Go Back Email Link
+ servings
Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
Udskriv
5 fra 1 stemme

Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter

Sprøde havregrynssnitter - lækre fedtebrød med romglasur
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
Servings: 60 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 125 gram hvedemel ca. 2 dl
  • ¼ tsk hjortetaksalt kan erstattes med bagepulver
  • 150 gram smør blødt smør
  • 60 gram havregryn ca. 2 dl. Kan erstattes med kokosmel
  • 75 gram sukker ca. 1 dl

Romglasur:

  • 150 gram flormelis
  • 1 spsk romessens - eller rigtig rom
  • Vand

Sådan gør du

  • Bland mel og hjortetaksalt. Smuldr fedtstoffet i
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Tilsæt havregryn og sukker og ælt dejen sammen. Brug gerne en røremaskine
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Rul dejen til 3 lange stænger og tryk dem lidt flade med håndroden eller en kagerulle
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Bag fedtebrøds-stængerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Stængerne er færdige, når de er gyldne og brune i kanten.
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Rør romglasuren imens stængerne bager. Hæld flormelis i en skål og tilsæt romessens og evt. vand. Du kan smage til undervejs og røre glasuren færdig med enten vand eller romessens. Glasuren skal være lidt tyk.
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Tag kagestængerne ud af ovnen og afkøl nogle minutter. Fordel romglasuren på stængerne, imens de er lune. Skær snitter ude på ca. 1½ cm tykkelse. Brug en skarp kniv og tør den af undervejs, hvis glasuren klæber for meget.
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter
  • Lad fedtebrødene afkøle helt af, før du putter dem i en kagedåse. Læg lidt køkkenrulle i bunden af kagedåsen, det opsuger noget af fugten.
    Fedtebrød med havregryn - havregrynssnitter

Noter

Du kan bruge ægte rom i romglasuren. 
Fedtebrød smager også godt med appelsinsaft eller citronsaft i glasuren
Du kan erstatte havregryn med kokosmel