Karamelsovs til is og desserter. Glæd dig, her får du opskriften på en rigtig nem hjemmelavet karamelsovs med fløde.
Denne karamelsauce lavede jeg faktisk oprindeligt, da jeg skulle prøve at lave risalamande med karamelsauce.
Karamelsovsen er bare så god, at jeg da synes at den fortjener sin helt egen opskrift. Den er er nemlig super nem at lave og så kan man bruge den til så mange andre lækre ting.
Prøv at servere den på is, på f.eks. fromage, panna cotta, pandekager, eller som topping på dejlige kager eller din morgenmad måske?
Få inspiration til lækre desserter, du kan servere med denne karamel, nederst i dette indlæg.
Du skal kun bruge 3 ingredienser: fløde, vand og sukker. Den nemmeste karamel!
Tilsæt gerne lidt salt, hvis du gerne vil lave saltkaramelsovs. Saltkaramel smager nemlig også godt på kager og desserter.
Også en lækker karamel, men den jeg har prøvet at lave hér, er mere enkel og med færre ingredienser. Spring du bare på.
Karamellen, du skal høre om i dag, kogte jeg bare op på få minutter i gryde. Smart og super nemt nemt.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Karamelsovs til is og desserter – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 50 gram sukker kan erstates med lys eller mørk sirup
- 1 dl vand
- 1 dl fløde evt. cremefine
- evt. salt
Sådan gør du
- Smelt sukkeret ved middelvarme. Bliv ved gryden, men rør ikke i den. Når sukkeret er smeltet til gyldent, så tilsæt vand og fløde. Blandingen bruser nu meget op.
- Lad karamelsaucen småkoge nogle minutter, til den begynder at tykne. Rør ofte imens. Lav karamelprøven: Dryp et par dråber karamelsauce på en kold tallerken - så kan du fornemme konsistensen efter afkøling. Den skal være flydende, men ikke alt for tynd.
- Smag evt. karamelsaucen til med salt og lad den herefter afkøle helt. Opbevares på køl, til den skal bruges. Kan lunes få sekunder i mikroovn før servering, men den er også fin at servere kold.
Noter
Smag evt. karamelsaucen til med salt. Saltkaramelsovs smager godt.
Opbevar karamelsovsen i køleskabet, i tætsluttende beholder. Den kan holde sig i flere dage. Er din karamelsovs blevet for tyk efter afkøling, så kan den lunes få sekunder i mikroovnen før servering.Hjemmelavet karamelsauce på 5 minutter med kun 3 ingredienser – helt uden smør og fløde
Magi! Tænk at man kan lave så lækker en karamelsovs så hurtigt og med så få ingredienser!
Så lækker smag og konsistensen, også selvom den var uden smør og sirup. Når sukker smelter, så giver det bare den bedste karamelsmag. Så nemt og enkelt.
Hvis du synes fløde er lidt for dyrt at købe, så kan du sagtens bruge Cremefine til denne karamel. Jeg har næsten altid Cremefine i køleskabet, da det kan holde sig længe.
Tit kan Cremefine købes på tilbud, og så køber jeg gerne stort ind. Bare lige et tip til dig, nu piskefløde er så dyrt.
Kan du finde fløde til billig pris, så er denne karamelsovs billig at lave.
Måske du også har piskefløde i fryseren til overs fra julen? Vi hamstrede ½ liter fløde til 1 krone. Der er alligevel til en del hjemmelavet karamelsovs.:-)
Jeps du kan nemlig sagtens bruge frossen fløde, når du koger karamel.
Ih hvor jeg gælder mig til at bruge karamelsovsen på mange lækre kager og desserter fremover.
Hvad med en lækker æblekage med karamelstriber på toppen eller som karamelsovs som “glasur” på en brownie?
Uhm – det vil også være lækkert med karamelsovs på pandekager? Nogle bruger også karamel på havregrød, kan jeg se. Syndige sager. 🙂
God fornøjelse med lækkerierne til dig.
Få inspiration til opskrifter på kager og desserter du kan servere med karamelsovs hér:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.