Go Back Email Link
+ servings
Nemme fastelavnsboller med remonce opskrift
Udskriv
4 fra 3 stemmer

Hurtige fastelavnsboller uden gær - opskrift

Hurtige fastelavnsboller med marcipanremonce, syltetøj og chokolade
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Biscotti, kanelsnegle og cookies, muffins
Servings: 14 stk.
Author: Gitte Hansen

Ingredienser

Fastelavnsbolledej:

  • 250 gram mel
  • 3 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 3 spsk. sukker
  • 100 gram blødt smør
  • 1 sammenpisket æg gem lidt til pensling
  • 1 dl. mælk

Marcipanremonce:

  • 75 gram marcipan revet
  • 75 gram sukker
  • 75 gram smør (blødt)
  • 3-4 spsk hindbærsyltetøj al slags syltetøj kan bruges
  • evt. 100 gram chokolade i tern kan udelades
  • Pensling: sammenpisket æg
  • Topping: 50 gram Nougat skåret i smalle skiver eller kakaoglasur

Sådan gør du

  • Blødgør smørret 10 sekunder i mikrobølgeovnen. Rør smør og sukker godt. Tilsæt bagefter æg og mælk. Dejen kan røres i røremaskine eller blot med gaffel.
    Fastelavnsboller med remonce hurtig opskrift
  • Bland mel med bagepulver, sukker og salt og rør det i. Gem lidt mel til udrulning. Dejen skal ikke klistre, men brug så lidt mel som muligt.
    Fastelavnsboller med remonce hurtig opskrift
  • Rul dejen ud i 2-3 mm tykkelse. Dejen skal ikke hæve. Husk at drysse lidt mel nedenunder dejen. så dejen ikke hænger i.
    Fastelavnsboller med remonce hurtig opskrift
  • Skær firkanter med et pizzahjul.
    Fastelavnsboller med remonce hurtig opskrift
  • Lav remoncen. Riv marcipanen og bland den med blødt smør og sukker. Læg 1 tsk. marcipanremonce på hver firkant.og 1 tsk. hindbærsyltetøj.
    Fastelavnsboller med remonce hurtig opskrift
  • Saml enderne og klem dem godt sammen. Fold de andre ender op og tryk godt sammen.
    Fastelavnsboller med remonce hurtig opskrift
  • Læg fastelavnsbollerne med bunden nederst i siliconeforme eller forme af papir. Pensl med æg. Bag fastelavnsbollerne 12-15 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Bag dem ikke for længe. De er færdige, når de er gyldne og sprøde
    Fastelavnsboller med remonce hurtig opskrift
  • Straks fastelavnsbollerne kommer ud af ovnen, kan du lægge en lille klat nougat på toppen, så den smelter. Alm. glasur kan også bruges. Efter nogle minutters afkøling kan kagerne trykkes ud af siliconeformene og anrettes på et smukt fad.
    Fastelavnsboller med remonce hurtig opskrift

Noter

Fastelavnsbollerne smager bedst på bagedagen, sådan er det med bagepulverdeje. 
Kan fryses og lunes i mikroovn/ovn efter optøning.
Du kan bruge vaniljecreme i fastelavnsbollerne i stedet for, Få opskriften på en bagefast creme her
Du kan også lave kringle af dejen - se en opskrift her.