•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffeHavregrynskugler er lækre og så er de super nemme at lave. De er fyldt med lækkerier og faktisk så er de taknemmelige at lave, for opskriften kan varieres helt efter egne smagsløg: prøv de lækre havregrynskugler med med Bailey eller havregrynskuglerne med rom og fløde og så klassikeren havregrynskugler med kaffe.

Uhm – de er mine favoritter alle sammen 🙂

Hvad har hun nu fundet på i dag så?

Jamen det er såmænd bare lækre havregrynskugler med kaffe og Nutella og halløj de smager bare godt!

Faktisk er der ikke vildt meget smør i, men kaffe og Nutella i stedet. Havregrynskuglerne er bløde og slet ikke tørre, heller ikke selvom der er rimeligt meget havregryn i. Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffeHavregrynskuglerne er et hit hvis du bliver akut lækkersulten. Faktisk er det meget nemmere at lave en portion havregrynskugler, end at køre i døgnkiosken. Der er heller ikke tilsætningsstoffer o.lign. i hjemmelavet slik og det smager bare SÅ meget bedre, hvis man spørger mig. 🙂

Hvis du er til hjemmelavet slik, brændte mandler og hjemmelavede karameller så kan du finde en masse opskrifter i bloggens helt særlige slik-kategori. Du finder den ved at klikke herHavregrynskugler opskrift med Nutella og kaffeHavregrynskuglerne vil være oplagte at servere som julegodter også – de vil hurtigt forsvinde fra dit godtefad 🙂

Jeg har glædet mig meget til at dele opskriften med dig. Den vil være perfekt til jul, men er også et hit resten af åretHavregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe

Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe

Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe
Lækre hjemmelavede havregrynskugler med Nutella og kaffe
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe
Kategori: slik, karameller og brændte karameller
Keyword: havregrynskugler, kaffe, Nutella
Portioner: 30 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 75 gram smør blødt
 • 75 gram flormelis alm. sukker kan også bruges
 • 175 gram havregryn finvalsede
 • 20 gram kakaopulver usødet
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 tsk romessens kan udelades eller udskiftes med rigtigt rom/Bailey ell.lign.
 • 3 spsk kaffe (stærk) Jeg brugte 1 tsk Nescafe til 3 spsk kogende vand. Kan erstattes med fløde
 • 2-3 spsk Nutella eller anden nøddecreme Jeg brugte en duo-Nutella (hvid/mørk Nutella). Nutella kan erstattes med karamel f.eks. dulce de leche
 • Drys: Havregryn, kokosmel eller krymmel

Sådan gør du

 • Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen
  Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe
 • Bland alle de tørre ingredienser
  Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe
 • Lav Nescafe eller brug kaffe fra kaffekanden. Jeg brugte 1 tsk Nescafe til 3 spsk kogende vand
 • Smuldr smørret i og tilsæt romessens og Nutella. Ælt massen sammen og smag til. Tilsæt evt. lidt ekstra havregryn, hvis du synes massen er for klistret, vær dog obs på, at havregrynene suger væske når kuglerne "sætter sig", så de må godt klistre lidt. Lad evt. massen køle ½ time i køleskabet før du triller kugler.
  Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe
 • Tril små kugler og rul dem i havregryn, kokosmel eller krymmel.
  Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe
 • Put havregrynskuglerne i en lille dåse og opbevar dem på køl. Brug madpapir som mellemlægspapir
  Kuglerne kan holde sig i køleskab i et par uger eller længere tid.
  Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe

Noter

Kaffe kan erstattes med fløde og rom/romessens kan erstattes med Bailey f.eks.
Nutella kan erstattes med f.eks. karamel á la dulce de leche (karamel på dåse)
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffeNemme lækre hjemmelavede havregrynskugler

Det er så nemt at lave. Faktisk skal ingredienserne jo bare æltes sammen?.  Jeg brugte en ske i starten og hænderne til sidst. Du kan også bruge en køkkenmaskine, hvis du synes massen bliver for klistret at ælte med hænderne.

Massen klistrer noget, men den “sætter sig” efter noget tid, når havregrynene har haft tid til at suge fugt, vær derfor obs på at du ikke laver massen for tør. Lad derfor gerne massen afkøle en halv times tid før du triller.

Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffeDu kan med fordel smage massen til med ekstra rom/ Nutella/ kaffe eller måske Bailey også?

Jeg brugte et glas “Duo nøddecreme” der havde overlevet i køkkenskabet efter en Tysklands-tur. Duo-Nutella er en blanding af hvid/mørk nøddecreme, og den er klart min Nutella-favorit, men brug du bare almindeligt Nutella eller en billigere nøddecreme, hvis det er dén du har på lager. Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffeNutella kan sagtens udskiftes med andre lækkerier. Måske vi også skulle prøve en variant med den gode dåse-karamel dulce de leche? Det er SÅ nemt at koge karamel på dåse, kig du bare med her.Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffeDisse havregrynskugler smager skønt og så bliver de dejligt bløde.

Jeg synes nogle gange at havregrynskugler kan blive lidt tørre/hårde efter afkøling, men det er helt sikkert fordi de står og suger fugt i køleskabet. Lav dem derfor gerne lidt mere klistrede, det vil du ikke fortryde. Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffeSå er der endnu en fyldt godtedåse i køleskabet.

Vi besøgte Mikkel i Hjørring igår og han fik selvfølgelig en god portion af sin mors hjemmelavede havregrynskugler. Vi bar julen ind i studenterhyblen og lavede pebernødder i miniovnen og spiste krydderkage og havregrynskugler imens vi hørte julemusik i radioen.

Sikke en skøn og meget hyggelig dag!:-)Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffeNår det er jul, savner jeg altså at have børnene hjemme, det indrømmer jeg gerne!

Julen er altså ikke helt det samme uden børn i huset: kalendergaver i nissesokken, julekalendere, nissemysterier, julepynt og TV-julekalendere. Børnene mangler bare i alt dette. Der er tomt og stille i huset, især i december!

Vi stornød derfor besøget hos Mikkel i går og det var også dejligt at Amanda kiggede forbi her i ugen. Vi er nogle heldige forældre. Vi stornyder de store børns selskab  <3

Havregrynskuglerne var Mikkel vild med og det var Amanda også. Skønne børn – heldige mig <3Havregrynskugler opskrift med Nutella og kaffe

Måske du også skulle prøve en portion af de lækre havregrynskugler med kaffe og Nutella?

Jeg er sikker på at de også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂


 •  
 •  
 •  
 •  
 •