Go Back Email Link
+ servings
Honningroulade med honningkage smag - nem opskrift
Udskriv
No ratings yet

Honningroulade med honningkage smag - nem opskrift

Nem roulade med krydderier, smørcreme og appelsinsyltetøj
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Honningroulade med honningkage smag - nem opskrift
Køkken: Kager, roulader
Servings: 8 pers.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Honningroulade dej:

  • 2 æg
  • 60 gram brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 gram honning kan erstattes med mørk sirup
  • 125 gram hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • tsk kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½-1 tsk stødt nellike

Fyld:

Sådan gør du

  • Pisk æg, vaniljesukker og brun farin lyst og skummende. Pisk evt. æggehviderne for sig og vend i senere. Pisk honning i og sigt herefter alle de tørre ingredienser i. Vend dejen til den er klumpefri. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir
    Juleroulade med appelsin smørcreme og appelsinsyltetøj
  • Bag rouladebunden midt i ovnen i ca. 6-8 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bunden skal være blød og må ikke bage for længe, hold øje med den.
    Juleroulade med appelsin smørcreme og appelsinsyltetøj
  • Drys sukker på et stykke bagepapir og vip straks den nybagte rouladebund ud herpå. Træk bagepapiret bagpå forsigtigt af. Vil det ikke slippe, så tør det over med en fugtig klud. Smørcreme og syltetøj kan nu smøres på den afkølede bund.
    Juleroulade med appelsin smørcreme og appelsinsyltetøj
  • Rul rouladen stramt om fyldet på den lange led og læg åbningen nederst. Lad gerne rouladen sætte sig nogle timer, gerne natten over. Opbevares på køl, godt indpakket i bagepapiret du har rullet rouladen ud på, med en plastpose omkring.
    Juleroulade med appelsin smørcreme og appelsinsyltetøj
  • Rouladen kan nydes som den er, eller den kan pyntes med f.eks. smeltet chokolade i striber.
    Honningroulade med honningkage smag - nem opskrift

Noter

Rouladen kan med fordel laves dagen før. Lad den trække på køl. 
Honningrouladen vil også være lækker med alm. smørcreme, moccacreme (smørcreme med kaffe) eller smørcreme med citron.
Holdbarhed: minimum 2-3 dage på køl. Fryseegnet - også med fyld.