075 Smør en bradepande og hæld dejen heri. Fordel dejen godt med en dejskraber. DSC_5081 Bag kagen 45-50 min nederst i ovnen ved 150 grader. Stil kagen til afkøling. Rør glasuren sammen og fordel den på kagen, når den er helt afkølet. Strø herefter chokoladechunks på, imens glasuren stadigvæk er fugtig så chunksene kan “sætte” sig i glasuren. DSC_5169Jeg har fået den lækreste gavekurv af Odense Marcipan med en masse lækre produkter som jeg er i fuld gang med at afprøve, heriblandt disse chunks som kan bruges i kager, is og desserter. Ja jeg ved godt at det er et lille reklameindslag, men jeg håber du kan bære over med mig. Jeg er VILD med produkter fra Odense marcipan, også disse chunks!

Det smager SÅ godt, med de små hårde knækkende chokoladekugler ovenpå chokoladekage og jeg kan forestille mig at de også vil være gode i is?DSC_5171Så er kagen klar til at komme med på skovtur. Lidt flag på toppen og en fødselsdagskage er gjort. 🙂

Kagen holder sig frisk i mange dage, p.g.a. den store mængde skyr. Overdæk den blot med stanniol i formen. Kagen kan fryses med glasur og hele baduljen (dog ikke flagene! 😉 og den er stadigvæk lækker svampet efter optøning.

God fornøjelse med din chokoladekage. Den vil blive et hit i dit køkken. Den er hurtig at lave og den kan mætte mange kagesultne munde. Vil passe perfekt til et fødselsdagsbord, som “klassens time kage”, som kollega-kage, you name it, som Grand prix-kage måske?

Der er liv i mig, selvom der har været stille på kanalen de sidste par dage. Jeg har knoklet r…. ud af bukserne i mit civile arbejde og om aftenen arbejdet i bloggens maskinrum med at komprimere billedfiler og optimere teksttunge filer der hober sig op. Uha tekniker bliver jeg aldrig, jeg er ALT for nervøs når der skal pilles i bloggens “vitale organer” 😉

Håber mine anstrengelser vil føre til at du vil opleve hurtigere svartider og at bloggen vil blive hurtigere at navigere i.

God Grandprix-lørdag til dig. Måske der skal serveres chokolade Grand Prix kage? 😉

DSC_5174


  •  
  •  
  •  
  •  
  •