Læg husblas i blød i vand i ca. 5-10 minutter. Imens varmer du mælk, sukker og vaniljesukker op i en gryde til tæt på kogepunktet
Min gryde stod på 3-4. Omrør undervejs. Når mælkeblandingen er varm nok og sukkeret er smeltet, så rører du den opløste husblas i. Stil til afkøling
Pisk fløden til flødeskum, ikke for tynd ikke for tyk. Vend nu 1 spsk flødeskum af gangen i mælke/husblasblandingen, så den tempereres. Hæld herefter blandingen i flødeskummet i en tynd stråle. Vend med dejstraber el. pisk kun let
Skyl en randform med vand (så vil fløderanden nemmere slippe formen bagefter) og hæld nu flødecremen heri. Bank formen ned i bordet, så evt. luftbobler slås ud. Tildæk med film og stil til afkøling til stivnet, ca. 3-4 timer eller natten over.
Hæld varmt vand i en skål og sænk kort formen ned heri. Løsn siderne med en kniv og vip fløderanden ud på et serveringsfad. Vil den ikke slippe formen, så lad den stå lidt i stuetemperatur. Glat evt fløderanden med en kniv dyppet i vand