Go Back Email Link
+ servings
Foccacia brød med pesto - nemt madbrød
Udskriv
5 fra 1 stemme

Foccacia brød med pesto - nemt madbrød

Lækkert pestobrød med havregryn og tomat
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Foccacia brød med pesto - nemt madbrød
Servings: 10 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Dej:

  • 1 liter lunkent mælk/vand
  • 50 gram gær
  • 2 tsk sukker
  • 150 gram havregryn ca. 5 dl
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 600 gram hvedemel ca. 10 dl
  • 2-3 spsk. olie

Topping:

  • 250 gram cocktailtomater
  • 150-200 gram pesto både rød og grøn pesto kan bruges
  • evt. 100-150 gram ost i tern eller revet

Sådan gør du

  • Lun vand/mælk og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, citronsaft og havregryn. Rør nu salt i og hvedemel lidt ad gangen. Konsistensen skal ca. være som lind havregrød. Bred dejen ud på bageplade med bagepapir, med en dejskraber.
    Foccacia brød med pesto - nemt madbrød
  • Måske du ikke skal bruge al melet. Dryp pesto på dejen. Smør pestoen ud på dejen med en dejspatel. Dryp evt. lidt olie på for at få pestoen til at blive trukket lettere ud.
    Foccacia med pesto og tomat - madbrød
  • Prop de små tomater ned i dejen. Prop evt. også lidt ostetern ned i dejen.
    Foccacia med pesto og tomat - madbrød
  • Her har jeg lavet brødet i en version med rød pesto, tomater og uden ost.
    Foccacia brød med pesto - nemt madbrød
  • Lad dejen hæve lunt i ca. 30-45 min., gerne i ovnen ved 30 grader (ikke varmluft). Tag brødet ud af ovnen, hvis du har ladet det hæve der og skru ovntemperaturen op på 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn).
    Foccacia med pesto i bradepande - madbrød
  • Bag brødet nederst i ovnen i ca. 25-30 minutter eller til det er sprødt og gennembagt. Sænk temperaturen lidt, hvis det bliver for mørkt. Løft lidt op i brødet og tjek, om bunden er helt sprød. Afkøl og klip i firkanter og servér.
    Foccacia med pesto og tomat - nemt madbrød
  • Her ser du det færdige foccacia brød med rød pesto og tomat.
    Foccacia brød med pesto - nemt madbrød
  • Servér brødet som tilbehør til suppe, tapas eller som snackbrød.
    Foccacia brød med pesto - nemt madbrød

Noter

Opskriften er opdateret nov. 2025 - med mindre havregryn og lidt mere mel. Den oprindelige opskrift var med 200 gram havregryn og 425 gram hvedemel.
Du kan bruge al slags pesto til brødet. 
Brødet kan fryses og lunes i ovn eller airfryer efter optøning.