Kog en dåse : Verdens nemmeste karamel

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Man skulle tro det var løgn. At noget kan være så let. At man kan trylle den lækreste karamel ved blot at sætte en gryde vand på komfuret. Men det passer!

Den er god nok!

Man KAN altså lave verdens nemmeste karamel ved at koge en dåse!

Køb kondenseret mælk (fås i de fleste større supermarkeder og nogle gange som spotvarer i discountbutikkerne). Sænk en dåse i en gryde vand. Dåsen skal være helt tildækket med vand. Sæt gryden i kog og lad dåsen simre i 3 timer.

Tip : Tag papiromslaget af dåsen inden kogningen. Så slipper du får at få limklister  og papirsmulder i gryden.

Afkøl i mindst 1 time og som ved et forunderligt mirakel er der den lækreste karamel når du åbner dåsen.

Det passer! Tro mig! Duften og smagen er himmelsk! 🙂

Karamellen kan du bruge som karamel på is, pandekager eller som det perfekte smørepålæg på en nybagt bolle.

Er nødt til lige at fortælle en historie. Vi har i mange år rejst på sommerferie i Norge. Når vi er udenlands elsker vi at gå på raids i de lokale supermarkeder og afprøve specialiteter. Sjove glas og konservesdåser med nationalt særpræg. Nyt, sjovt og som oftest lækkert indhold.

I Norge faldt vi på denne måde over Hapå!

Karamelsmørepålæg som vi ret hurtigt blev afhængige af. Så afhængige at vi købte 10 glas med hjem. Så afhængige at vi blev desperate da det sidste glas var tømt. Skrig! Der er ikke mere Hapå! Hvad gør vi så? Vi skriver da til producenten (Nestlé) for at spørge om Hapå ikke vil kunne komme på danske hylder!

Spændt ventede vi og stor var ærgelsen da der kom negativt svar. Man forventede ikke at der ville være et dansk marked for Hapå! ØV! Der gik Nestlé lige glip af nogle potentielt gode kunder!

Det har betydet at vi hver gang har hamstret Hapå når vi er i Norge, men lagret slipper jo hurtigt op….

STOR var glæden derfor da jeg åbnede den kogte afkølede dåse kondenserede mælk. Kan I gætte hvad det var vi havde fremstillet i den boblende gryde, helt uden at vide det?

VI HAVDE FREMSTILLET VORES EGEN HAPÅ! 

Jubii!

Vi vil faktisk gå så vidt som til at sige, at vores egen Hapå smager bedre end Nestlés variant!

Ha! Nu kan vi da bare selv! Ta’ den!  Nestlé! 🙂

Prøv at lav Hapå til din familie. Du vil opleve at den vil hitte på morgenbordet. Vi serverede den i julen til julegæsterne og vupti var glasset tomt. Den eneste fejl man kan gøre når man koger dåsekaramel er at nøjes med at koge en enkelt dåse. Kog to med det samme. De forsvinder som dug for solen. 🙂

Nestlé skriver “Hapå smaker ustoppeligt godt på nybakt brød”. Det passer! Det er der, den hitter for mig, men drømmer alligevel om kage med karamel i, om is med karamel i. Måske du hér har karamellen til desserten nytårsaften?

Udnyt at du nu har god tid nu til at simrekoge din egen karamel og husk : Kog to dåser nu du alligevel er i gang 🙂

Lige nu fås to dåser kondenseret mælk på tilbud i Kvickly for 35 kroner. Som sådan er det ikke dyrt. Der bliver et stort glas smørepålæg af en dåse, så det er langt billigere end Nutella (og smager dobbelt så godt!)

Kast dig endelig ud i karamel-projektet. Det er nemt at koge en dåse 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

18
Skriv en kommentar

9 Kommentar tråde
9 Tråd svar
0 Følgere
 
Mest reagerede kommentar
Hotteste kommentar tråd
7 Kommentar forfattere
  Tilmeld mig notifikationer  
Nyeste Ældste Flest stemmer
Underret mig om
britt spurre pedersen

Man kan tage til Sydamerika og købe dulche de letche . …eller til Holland og købe smeerbare Karamelpasta/Caramelpasta. Det er super lækkert….som det man laver selv. Ikke dyrt i Holland og de hollandske supermarkeder bugner af spændende ting! Så vidt jeg husker, kan man også få det i Tyskland. ☺?☺

Christina

Kom dåsen i Sous Vide ved 80 g i 8 timer. Så er den perfekt.

Rikke Karstensen

Dåser er ikke beregnet til at koge. De afgiver forurenene stoffer!.

Kerstin nielsen

Hej Jeg fandt dem i min Netto nedsat til 5 kr. Og tog alle 3 .
Glæder mig til at skulle åbne en.
Kerstin

Kerstin nielsen

Jeg har købt nogle dåser kondenseret chokolade mælk , kan den også bruges til at lave chokolade smørrepålæg som den alm. kun med mælk.

Camilla

Gitte, du, er min redning. For mange år siden var jeg på ski tur i Norge og vi fik det BEDSTE smørepålæg på vores toastbrød karamel/ vanilie og chokolade kan ikke huske om der var flere slags???.har ledt efter det i ca 15 år på nærmest alle hjemmesider for at kunne købe det hjem, men uden held. Så nu vil jeg prøve dette og tusinde tak for dit opslag så familien kan smage ” guld på tungen”
Mvh camilla

Anne Marie

Hvor længe i forvejen tror du at jeg kan koge karamellen?

Anne Marie

Hejsa. Hvor tyk er Karamelen når den er kogt i 3 timer. Skal bruge noget til nogle chokolade cupcakes hvor der skal karamel i som en lille overraskelse. Jeg vil derfor gerne have en rimelig tyk karamel. Tror du jeg skal koge den mere end 3 timer?
Mvh Anne

Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer