Bland mel og hjortetaksalt. Smuldr fedtstoffet i
Tilsæt havregryn og sukker og ælt dejen sammen. Brug gerne en røremaskine
Rul dejen til 3 lange stænger og tryk dem lidt flade med håndroden eller en kagerulle
Bag fedtebrøds-stængerne ca. 10 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Stængerne er færdige, når de er gyldne og brune i kanten.
Rør romglasuren imens stængerne bager. Hæld flormelis i en skål og tilsæt romessens og evt. vand. Du kan smage til undervejs og røre glasuren færdig med enten vand eller romessens. Glasuren skal være lidt tyk.
Tag kagestængerne ud af ovnen og afkøl nogle minutter. Fordel romglasuren på stængerne, imens de er lune. Skær snitter ude på ca. 1½ cm tykkelse. Brug en skarp kniv og tør den af undervejs, hvis glasuren klæber for meget.
Lad fedtebrødene afkøle helt af, før du putter dem i en kagedåse. Læg lidt køkkenrulle i bunden af kagedåsen, det opsuger noget af fugten.