•  
 •  
 •  
 •  
 •  

Man skulle tro det var løgn. At noget kan være så let. At man kan trylle den lækreste karamel ved blot at sætte en gryde vand på komfuret. Men det passer! Den er god nok!

Man KAN altså lave verdens nemmeste karamel ved at koge en dåse!

Køb kondenseret mælk (fås i de fleste større supermarkeder og nogle gange som spotvarer i discountbutikkerne). Sænk en dåse i en gryde vand. Dåsen skal være helt tildækket med vand. Sæt gryden i kog og lad dåsen simre i 3 timer. Voila. Det var faktisk det?

Du kan med fordel koge flere dåser af gangen, nu du alligevel skal koge – det er mere energivenligt. Karamel på dåse - opskrift på dulce de lecheJeg tør ikke helt sige, om dåsen afgiver metaller under opvarmning, det er der nemlig nogen usikkerhed omkring, men hvis du er i tvivl, så kan du åbne dåsen og hælde den kondenserede mælk i et glas, og så koge karamellen i glasset. Du kan også åbne dåsen og koge karamellen direkte i gryden, så skal du bare røre til den tykner.

Karamel på dåse – opskrift på dulce de leche

Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche
Nem karamel af kondenseret mælk - dulce de leche
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 0 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer
Ret: Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche
Kategori: slik, karameller og brændte karameller
Keyword: dulce de leche, karamel, karamel på dåse
Portioner: 1 glas
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

 • 1 dåse kondenseret mælk

Sådan gør du

 • Tag papiromslaget af dåsen inden kogningen, hvis du kan.
  Sænk en dåse i en gryde vand. Dåsen skal være helt tildækket med vand. Sæt gryden i kog og lad dåsen simre i 3 timer.
  Karamel på dåse – opskrift på dulce de leche
 • Afkøl i mindst 1 time og som ved et forunderligt mirakel er der den lækreste karamel når du åbner dåsen.
  Karamel på dåse – opskrift på dulce de leche

Noter

Tip : . Så slipper du får at få limklister  og papirsmulder i gryden.
Tip: Du kan med fordel koge flere dåser af gangen
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Den lækreste hjemmelavede karamel af kondenseret mælk – nemt og lækkert

Afkøl karamellen i mindst 1 time og som ved et forunderligt mirakel er der den lækreste karamel når du åbner dåsen.

Det passer! Tro mig! Duften og smagen er himmelsk! 🙂Karamel på dåse - opskrift på dulce de lecheKaramellen kan du bruge som karamel på is, i hjemmelavede chokolader, i havregrynskugler, i pandekager eller som det perfekte smørepålæg på en nybagt bolle.Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche

Er nødt til lige at fortælle en historie. Vi har i mange år rejst på sommerferie i Norge. Når vi er udenlands elsker vi at gå på raids i de lokale supermarkeder og afprøve specialiteter. Sjove glas og konservesdåser med nationalt særpræg. Nyt, sjovt og som oftest lækkert indhold.

I Norge faldt vi på denne måde over Hapå!

Karamelsmørepålæg som vi ret hurtigt blev afhængige af. Så afhængige at vi købte 10 glas med hjem. Så afhængige at vi blev desperate da det sidste glas var tømt. Skrig! Der er ikke mere Hapå! Hvad gør vi så? Vi skriver da til producenten (Nestlé) for at spørge om Hapå ikke vil kunne komme på danske hylder!

Spændt ventede vi og stor var ærgelsen da der kom negativt svar. Man forventede ikke at der ville være et dansk marked for Hapå! ØV! Der gik Nestlé lige glip af nogle potentielt gode kunder!

Det har betydet at vi hver gang har hamstret Hapå når vi er i Norge, men lagret slipper jo hurtigt op….

STOR var glæden derfor da jeg åbnede den kogte afkølede dåse kondenserede mælk. Kan I gætte hvad det var vi havde fremstillet i den boblende gryde, helt uden at vide det?Karamel på dåse - opskrift på dulce de leche

Jubii – karamel på dåse er hjemmelavet Hapå karamel-smørepålæg!

Vi vil faktisk gå så vidt som til at sige, at vores egen Hapå smager bedre end Nestlés variant!

Ha! Nu kan vi da bare selv! Ta’ den!  Nestlé! 🙂

Prøv at lav Hapå til din familie. Du vil opleve at den vil hitte på morgenbordet. Vi serverede den i julen til julegæsterne og vupti var glasset tomt. Den eneste fejl man kan gøre når man koger dåsekaramel er at nøjes med at koge en enkelt dåse. Kog to med det samme. De forsvinder nemlig som dug for solen. 🙂Karamel på dåse - opskrift på dulce de lecheNestlé skriver “Hapå smaker ustoppeligt godt på nybakt brød”. Det passer! Det er der, den hitter for mig, men drømmer alligevel om kage med karamel i, om is med karamel i. Måske du hér har karamellen til desserten nytårsaften?

Udnyt at du nu har god tid nu til at simrekoge din egen karamel og husk : Kog to dåser nu du alligevel er i gang 🙂

Lige nu fås to dåser kondenseret mælk på tilbud i Kvickly for 35 kroner. Som sådan er det ikke dyrt. Der bliver et stort glas smørepålæg af en dåse, så det er langt billigere end Nutella (og smager dobbelt så godt!)Karamel på dåse - opskrift på dulce de lecheKast dig endelig ud i karamel-projektet. Det er nemt at koge en dåse 🙂

0 0 vote
Article Rating

 •  
 •  
 •  
 •  
 •