Lun vand/mælk og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, citronsaft og havregryn. Rør nu salt i og hvedemel lidt ad gangen. Konsistensen skal ca. være som lind havregrød. Bred dejen ud på bageplade med bagepapir, med en dejskraber.
Måske du ikke skal bruge al melet. Dryp pesto på dejen. Smør pestoen ud på dejen med en dejspatel. Dryp evt. lidt olie på for at få pestoen til at blive trukket lettere ud.
Prop de små tomater ned i dejen. Prop evt. også lidt ostetern ned i dejen.
Her har jeg lavet brødet i en version med rød pesto, tomater og uden ost.
Lad dejen hæve lunt i ca. 30-45 min., gerne i ovnen ved 30 grader (ikke varmluft). Tag brødet ud af ovnen, hvis du har ladet det hæve der og skru ovntemperaturen op på 225 grader varmluft (250 grader alm. ovn).
Bag brødet nederst i ovnen i ca. 25-30 minutter eller til det er sprødt og gennembagt. Sænk temperaturen lidt, hvis det bliver for mørkt. Løft lidt op i brødet og tjek, om bunden er helt sprød. Afkøl og klip i firkanter og servér.
Her ser du det færdige foccacia brød med rød pesto og tomat.
Servér brødet som tilbehør til suppe, tapas eller som snackbrød.