Go Back Email Link
+ servings
Crumble crunch til kager & desserter - opskrift
Udskriv
5 fra 1 stemme

Crumble crunch til kager & desserter - opskrift

Nem crumble knas lavet på pande eller i ovn
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Crumble crunch til kager & desserter - opskrift
Køkken: crumble
Keyword: crumble, crunch
Servings: 1 portion
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 75 gram hvedemel 25 gram kan erstattes med ekstra havregryn.
  • 25 gram havregryn kan erstattes med hvedemel eller andet groft mel. Rasp eller knuste tvebakker kan også bruges
  • ½-1 tsk. vaniljesukker
  • 30 gram sukker brun farin kan også bruges. Smag til
  • 1 nip salt
  • 1 spsk sirup både lys og mærk kan bruges. Kan også udelades
  • 25 gram blødt smør
  • evt. ½-1 tsk stødt ingefær, kardemomme eller kanel
  • evt. finthakkede mandler eller nødder

Sådan gør du

Crumble crunch på pande:

  • Bland mel, salt, havregryn, sukker, vaniljesukker og evt. krydderi som f.eks. ingefær, kardemomme ell. kanel. Smuldr smør og sirup i. Det bliver en tør og smuldrende dej
    Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækker
  • Fordel blandingen på stegepanden og rist nu blandingen ved svag/middel varme. Rør rundt i blandingen tit. Smag til undervejs, og tilsæt evt. ekstra sukker, krydderi, vanilje. Du kan også tilsætte ekstra smør
    Crumble crunch til kager & desserter - opskrift
  • Dryssest er færdigt, når det er sprødt og gyldenbrunt. Det tager ca. 10-15 minutter. Knus evt. større klumper lidt mindre
    Crumble crunch til kager & desserter - opskrift

Crumble crunch i ovn:

  • Kan også ristes i airfryer eller i ovn ca. 10-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til den er sprød og gylden. Afkøl helt før brug. Opbevares i tætsluttende glas/beholder. Din crumble crunch kan holde sig i flere uger
    Crumble crunch til kager & desserter - opskrift

Noter

Tilsæt evt. hakkede mandler eller nødder også. Også lækkert med kanel, ingefær eller kardemomme i
Kan bruges som hjemmelavet æblekagerasp. Rasp kan bruges i stedet for havregryn
Tjek også gerne denne opskrift på ristet havrgryn ud, Den er lidt grovere, da den indeholder mere havregryn. Prøv også at lave ymerdrys selv?