Vaniljecreme – bagefast – til kager, kringle og fastelavnsboller

  • Vaniljecreme - bagefast - til kringle, linser og fastelavnsboller
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Bøvler du også nogle gange med creme der løber ud på bagepladen, når du bager fastelavnsboller eller andet bagværk med creme i, så fortvivl ej.

I denne opskrift her får du anvisninger på en bagefast vaniljecreme, der er supergod til kager, hvor der er cremefyld i midten.

Denne creme er fast og løber ikke ud og så har den den fineste vaniljesmag. Nemmere og bedre bliver det vist ikke. 🙂Vaniljecreme - bagefast - til kager, kringle og fastelavnsboller

Det er faktisk nemt at lave sin egen vaniljecreme. Det kan gøres på få minutter. Til gengæld skal du påregne afkølings-tid før cremen kan bruges, så start altid gerne med at lave kagecremen,, når du skal bage.

Mælk skal koge op, æggeblanding med stivelse piskes i, og creme skal afkøle. Voila 🙂

Du får opskriften på den bagefaste vaniljecreme lige her:

Vaniljecreme - bagefast - til kringle, linser og fastelavnsboller
Vaniljecreme - bagefast - til kringle, fastelavnsboller og cremelinser.
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 13 minutter
Ret: Vaniljecreme - bagefast - til linser, kringle og fastelavnsboller
Kategori: Brød og kager
Keyword: bagefast vaniljecreme, creme, hjemmelavet vaniljecreme, vaniljecreme
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dl mælk+ ½ dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk vaniljesukker eller marven af 1 vaniljestang
  • 3 spsk Maizenamel/majsstivelse
  • 30 gram sukker

Sådan gør du

  • Lun 2½ dl mælk
    Vanilijecreme bagefast til linser, kringle og fastelavnsboller
  • Pisk ægget sammen med den sidste ½ dl mælk og rør Maizena-pulver, vaniljesukker og sukker i. Pisk til der ikke er klumper i længere.
  • Når mælken koger, så pisk æggemassen i, i en tynd stråle, under grundig omrøring.
  • Cremen vil tykne, når den bliver godt varm. Pisk godt hele tiden, så den ikke brænder på.
    Vaniljecreme - bagefast - til kringle, linser og fastelavnsboller
  • Når cremen er tyknet, tages den af varmen. Lad den afkøle helt.

Jeg har rigtigt gode barndomsminder med kagecreme.

Min venindes mor var fænomenal til at lave en “tynd” kagereme, som vi fik serveret som dessert i en kop. Det var skønt at kunne sidde og slubre den tynde kageccreme i os, imens vi veninder  kunne ordne verdenssituationenl. Skønne minder  🙂

Cremen du skal høre om i dag vil ikke kunne “slubres”. Den er til gengæld rimeligt bagefast, hvilket vil være en fordel, når du skal lave f.eks. fastelavnsboller eller andre kager, hvor der er creme i midten. Vaniljecreme - bagefast - til kager, kringle og fastelavnsboller Mon ikke mange af os har prøvet at bage lækre kager, hvor den gode vaniljecreme bare flyder ud på bagepladen? Det er bare SÅ ærgerligt!

Det undgår du med denne vanilecreme. Cremen bliver tyk og bagefast. Helt perfekt til denne type bagværk faktisk.

Jeg brugte cremen til disse hurtige fastelavnsboller, hvor cremen blev bagt på toppen af “bollerne”. En genial ide, for dejen var bagt med bagepulver og skulle slet ikke hæve.

Det betød, at der var et fad fastelavnsboller klar på næsten kun ½ time. SÅ lækkert, hvis man altså pludseligt skulle blive akut lækkersulten 🙂

SÅ godt at cremen ikke flød ud. Fastelavnsbollerne bagt med bagepulver blev en succes hos både os og de prøvesmagende sommerhusnaboer 🙂Fastelavnsboller med creme og glasur - nemme og uden gær

Ønsker du en tyndere creme til desserter så kig med på denne trifli-opskrift her.

Cremen til en trifli skal være tyndere og mere cremet. Detaljerne og en opskrift på den lidt tyndere vaniljecreme kan du finde lige her
Vaniljecreme - bagefast - til kager, kringle og fastelavnsboller Håber du har fået mod på at kaste dig ud i vanlijecremen?

Tro mig. Den smager bare SÅ meget bedre end den færdigkøbte, så spring du bare på 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

  Tilmeld mig notifikationer  
Underret mig om
Vi anvender cookies for at give dig den bedst mulige oplevelse af websitet.  Se vores cookies- og privatlivspolitik. Jeg accepterer