Crumble drys. Her får du opskriften på sprød og lækker crumble crunch du kan bruge til kager og desserter.
Crumbledrysset, der er så populært at bruge som topping på crumble kager, kan du faktisk lave på pande, i ovn, airfryer eller actifry.
Det bliver så sprødt og lækkert og kan bruges til så mange lækre ting. Prøv det som topping på desserter som f.eks. koldskålscrunch til koldskål, på is, som bund i cheesecakes, på morgenmad, på panna cotta?
Dennne opskrift på drys minder lidt om denne opskrift på ristet havregryn, men denne crunch er lidt finere i konsistensen.
Du kan sagtens bruge den som hjemmelavet æblekagerasp. Rist evt. lidt rasp med, eller knuste tvebakker? Kun fantasien sætter grænser.
Det er også lækkert at bruge i stedet for æblekagerasp i en gammeldags æblekage f.eks.
Få inspiration til hvad du kan bruge denne crumble crunch til nederst i dette indlæg.
Du kan nemt tilsætte lidt krydderi efter årstid. Brug f.eks. kanel eller ingefær ved juletid måske?
Man kan også fint nøjes med vaniljesukker. Tilsæt også gerne lidt hakkede mandler eller nødder. Det smager nemlig også super godt.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Crumble crunch til kager & desserter – på pande eller i ovn. Få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 75 gram hvedemel 25 gram kan erstattes med ekstra havregryn.
- 25 gram havregryn kan erstattes med hvedemel eller andet groft mel. Rasp eller knuste tvebakker kan også bruges
- ½-1 tsk. vaniljesukker
- 30 gram sukker brun farin kan også bruges. Smag til
- 1 nip salt
- 1 spsk sirup både lys og mærk kan bruges. Kan også udelades
- 25 gram blødt smør
- evt. ½-1 tsk stødt ingefær, kardemomme eller kanel
- evt. finthakkede mandler eller nødder
Sådan gør du
Crumble crunch på pande:
- Bland mel, salt, havregryn, sukker, vaniljesukker og evt. krydderi som f.eks. ingefær, kardemomme ell. kanel. Smuldr smør og sirup i. Det bliver en tør og smuldrende dej
- Fordel blandingen på stegepanden og rist nu blandingen ved svag/middel varme. Rør rundt i blandingen tit. Smag til undervejs, og tilsæt evt. ekstra sukker, krydderi, vanilje. Du kan også tilsætte ekstra smør
- Dryssest er færdigt, når det er sprødt og gyldenbrunt. Det tager ca. 10-15 minutter. Knus evt. større klumper lidt mindre
Crumble crunch i ovn:
- Kan også ristes i airfryer eller i ovn ca. 10-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til den er sprød og gylden. Afkøl helt før brug. Opbevares i tætsluttende glas/beholder. Din crumble crunch kan holde sig i flere uger
Noter
Tilsæt evt. hakkede mandler eller nødder også. Også lækkert med kanel, ingefær eller kardemomme i
Kan bruges som hjemmelavet æblekagerasp. Rasp kan bruges i stedet for havregryn Tjek også gerne denne opskrift på ristet havrgryn ud, Den er lidt grovere, da den indeholder mere havregryn. Prøv også at lave ymerdrys selv?Hjemmelavet æblekagerasp, smuldredej, knas, ristet havregryn, desserttopping?
Det er meget nemt og billigt at lave sit eget drys til kager.
Når jeg f.eks. laver ostekager med kiksebund, så vil jeg nu fremover bruge mit hjemmelavede crumble crunch.
Prøv det – det er meget billigere og bedre at bruge end f.eks. Digestive eller den koldskålscrunch man kan køber.
Uhm – det er så lækkert med f.eks. kanelsmag, kardemomme eller ingefærsmag?
Min portion crumble holdt i lang tid. En portion er nemlig virkelig drøj i brug.
Måske du kun bruger et lille drys i en dessert, eller som sprød topping ovenpå desserten eller din morgenmad?
Ønsker du drys i endnu grovere version, så tjek f.eks. denne opskrift på ristet havregryn ud her. Et hit til koldskål og æblekage

Prøv også denne opskrift på hjemmelavet granola / müsli. Det passer nok lidt bedre til morgenmad.

eller ymerdrys?

Hjemmelavet crumble knas – nemt og hurtigt at lave og godt at bruge i kager og desserter.
Jeg har lavet en masse desserter de sidste uger, hvor jeg har brugt det lækre crumble crunch. Dessertopskrifterne glæder jeg mig til at dele med dig.
Foreløbigt kan du få inspiration i opskrifterne nedenfor, hvor du også kan bruge det sprøde crumble knas.
Hvad kan jeg bruge det sprøde crumble knas, æblekagerasp/ ristet havregryn til? Få opskrifter her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
