Go Back Email Link
+ servings
Havregrynssmåkager med chokolade - nem opskrift
Udskriv
4 fra 1 stemme

Havregrynskager med chokolade nem opskrift

Havregrynssmåkager er nemme småkager og de smager skønt med chokolade
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid18 minutter
Ret: Havregrynssmåkager med chokolade
Servings: 50 stk
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 100 gram smør
  • 100 gram chokolade mørk
  • 100 gram sukker kan erstattes med brunt farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • ½ dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram havregryn

Sådan gør du

  • Put smør og chokolade i en gryde og smelt det langsomt sammen ved middel varme.
  • Sænk temperaturen og tilsæt sukker og vaniljesukker. Tilsæt ægget også
  • Tilsæt havregryn. Bland hvedemelet med bagepulver og tilsæt. Rør dejen godt sammen
    Havregrynssmåkager med chokolade - nem opskrift
  • Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små havregrynskager på en bageplade med to teskeer. Lav god afstand imellem kagerne, da de flyder meget ud. Der kan være ca. 25-30 stk pr. bageplade
    Havregrynssmåkager med chokolade - nem opskrift
  • Bag havregrynskagerne ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. De hæver først godt op og falder sammen igen bagefter. Kagerne er færdige, når de er sprøde. De bliver først helt sprøde, når de er afkølet.
    Havregrynssmåkager med chokolade - nem opskrift
  • Det kan være lidt svært at se om kagerne har fået nok. Er de stadigvæk bløde, efter de er afkølet, så kan de bages 3-4 minutter igen
    Havregrynssmåkager med chokolade - nem opskrift
  • Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse
    Havregrynssmåkager med chokolade - nem opskrift

Noter

Ønsker du bare havregrynskager i en klassisk version, så undlader du jo bare chokoladen
Chokolade kan erstattes af 1 spsk kakao
Kagerne kan holde sig kagedåse i ca. 1 uge.
Læg dem gerne sammen med smørcreme