Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

DSC_4442Det er lørdag og der har været tyst på bloggen et par dage. Jeg har leget med sjove plugins i bloggens maskinrum. Galleriplugins (som jeg desværre ikke kunne få til at virke), og et nyhedsbrev, som jeg lurer lidt på, om jeg skal begynde at producere fast til jer læsere. Mere herom senere.

Jeg har drøntravlt i mit liv. I mit arbejdsliv og i mit fritidsliv. I dag har jeg f.eks. været på lørdagsarbejde og kom sent hjem. Det gjorde jeg også i går. Der er længe siden jeg har været i køkkenet, men i dag skulle det være også selvom energien egentligt var brugt andetsteds.Jeg ilede hjem og lavede den lækreste kyllingesuppe med chili som du kommer til at høre mere om snarest. Hertil spiste vi det lækreste pestomadbrød lavet med havregryn og peppet op med ost og tomat. DSC_4439Det blev det lækreste madbrød, som var superlet og hurtigt at lave og jeg iler med at bringe opskriften.

Lækkert pestobrød med havregryn, ost og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Brød, madbrød og tærter
Kategori: Brød og kager
Portioner: 8 -10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 50 gram gær
  • 1 liter lunkent mælk.
  • 6 dl. havregryn
  • 2 spsk. sukker
  • ½ tsk salt
  • 2 spsk. citron
  • 7 dl. hvedemel.
  • 2-3 spsk. olie
  • 1 bakke cocktailtomater
  • 1 glas grøn pesto Løgismoses er rigtig god
  • 150 gram ost i tern

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren heri. Tilsæt sukker, citronsaft, salt og havregryn. Rør godt. Tilsæt hvedemel. Rør godt.
  • Konsistensen skal ca. være som tykt havregrød.
  • Bred dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug gerne den dybe bageplade.
  • Dryp Løgismosepesto på dejen.
  • Smør pestoen ud på pizzaen med en dejspatel. Dryp evt. lidt olie på for at få pestoen til at blive trukket lettere ud.
  • Prop de små tomater ned i dejen.
  • Prop lidt ostetern ned i dejen også. Jeg brugte resten af "familieosten" fra køleskabet.
  • Stil bagepladen lunt en halv times tid, til dejen har hævet til dobbelt størrelse. Stil den gerne i ovnen på 50 grader.
  • Efter en halv time skrues ovntemperaturen op på 200 grader varmluft.
  • Bag brødet ca. 20-30 minutter. Kig til brødet et par gange. Det er færdigt når det er gyldent og sprødt.
  • Lad brødet køle af og klip firkanter eller skær stykker med en pizzaskærer.
  • Anret på dit smukkeste fad.

Dette madbrød er verdens nemmeste, hurtigste, lækreste madbrød. Løgismose pestoen er fantastisk. Jeg har sagt det 1000 gange før og siger det gerne igen. Den gør underværker, altid, også for dette brød.
DSC_4397DSC_4399Så er der serveret!DSC_4443Hvis du ikke har Løgismose pesto på lager, eller gider lave en pesto selv, kan du bruge hvidløgsdryp på madbrødet. Se f.eks. her hvordan man laver hvidløgsdryp – opskriften er på et lækkert pizzabrød med hvidløgsdryp. Også et helt igennem fantastisk madbrød.DSC_4439Fidusen ved at lave madbrød på denne måde er jo at dejen hverken skal æltes eller trilles. Det er smart at den bare skal smøres på en bageplade og at den kun skal hæve én gang.

Der var rigeligt med brød til chilisuppen (øj, den var lækker den suppe, jeg vil skrive om den i morgen) og der vil også være rigeligt brød til evt. madpakker dagen efter. Den store mængde havregryn i brødet gør, at det er et meget mættende madbrød. Spis det som tilbehør eller som frokostbrød. Det ville da også smage fantastisk med lidt skinke på tænker jeg?

Fantastiske madbrød!DSC_4441Du får lige et sneakpeak af morgendagens suppe. Det er en suppe med overraskelser, så siger jeg ikke mere…

Du er nødt til at blive hængende på kanalen for at høre mere. Stay tuned 🙂DSC_4450


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

14
Skriv en kommentar

8 Kommentar tråde
6 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
3 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
Kristine

Wow Tina, den suppe må også prøves. På Føtex hjemmeside er der en spændende gulerodssuppe, kold og med appelsin. Den var måske sjov at prøve men egner sig nok som forret, dessert eller mellemmåltid.
Til Gitte, det bliver en helt Gitte aften hos os;-)

Tina

Min gulerodssuppe fra igår minder meget om Kristines.

2 porrer svitses i karry
6 gulerødder
En god skive selleri
2 hønseboullionterninger
Peber
Chili
Vand så grøntsagerne er lidt mere end dækkede

Koge, koge, koge.
Blende og så tilsætte et bæger pikantost.

UHM

Kristine

Jamen søde Gitte, den iver du udviser skal da vises en taknemmelighed.
Tina har ret, selvom jeg ikke går ind for, for meget salt, så skal der mere salt i dejen, til brødet.
Jeg har en opskrift her på en rigtig god gulerodssuppe:
2 store løg
Lidt olie
1 liter vand, med 2 grøntssagsterninger
4 store gulerødder
200 gr. Hvidløgs Philadelphia
Den er velsmagende og billig

Kristine

Kære Gitte Surfer meget på dine sider og sender dig mange tanker Sidste søndag bagte jeg Den du ved nok, min mand og et par flittige andre mænd var i skoven, for at hente næste vinters brænde. Jeg skulle nå kagen til deres kaffe, så det skulle gå lidt stærkt. Det viste sig at vores dødsbo, af et køleskab kun indeholdt en lille bitte skive smør, så krydsede jeg fingrene og smed neutral Philiapdelphia i og håbede det bedste, glasuren blev lavet af flormelis, kokos og kold kaffe, den blev himmelsk. Nu er jeg ved at lave dette brød med… Læs mere »

Tina

Så blev opskriften afprøvet og det er bestemt ikke sidste gang 🙂
Tror dog vi næste gang putter lidt mindre dukker i dejen og lidt mere salt.
Måske chili på toppen også kunne være godt.

Brødet blev serveret til en rygende varm gulerodssuppe med pikantost. Dejlig aftensmad, der stort set passede sig selv. Heldigvis, har nemlig frygtelig travlt med en videreuddannelse indenfor mediepædagogik.

Tina

MUMS hvor lyder det lækkert. Det er straks kommet på masplanen til på torsdag, hvor manden har bestilt suppe.
Hilsen Tina

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer