Karamelsovs til is og desserter. Glæd dig, her får du opskriften på en rigtig nem hjemmelavet karamelsovs med fløde.

Denne karamelsauce lavede jeg faktisk oprindeligt, da jeg skulle prøve at lave risalamande med karamelsauce.

Risalamande med karamelsauce - god dessert

Karamelsovsen er bare så god, at jeg da synes at den fortjener sin helt egen opskrift. Den er er nemlig super nem at lave og så kan man bruge den til så mange andre lækre ting.

Prøv at servere den på is, på f.eks. fromage, panna cotta, pandekager, eller som topping på dejlige kager eller din morgenmad måske?

Få inspiration til lækre desserter, du kan servere med denne karamel, nederst i dette indlæg.

Du skal kun bruge 3 ingredienser: fløde, vand og sukker. Den nemmeste karamel!

Tilsæt gerne lidt salt, hvis du gerne vil lave saltkaramelsovs. Saltkaramel smager nemlig også godt på kager og desserter.

Karamelsovs til is og desserter - nem opskrift

På nogetiovnen.dk finder du en anden opskrift på hjemmelavet karamelsauce med sirup og smør – til mikroovn eller gryde.

Også en lækker karamel, men den jeg har prøvet at lave hér, er mere enkel og med færre ingredienser. Spring du bare på.

Karamellen, du skal høre om i dag, kogte jeg bare op på få minutter i gryde. Smart og super nemt nemt.

Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Karamelsovs til is og desserter – få en god nem opskrift her

Risalamande med karamelsauce - god dessert
Nem karamelsovs med 3 ingredienser
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 4 minutter
Samlet tid: 5 minutter
Ret: Karamelsovs til is og desserter - nem opskrift
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram sukker kan erstates med lys eller mørk sirup
  • 1 dl vand
  • 1 dl fløde evt. cremefine
  • evt. salt

Sådan gør du

  • Smelt sukkeret ved middelvarme. Bliv ved gryden, men rør ikke i den. Når sukkeret er smeltet til gyldent, så tilsæt vand og fløde. Blandingen bruser nu meget op.
  • Lad karamelsaucen småkoge nogle minutter, til den begynder at tykne. Rør ofte imens. Lav karamelprøven: Dryp et par dråber karamelsauce på en kold tallerken - så kan du fornemme konsistensen efter afkøling. Den skal være flydende, men ikke alt for tynd.
    Risalamande med karamelsauce - god dessert
  • Smag evt. karamelsaucen til med salt og lad den herefter afkøle helt. Opbevares på køl, til den skal bruges. Kan lunes få sekunder i mikroovn før servering, men den er også fin at servere kold.
    Risalamande med karamelsauce - god dessert

Noter

Smag evt. karamelsaucen til med salt. Saltkaramelsovs smager godt.
Opbevar karamelsovsen i køleskabet, i tætsluttende beholder. Den kan holde sig i flere dage.
Er din karamelsovs blevet for tyk efter afkøling, så kan den lunes få sekunder i mikroovnen før servering.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Hjemmelavet karamelsauce på 5 minutter med kun 3 ingredienser – helt uden smør og fløde

Magi! Tænk at man kan lave så lækker en karamelsovs så hurtigt og med så få ingredienser!

Så lækker smag og konsistensen, også selvom den var uden smør og sirup. Når sukker smelter, så giver det bare den bedste karamelsmag. Så nemt og enkelt. Risalamande med karamelsauce - god dessert

Hvis du synes fløde er lidt for dyrt at købe, så kan du sagtens bruge Cremefine til denne karamel. Jeg har næsten altid Cremefine i køleskabet, da det kan holde sig længe.

Tit kan Cremefine købes på tilbud, og så køber jeg gerne stort ind. Bare lige et tip til dig, nu piskefløde er så dyrt.

Kan du finde fløde til billig pris, så er denne karamelsovs billig at lave.

Måske du også har piskefløde i fryseren til overs fra julen? Vi hamstrede ½ liter fløde til 1 krone. Der er alligevel til en del hjemmelavet karamelsovs.:-)

Jeps du kan nemlig sagtens bruge frossen fløde, når du koger karamel.
Karamelsovs til is og desserter - nem opskrift

Ih hvor jeg gælder mig til at bruge karamelsovsen på mange lækre kager og desserter fremover.

Hvad med en lækker æblekage med karamelstriber på toppen eller som karamelsovs som “glasur” på en brownie?

Uhm – det vil også være lækkert med karamelsovs på pandekager? Nogle bruger også karamel på havregrød, kan jeg se. Syndige sager. 🙂

God fornøjelse med lækkerierne til dig.

Få inspiration til opskrifter på kager og desserter du kan servere med karamelsovs hér:

1.

Hjemmelavet is - med kondenseret mælk
Det er nemt at lave hjemmelavet is med kondenseret mælk
Se opskriften her
Stracciatella is med kondenseret mælk

2.

Panna cotta - opskrift på nem dessert med fløde
Nem vanilje dessert med fløde og brændte mandler
Se opskriften her
Panna cotta opskrift - nem dessert med fløde

3.

Koldskålsfromage med krokant - opskrift
Lækker cremet fromage med koldskål og mandelkrokant
Se opskriften her
Koldskålsfromage med mandelkrokant opskrift

4.

Tykmælksfromage med Daim og mandelknas
En nem og lækker fromage med tykmælk, Daim og mandelknas
Se opskriften her
Tykmælksfromage med Daim og mandelknas

5.

Risalamande med karamelsauce - god dessert
Lækker ris a la mande med karamelsovs
Se opskriften her
Risalamande med karamelsauce - god dessert

6.

Brownie med nødder og karamel - toscakage
Nem chokoladekage med tosca topping
Se opskriften her
Brownie med nødder og karamel - toscakage

7.

Brownie i kop - nem chokoladekage på 1 minut
Hurtig chokoladekage i mikroovn
Se opskriften her
Brownie i kop - nem chokoladekage på 1 minut

8.

Brownie med mandler - chokoladebrownie
En skøn brownie med mandler og intens chokoladesmag
Se opskriften her
Brownie med mandler - den bedste opskrift på chokoladebrownie

9.

Æblepandekager opskrift - pandekager med æble
Små tykke pandekager med æble - uden tilsat sukker
Se opskriften her
Æblepandekager opskrift - pandekager med æble

10.

Pandekager - opskrift på nem pandekagedej
Pandekager i det grønne, med is, sirup og hindbær
Se opskriften her
Pandekager - opskrift på nem pandekagedej