Go Back Email Link
+ servings
Chokoladekage med kokos - kakaokage i bradepande
Udskriv
No ratings yet

Chokoladekage med kokos - kakaokage i bradepande

Bradepandekage til mange med Mathilde kakao
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Chokoladekage med kokos - kakaokage i bradepande
Servings: 20 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 400 gram hvedemel
  • 4 tsk bagepulver
  • 10 spsk kakao ca. 70 gram
  • 4 tsk vaniljesukker
  • 400 gram sukker
  • 1 knivspids salt
  • 100 gram smeltet smør Kan erstattes med 1 dl raps- eller solsikkeolie
  • 5 dl Mathilde kakao kan erstattes med yoghurt el. lign.

Chokoladeglasur:

  • 250 gram flormelis
  • 1½-2 spsk kakao kan udelades og pyntes med hvid glasur
  • 4-6 spsk kogende vand ca. Mathilde kakao eller kold kaffe kan også bruges

Sådan gør du

  • Sigt alle de de tørre ingredienser sammen i en skål.
    Chokoladekage med kokos - opskrift på kakaokage i bradepande
  • Smelt i mikroovn og rør det i dejen sammen med kakaomælken. Dejen kan røres bare med en dejskraber - vend dejen, til den er klumpefri.
    Chokoladekage med kokos - opskrift på kakaokage i bradepande
  • Smør eller beklæd en bradepande med bagepapir. Min form målte 27x33x3 cm
    Chokoladekage med kokos - opskrift på kakaokage i bradepande
  • Bag kagen ca. 25 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Bagetiden afhænger af formen. Metalforme leder varmen bedst. Kagen er færdig, når den er gennembagt, men stadig lidt klæg indeni. Tjek den undervejs med en tandstikker
    Chokoladekage med kokos - opskrift på kakaokage i bradepande
  • Lad kagen afkøle og rør nu glasuren. Bland kakaopulver og flormelis i en skål og rør 1 spsk væske af gangen, til glasuren har en passende konsistens. Glasuren kan røres med f.eks. kakaomælk, kogende vand eller kaffe
    Chokoladeglasur
  • Fordel glasuren på den afkølede kage. Drys kokosmel eller krymmel på straks, før glasuren stivner
    Chokoladekage med kokos - opskrift på kakaokage i bradepande
  • Lad glasuren stivne før kagestykker skæres. Skær små stykker, for kagen bliver ret sød. Kan serveres som den er eller med flødeskum eller vaniljeis til.
    Chokoladekage med kokos - kakaokage i bradepande

Noter

Kan også bages som muffins med ca. den halve bagetid. 
Holdbarhed 3-4 dage indpakket på køkkenbordet. Frysegnet. 
Chokoladekagen kan også pyntes med f.eks. kaffeglasur,  chokoladeglasur med smør,  chokoladecreme, Nutellacreme eller moccacreme med smør