Crumble crunch til kager & desserter - opskrift
Nem crumble knas lavet på pande eller i ovn
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Ret: Crumble crunch til kager & desserter - opskrift
Servings: 1 portion
- 75 gram hvedemel 25 gram kan erstattes med ekstra havregryn.
- 25 gram havregryn kan erstattes med hvedemel eller andet groft mel. Rasp eller knuste tvebakker kan også bruges
- ½-1 tsk. vaniljesukker
- 30 gram sukker brun farin kan også bruges. Smag til
- 1 nip salt
- 1 spsk sirup både lys og mærk kan bruges. Kan også udelades
- 25 gram blødt smør
- evt. ½-1 tsk stødt ingefær, kardemomme eller kanel
- evt. finthakkede mandler eller nødder
Crumble crunch på pande:
Bland mel, salt, havregryn, sukker, vaniljesukker og evt. krydderi som f.eks. ingefær, kardemomme ell. kanel. Smuldr smør og sirup i. Det bliver en tør og smuldrende dej
Fordel blandingen på stegepanden og rist nu blandingen ved svag/middel varme. Rør rundt i blandingen tit. Smag til undervejs, og tilsæt evt. ekstra sukker, krydderi, vanilje. Du kan også tilsætte ekstra smør
Dryssest er færdigt, når det er sprødt og gyldenbrunt. Det tager ca. 10-15 minutter. Knus evt. større klumper lidt mindre
Tilsæt evt. hakkede mandler eller nødder også. Også lækkert med kanel, ingefær eller kardemomme i
Kan bruges som hjemmelavet æblekagerasp. Rasp kan bruges i stedet for havregryn
Tjek også gerne denne opskrift på ristet havrgryn ud, Den er lidt grovere, da den indeholder mere havregryn. Prøv også at lave ymerdrys selv?