•  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_4442Det er lørdag og der har været tyst på bloggen et par dage. Jeg har leget med sjove plugins i bloggens maskinrum. Galleriplugins (som jeg desværre ikke kunne få til at virke), og et nyhedsbrev, som jeg lurer lidt på, om jeg skal begynde at producere fast til jer læsere. Mere herom senere.

Jeg har drøntravlt i mit liv. I mit arbejdsliv og i mit fritidsliv. I dag har jeg f.eks. været på lørdagsarbejde og kom sent hjem. Det gjorde jeg også i går. Der er længe siden jeg har været i køkkenet, men i dag skulle det være også selvom energien egentligt var brugt andetsteds.Jeg ilede hjem og lavede den lækreste kyllingesuppe med chili som du kommer til at høre mere om snarest. Hertil spiste vi det lækreste pestomadbrød lavet med havregryn og peppet op med ost og tomat. DSC_4439Det blev det lækreste madbrød, som var superlet og hurtigt at lave og jeg iler med at bringe opskriften.

Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 8 -10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 1 liter lunkent mælk.
  • 6 dl. havregryn
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk. citron
  • 7 dl. hvedemel.
  • 2-3 spsk. olie
  • 1 bakke cocktailtomater
  • 1 glas grøn pesto Løgismoses er rigtig god
  • 150 gram ost i tern

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, citronsaft, salt og havregryn. Rør godt. Tilsæt hvedemel. Rør godt.
  • Konsistensen skal ca. være som tykt havregrød.
  • Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug gerne den dybe bageplade.
  • Dryp Løgismosepesto på dejen.
  • Smør pestoen ud på pizzaen med en dejspatel. Dryp evt. lidt olie på for at få pestoen til at blive trukket lettere ud.
  • Prop de små tomater ned i dejen.
  • Prop lidt ostetern ned i dejen også. Jeg brugte resten af "familieosten" fra køleskabet.
  • Stil bagepladen lunt en halv times tid, til dejen har hævet til dobbelt størrelse. Stil den gerne i ovnen på 50 grader.
  • Efter en halv time skrues ovntemperaturen op på 200 grader varmluft.
  • Bag brødet ca. 20-30 minutter. Kig til brødet et par gange. Det er færdigt når det er gyldent og sprødt.
  • Lad brødet køle af og klip firkanter eller skær stykker med en pizzaskærer.
  • Anret på dit smukkeste fad.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Dette madbrød er verdens nemmeste, hurtigste, lækreste madbrød. Løgismose pestoen er fantastisk. Jeg har sagt det 1000 gange før og siger det gerne igen. Den gør underværker, altid, også for dette brød.
DSC_4397DSC_4399Så er der serveret!DSC_4443Hvis du ikke har Løgismose pesto på lager, eller gider lave en pesto selv, kan du bruge hvidløgsdryp på madbrødet. Se f.eks. her hvordan man laver hvidløgsdryp – opskriften er på et lækkert pizzabrød med hvidløgsdryp. Også et helt igennem fantastisk madbrød.DSC_4439Fidusen ved at lave madbrød på denne måde er jo at dejen hverken skal æltes eller trilles. Det er smart at den bare skal smøres på en bageplade og at den kun skal hæve én gang.

Der var rigeligt med brød til chilisuppen (øj, den var lækker den suppe, jeg vil skrive om den i morgen) og der vil også være rigeligt brød til evt. madpakker dagen efter. Den store mængde havregryn i brødet gør, at det er et meget mættende madbrød. Spis det som tilbehør eller som frokostbrød. Det ville da også smage fantastisk med lidt skinke på tænker jeg?

Fantastiske madbrød!DSC_4441Du får lige et sneakpeak af morgendagens suppe. Det er en suppe med overraskelser, så siger jeg ikke mere…

Du er nødt til at blive hængende på kanalen for at høre mere. Stay tuned 🙂DSC_4450


  •  
  •  
  •  
  •  
  •