Go Back Email Link
+ servings
Fløderand - opskrift på nem klassisk dansk dessert med fløde
Udskriv
No ratings yet

Fløderand - opskrift på nem klassisk dansk dessert med fløde

Nem fromage dessert med fløde
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid4 timer
Samlet tid4 timer 20 minutter
Ret: Fløderand - opskrift på nem klassisk dansk dessert med fløde
Servings: 10 pers.
Author: Gitte Hansen

Equipment

  • 1 Randform på 1 liter. Andre forme kan bruges.

Ingredienser

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i vand i ca. 5-10 minutter. Imens varmer du mælk, sukker og vaniljesukker op i en gryde til tæt på kogepunktet
    Fløderand - opskrift på nem klassisk dansk dessert med fløde
  • Min gryde stod på 3-4. Omrør undervejs. Når mælkeblandingen er varm nok og sukkeret er smeltet, så rører du den opløste husblas i. Stil til afkøling
    Fløderand - opskrift på nem klassisk dansk dessert med fløde
  • Pisk fløden til flødeskum, ikke for tynd ikke for tyk. Vend nu 1 spsk flødeskum af gangen i mælke/husblasblandingen, så den tempereres. Hæld herefter blandingen i flødeskummet i en tynd stråle. Vend med dejstraber el. pisk kun let
    Fløderand - opskrift på nem klassisk dansk dessert med fløde
  • Skyl en randform med vand (så vil fløderanden nemmere slippe formen bagefter) og hæld nu flødecremen heri. Bank formen ned i bordet, så evt. luftbobler slås ud. Tildæk med film og stil til afkøling til stivnet, ca. 3-4 timer eller natten over.
    Fløderand - opskrift på nem klassisk dansk dessert med fløde
  • Hæld varmt vand i en skål og sænk kort formen ned heri. Løsn siderne med en kniv og vip fløderanden ud på et serveringsfad. Vil den ikke slippe formen, så lad den stå lidt i stuetemperatur. Glat evt fløderanden med en kniv dyppet i vand
    Fløderand - opskrift på nem klassisk dansk dessert med fløde

Noter

Smag evt. flødecremen til med ekstra vanilje, før den stilles til afkøling.
Kan serveres med al slags syltet frugt, jordbærsovs eller karamelsovs måske?
Opbevares køligt - holdbarhed mindst 3-4 dage.
Fryseegnet. Skal tages ud af fryseren ca. 1 time før servering.