Havregrynskugler med Nutella og kaffe
Lækre hjemmelavede havregrynskugler med Nutella og kaffe
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Ret: Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe
Servings: 30 stk
- 75 gram smør blødt
- 75 gram flormelis alm. sukker kan også bruges
- 175 gram havregryn finvalsede
- 20 gram kakaopulver usødet
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk romessens kan udelades eller udskiftes med rigtigt rom/Bailey ell.lign.
- 3 spsk kaffe (stærk) Jeg brugte 1 tsk Nescafe til 3 spsk kogende vand. Kan erstattes med fløde, appelsinsaft, Bailey, Kahlua, kakaomælk?
- 2-3 spsk Nutella eller anden nøddecreme Jeg brugte en duo-Nutella (hvid/mørk Nutella). Nutella kan erstattes med karamel f.eks. dulce de leche
- Drys: Havregryn, kokosmel eller krymmel
Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen
Bland alle de tørre ingredienser
Lav Nescafe eller brug kaffe fra kaffekanden. Jeg brugte 1 tsk Nescafe til 3 spsk kogende vand
Smuldr smørret i og tilsæt romessens og Nutella. Ælt massen sammen og smag til. Tilsæt evt. lidt ekstra havregryn, hvis du synes massen er for klistret, vær dog obs på, at havregrynene suger væske når kuglerne "sætter sig", så de må godt klistre lidt. Lad evt. massen køle ½ time i køleskabet før du triller kugler.
Tril små kugler og rul dem i havregryn, kokosmel eller krymmel.
Put havregrynskuglerne i en lille dåse og opbevar dem på køl. Brug madpapir som mellemlægspapir Kuglerne kan holde sig i køleskab i et par uger eller længere tid.
Kaffe kan erstattes med fløde og rom/romessens kan erstattes med Bailey f.eks.
Nutella kan erstattes med f.eks. karamel á la dulce de leche (karamel på dåse)